Enerji alanında uzmanlaşmış bir makina mühendisi olarak kesinlikle katılmıyorum güneş enerjisi 21.yüzyılın 2.yarısından itibaren (2060larda falan) dünyadaki en önemli güç olacaktır.Tabi her fırsatı böölesine teperseniz ilerde bu çin motorlarına bile binemeyecek hale gelirsinizkıllıtarkan;833245' Alıntı:dehşey bişey bu ya güneş enerjisi saçmalıklarından kat kat kullanışlı ve gerçekçi :cat:
dahice
Bu sistem; ortaokulda mıknatıs kutuplarıyla ilgili bir deney yaparken aklıma gelmişti... Trenleri ters kutuplar birbirini iter felsefesi ile hareket ettirme fikrini ortaya atmıştım... Fakat o zamanlar çocuktuk tabi fikirler sadece fikirdiSonra gidip bahçede futbol oynadık
![]()
İlerliyecek ne var daha kimbilir....
Arge demek nedemek!!![]()
Teşekkürler ederimde ben biliyorum zaten anlam vurgusu vardı o cümlede!Arge = Araştırma Geliştirme
Yardır git;833292' Alıntı::
Enerji alanında uzmanlaşmış bir makina mühendisi olarak kesinlikle katılmıyorum güneş enerjisi 21.yüzyılın 2.yarısından itibaren (2060larda falan) dünyadaki en önemli güç olacaktır.Tabi her fırsatı böölesine teperseniz ilerde bu çin motorlarına bile binemeyecek hale gelirsinizale:.zira bugünün güneş enerjili arçalrı 200 yıl öncesinin buharlı trenleri ne ise onlar daha bunun olgunlaşması için yıllar var:rendeer:.Ama siz vizyonunuz yoksa gün gelir bunu Dışardan ithal etmek zorunda kalırsınız.Ne yazık kü tarihimiz bu bu tür yanlış kararlarla doludur:salut:
Güneş enerjisinin yeryüzünde kullanılabilir kapasitesi biliniyor zaten bugünkü içten yanmalı motorlara en yakın alternatif hidrojen yakıtlı motorlardır şu andaki gelişmeler buna hazırlanıyor. İkinci alternatif elektrik motorlarının geliştirilmesi manyetik motorda bunun denemesi