Markalar, Modeller, Sürücüler... (Gırgır Konusu)

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Aaa asil zortes gelmemis😂
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Moto Guzzi V9 Bobber: Hafta sonu anahtarı kontakta bırakmışız, bir Allah'ın kulu görüp de motoru çalmamış.
Yamaha Sr 400: Motoru kısa bir süre kullanıp hevesimizi aldık, ilana koyduk, 10 senedir arayan soran yok. İnşallah bu sezon satılacak.
Honda Dn-01: Scooter desen değilim, touring desem değilim, alemlerin Rabb'i söyle ben neyim?
Honda Nc 750 x Dct: Vücudumun sol tarafı çalışmıyor, işlevsiz. Ampute sürücü motoru.
Bajaj Boxer: Custom yapalım, cafe racer yapalım diye aldık ama motor dötüm gibi oldu.
Mondial Drift L / Cf Moto Nk 250: Aile planlamasının önemi ve condom kullanımının gerekliliği.
Sr 400 ve dn 01 ne ya, bakayim bi sunlara.
Drift ve nk 250ye cg de eklenebilir😂

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Bizde bir fren var Gs'ten evla. Bu nedenle kalitemizi ortaya koymak adına bomboş düz yolda bile sürekli fren yapıp duruyoruz ohhh yeahh :)
Prize takip calistirma fonksiyonu bilem var. Ekrani da dolu dolu, +18 film bilem izlenir😬
Honda dn 01e baktim, fotolar ustten basik gibi duruyor🙄

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Prize takip calistirma fonksiyonu bilem var. Ekrani da dolu dolu, +18 film bilem izlenir😬
Honda dn 01e baktim, fotolar ustten basik gibi duruyor🙄
Yıllar önce aramızda iks meksli bir ibibik vardı, motorunun abs.sini devreye sokmak için kırmızı ışıklara gelirken artık nasıl bir frenleme yapıyorsa sürekli abs.yi devreye sokarmış.

Kesinlikle katılıyorum Tommykel çok zevksiz bir adam (motosiklet konusunda , hatunlar konusunda daha iyi olduğu yönünde rivayetler var) 🤣🤣🤣🤣🤣
Hoca doğruya doğru şimdi "kullanım amacına göre motosiklet" diye bir kavram var. Ben R 1200 C'yi alıp deri yeleği çeksem, etrafa pis pis baksam, bir cuğara yakıp dötümde söndürsem ahali "ohhh du bist mein lokomotiv tommygun" der, lakin sen aynı ortama K 1200 Gt ile gelsen, o fosforlu ekipman ve her an elektronik arıza verecek motorunla "Çorbacı Okan Sinan Dede" damgası yersin. :)

Son düzenleme:
Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Yıllar önce aramızda iks meksli bir ibibik vardı, motorunun abs.sini devreye sokmak için kırmızı ışıklara gelirken artık nasıl bir frenleme yapıyorsa sürekli abs.yi devreye sokarmış.

Hoca doğruya doğru şimdi "kullanım amacına göre motosiklet" diye bir kavram var. Ben R 1200 C'yi alıp deri yeleği çeksem, etrafa pis pis baksam, bir cuğara yakıp dötümde söndürsem ahali "ohhh du bist mein lokomotiv tommygun" der, lakin sen aynı ortama K 1200 Gt ile gelsen, o fosforlu ekipman ve her an elektronik arıza verecek motorunla "Çorbacı Okan Sinan Dede" damgası yersin. :)

Onca elektronik oyuncaga ragmen GT lerin kronik sorunu tamamen mekanik olan debriyajidir (alcak kawasaki debriyaj problemine uyaninca motorun patentini BMW ya kakalayip ZZR1400 ü yapiyor. )

Onun disinda beyinde ve diger elektronik aksaminda cok nadir ariza yapar. 15 yas üzerindeki modellerinde BMW nin genelinde olan benzin seviye olcme seridi arizasi verir. 2010 dan sonraki modellerde eski klasik samandirali sisteme dönerek bunu cözmüslerdir.

Maalesef o tür ortamlarda bizim motorun nami "ucan tugla" yada " Buzdolabi" olarak anilir. Benim icin ise herzaman güzel kalcali Helga olacaktir.

509770569_10162981085598624_3677207559641451922_n.jpg

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Onca elektronik oyuncaga ragmen GT lerin kronik sorunu tamamen mekanik olan debriyajidir (alcak kawasaki debriyaj problemine uyaninca motorun patentini BMW ya kakalayip ZZR1400 ü yapiyor. )

Onun disinda beyinde ve diger elektronik aksaminda cok nadir ariza yapar. 15 yas üzerindeki modellerinde BMW nin genelinde olan benzin seviye olcme seridi arizasi verir. 2010 dan sonraki modellerde eski klasik samandirali sisteme dönerek bunu cözmüslerdir.

Maalesef o tür ortamlarda bizim motorun nami "ucan tugla" yada " Buzdolabi" olarak anilir. Benim icin ise herzaman güzel kalcali Helga olacaktir.

509770569_10162981085598624_3677207559641451922_n.jpg
Motosiklette teknoloji konusunda ben daha hala karbüratör-enjeksiyon kısmındayım :)

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Dün akşam yatarken, önce Gs aldım, , sonra tiger 1200. Baktım yerden çok yüksek. Hooop hemen gidonu vstrom 800 se e kırdım. Baktım topu topu 5 adet ilan var. İstediğimi alamayınca oradan gidonu africa twine kırdım. Özellikle eski 1000 cc olanlar ile ilgili çok kötü yorumlar var youtube da.
En son transalpe geldim. Oradan bi motoguzzi yaptım. Tam uyurken tiger 900 e göz kırptım derken uyumuşun. Sabah kalktım ve döngüye baştan başladım. Bakalım bu gün bize neler getirecek? :D
Yav yeter yeter valla yeter. Şehir içinde litrelik motor olmaaaz. Bunu aklına sok artık yav :LOL: Maksimum ama maksimum 800-500 cc şehir için yeterli. Vallahi mesajları okuyorum hayretler geçiriyorum yav. CC arttıkça maliyet, yakıt, güç, riskler, seyir sürati, motor ısınması, ağırlık vs herşey artıyor !!!. Hazır elinde NC var, kullan abi, 4-5 yıl lafını bile açma ya. 4 litrelerde geziyorsun, scooter gibi bagajın var, mis gibi ölümsüz motor. Boşver düşünme yav.

Motosikleti
Yav yeter yeter valla yeter. Şehir içinde litrelik motor olmaaaz. Bunu aklına sok artık yav :LOL: Maksimum ama maksimum 800-500 cc şehir için yeterli. Vallahi mesajları okuyorum hayretler geçiriyorum yav. CC arttıkça maliyet, yakıt, güç, riskler, seyir sürati, motor ısınması, ağırlık vs herşey artıyor !!!. Hazır elinde NC var, kullan abi, 4-5 yıl lafını bile açma ya. 4 litrelerde geziyorsun, scooter gibi bagajın var, mis gibi ölümsüz motor. Boşver düşünme yav.
XADV geldi NC yi listemden cikardim. Cok yakisikli motor yav.

486098_25YM_Honda_X-ADV.jpg

Motosikleti
Vücudunun sol tarafı çalışmayan ampute sürücü motoru

Sehir icinde getir kuryelerine kafa tutabilecegin kadar kivrak . Kedi gibi kafasinin gectigi heryerden gecer. Düz yola cikarsa büyük motorlarin pesini birakmadan yürür ama yarisi kadar yakar.

Sen ikinci dünya savasindan kalma ER-6N ile cok zaman kaybettin be Tommycim.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
XADV geldi NC yi listemden cikardim. Cok yakisikli motor yav.

486098_25YM_Honda_X-ADV.jpg
Ben Honda'ya Kovid döneminde karaborsa yapmasından dolayı küstüm abi. Üstelik otomatik vites herhangi bir motosiklet bana keyif vermiyor. Otomobilde bile manuel şanzımanı arıyorum, kontrol hissi, debriyaj kumandası ve milimetrik mekanik hissiyetler daha çok bana hitap ediyor. Ne yazık ki dünya "otomatikleşme" akımına evrildi, yavaş yavaş kaybediyoruz.

Yetmeeeez, yetmeeez :D
2 şey soracağım. Sadece şehir içinde kullandığım kanısına nereden vardınız? Çünkü yaptığım kilometrenin %99 unu şehirler arası yollarda ve gezilerde yaptım.
2. si gezerken artçılı geziyorum. Foça rampalarını arkamda artçı ile 2. viteste çıkarken birinin selektör ile yol istemesi sizde ne hissettirirdi?

alacam işte , alacam.... sen ne dersen de :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar