Manyetik motosiklet

Magnet motorla donatılmış bir motosiklet.

[YT]trws3k9vq6M[/YT]

Magnet motor nedir diye soracak olursanız.

[YT]mCANbMBujjQ&mode[/YT]

[YT]rnRbF6eMSPU&mode[/YT]

dehşey bişey bu ya güneş enerjisi saçmalıklarından kat kat kullanışlı ve gerçekçi :cat:

dahice

:
kıllıtarkan;833245' Alıntı:
dehşey bişey bu ya güneş enerjisi saçmalıklarından kat kat kullanışlı ve gerçekçi :cat:

dahice
Enerji alanında uzmanlaşmış bir makina mühendisi olarak kesinlikle katılmıyorum güneş enerjisi 21.yüzyılın 2.yarısından itibaren (2060larda falan) dünyadaki en önemli güç olacaktır.Tabi her fırsatı böölesine teperseniz ilerde bu çin motorlarına bile binemeyecek hale gelirsiniz:pale:.zira bugünün güneş enerjili arçalrı 200 yıl öncesinin buharlı trenleri ne ise onlar daha bunun olgunlaşması için yıllar var:rendeer:.Ama siz vizyonunuz yoksa gün gelir bunu Dışardan ithal etmek zorunda kalırsınız.Ne yazık kü tarihimiz bu bu tür yanlış kararlarla doludur:salut:

2.Olarak tasarım SOLIDWORKS programında yapılmışa benziyor ve oldukça dahiyane bir sistem :cherry::cat:zaten bundan ötesi Lineer Elektrik motoru olarak geçiyor ve geleceğin trenlerinde kullanılması planlanıyor.Gerçekten çok zekice bir tasarım tebrik ederim keşke :silent: yazıları beyaz yazmasalardı anlatacaklarının yarısı heba olmuş :(

Son düzenleme:
Bu sistem; ortaokulda mıknatıs kutuplarıyla ilgili bir deney yaparken aklıma gelmişti... Trenleri ters kutuplar birbirini iter felsefesi ile hareket ettirme fikrini ortaya atmıştım... Fakat o zamanlar çocuktuk tabi fikirler sadece fikirdi :) Sonra gidip bahçede futbol oynadık :p

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Yapan da honda..... Adam hondanın elemanı....:cat:

valla şehir içi için çok ideal. Biraz akülülere benziyor ama sistem olarak alakası yok :) ilk vidyoda adam kaputu açıyor.:mrgreen: içinde bilgisayar işlemcisi gibi birşey var fanlı manlı :) değişik bişeymiş....

magnetikliğini boşverin , tipi harikulade..cruiser-racing karışımı bişi..:p

Bu sistem; ortaokulda mıknatıs kutuplarıyla ilgili bir deney yaparken aklıma gelmişti... Trenleri ters kutuplar birbirini iter felsefesi ile hareket ettirme fikrini ortaya atmıştım... Fakat o zamanlar çocuktuk tabi fikirler sadece fikirdi :) Sonra gidip bahçede futbol oynadık :p

Şerefsizim aklıma gelmişti diyorsun yani :mrgreen::mrgreen:

Paylaşım için teşekkürler Orhan abi :rendeer:

İlerliyecek ne var daha kimbilir....
Arge demek nedemek!! :)

Arge = Araştırma Geliştirme

Arge = Araştırma Geliştirme[/QUOTE]
Teşekkürler ederimde ben biliyorum zaten anlam vurgusu vardı o cümlede! :):)

Böyle birşey olduğunu bilmiyordum

bilimciyiz diye geçiniyoruz ; kek gibi yaşıyoruz işte...

:)

Testçi,bilimsel çalışma ve düşünceden uzak nesiller yetiştiriyoruz.

çok güzel bi buluş vede kullanışlı :cat: bu arada saol videoyu yolladğın için bilgilendirdin bizi :rendeer:

Yardır git;833292' Alıntı:
:
Enerji alanında uzmanlaşmış bir makina mühendisi olarak kesinlikle katılmıyorum güneş enerjisi 21.yüzyılın 2.yarısından itibaren (2060larda falan) dünyadaki en önemli güç olacaktır.Tabi her fırsatı böölesine teperseniz ilerde bu çin motorlarına bile binemeyecek hale gelirsiniz:pale:.zira bugünün güneş enerjili arçalrı 200 yıl öncesinin buharlı trenleri ne ise onlar daha bunun olgunlaşması için yıllar var:rendeer:.Ama siz vizyonunuz yoksa gün gelir bunu Dışardan ithal etmek zorunda kalırsınız.Ne yazık kü tarihimiz bu bu tür yanlış kararlarla doludur:salut:

Güneş enerjisinin yeryüzünde kullanılabilir kapasitesi biliniyor zaten bugünkü içten yanmalı motorlara en yakın alternatif hidrojen yakıtlı motorlardır şu andaki gelişmeler buna hazırlanıyor. İkinci alternatif elektrik motorlarının geliştirilmesi manyetik motorda bunun denemesi

Biz neden böyle şeyler geliştiremiyoruz

arpa ekmeği mi yediriyorlar acaba bize ?

:silent:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar