Mantıklı CC yükseltme de kararsızlık

Abi kendinde açıklamıssın zaten senin aklında yazdıklarına göre ninja 300 var ama 18 bin ' e gelirse 500 r da var diyorsun öğrencisin hangisi daha az masraf çıkaracaksa onu al derim hem 1.300 TL aylık maaşla 20 bin liralık motorun altına yatılmaz kaza yaptın diyelim sana 1 liraya patlar hem almakla bitmiyor verdin 20 bin buldun bir yerden sonra bakımı var lastiği var felan sen bırak bu 20 bin liralık motorları hangisini ödeyebileceksen al derim tabi bu şahsi fikrim.

şimdik 250 yı de kullandım arada barız fark var ama bu fark 60 70 ye kadar sonra hersey aynı sayılır v motor olaydı ıyı olurmus hyo tecrubem var 15000 kusur arada baya fark var cbr 250 ıle ama oda cok kalıtesız fren yok vs vs mıchelın taktık yok baba olmuyor ama tıp yerınde yakıtı sorma gıtsın bu tıtresım dıyolarda ben cbr 250 de camın tıtremesı dısında bişi hissetmedım 125den fazla degıldı yanii

Buraya takıldım. GTR için yazılmışsa bu itirazım olur hocam. Fren yok falan denmiş , 13 kullanıcısıyım. sizin kullandığınız motor kaç modeldi ? Frenlerle alakalı bir problem olmuş olabilir mi motorda ? eskimiş vs herhangi bir şey..?

-- Cbr125R ve 250R arasında ki fark öyle 20-30 km'den fazlası var bence. ikisinide üst üstte kullandım bir gün birini bir gün mola peşine 250liği . Kiralamıştım ve motordan da inmiyordum. Bana kalırsa aralarında uçurumlar bile olmasa farkı çok. Titreşim derseniz evet yok değil var yüklü bir şekilde..

-- Cbr ile gtr arasında ki karşılaştırya gelince ;
Titreşimi daha az.
Hız tatmin edici km'de ne olur hatası eksiği nedir bilmem ama ben 182 net gördüm artçımla 55 kg. kız arkadaşımla bizzat şahit kendiside tekirdağ giderken . he tek olsam da bir fark olmaz dahası yok çünkü gitmiyor daha fazla.
Son hızlarda ise daha doğrusu her vitesin kendine göre titreşimi var redline'a girmeye hazırlanırken motor ister istemez titriyor. Güveni veriyor virajlarda istediğim gibi yönetebiliyorsun . Gidon açısından eksisi oldukça fazla ee o da normal istanbu trafiği her gün . aralarından kaçman imkansız açı yoksa.
1 sene yoğunlaştım cbr250'ye ama son anda kararım GTR'dan yana oldu. eğer birazda SS tarzı istiyorsan alıncak bir motor ve fiyatını 13 bin küsürlerde yazmışsın plakası takılıp satan kişiler var, eş dost yardımıyla da uygun bir fiyata bulucağına inanıyorum. Alırsan pişöam olur musun kefil olamam zevk ve kullanışına bağlı . Fabrika çıkış lastiklerde pek iyi sayılmaz ama hakkıda yenmez.
-- Okurken yazdıklarını açıkcası arada kaldım karar verdin mi vermedin mi ? ne istiyorsun ne anlatmak istiyorsun pek çözemedim de.. Ama bende kanımca ninjaya o kadar vermem. bir 250 lik motor oldukça yeter. Neden? Dersen eğer ki '' Kısacası iki arabanın arasında kalırsam kaçabileyim. '' diye belirtmiş ve fazlasını yaparsın bir vites düşür ve dip gaz hopp arkandalar ki 130 km'den düşük ise ortalama. yüksek bir performans beklemede zaten. 600cc motorları yazmışsın hee geçenler var mı var. Aramızda kalıp tam gaz devam edenlerde sevdiklerini arkada bırakıp gidenlerde. Orasını senden başka kimse iyi bilemez ve karışamazda.

- O kadar madem tecrübeye sahipsin şunları söylemeden de bitirmek istemiyorum. Sanırım neyin ne olduğunu biliyorsun Tecrüben bence km'den ziyade kullandığın yer ve zamana yaşadıklarına göre değişenlik gösterir. Onun için bana şu kadar km' tecrübem var diiyip böbürlenenleri pekte taktığım söylenemez. Ortada kalmış gibisin öğrenci ve çalışıyorsun benim gibi , kaza yaptım ve motoru yatırmadım hala üstündeyim . ama yaptıramadım da daha sıfır halini , bende senin gibiyim çalışıp okuyorum. o kdar zaman ayırdım sırf doğru bir karar ver diye , inşallah istediğini bulur ve zevkle binersin motoruna . Son satır . '' Aklında hangi motor varsa onu al ama iyice benimsedikten sonra içinde ukte kalmasın, pişmanlık yaşamanı istemeyiz burada ''

.. Saygılarımla ..

Hocam CBR 250'den geçen var.CBR 125 ile 250 aynı ya top speed farkı ve 3 saniye erken 100KM/H a ulasıyor diye arada uçurum varmış gibi davranıyorlar.Sanırsın R6-R1 Farkı 600RR-1000RR farkı :) En büyük ilham bunlardan geldi :)2.si o paraya oooooo 600RR-R6 alırım diyen kekolar aklıma geldi :)Sonra benzin gelince kekolarla birlikte silindi gitti.

NİNJA 300 0 fiyatı çok fazla 2.elde 2 tane var zaten.Biraz daha semt olarak çeşit olsa iyi olur.

kaç saniye fark olmasını bekliyorsunki o makinelerden
Malum pistlerde sürmeyeceğim motoru :) CBF 250 Sürdüm.Yandan rüzgar aldığı için virajlarda yalpalıyor motor.Zevk alırken aynı zamanda riske giriyorum.Bu yüzden NAKED olmaz benim için.Tulumu vs. herşeyi viraja göre aldım tek parça aldım :) Düşün yani

kaç km hızla viraj alıyorsunki rüzgar sıkıntı yaratıyor
şimdik 250 yı de kullandım arada barız fark var ama bu fark 60 70 ye kadar sonra hersey aynı sayılır v motor olaydı ıyı olurmus hyo tecrubem var 15000 kusur arada baya fark var cbr 250 ıle ama oda cok kalıtesız fren yok vs vs mıchelın taktık yok baba olmuyor ama tıp yerınde yakıtı sorma gıtsın bu tıtresım dıyolarda ben cbr 250 de camın tıtremesı dısında bişi hissetmedım 125den fazla degıldı yanii
tabi tek slindir ve çift silindir farkı var
zaten kawada 300 den ziyade 250 mono denemesi var o segmentte

Youtube'den izlediklerime göre NİNJA 300 / 500R la aynı hıza sahip,ivmelenme olarak 4 saniye daha hızlı / NİNJA gözümde büyüdü :)

kaç km de 4 saniye fark var anlamadım.2 side aynı sürelerde 140 km ye ulaştığını gördüm ben.

sonuç olarak cbr500 ve ninja 300 senin seçimine kalmış

OFG

Valla ben 600cc den korkuyorum , birkac kere benim motorla düstüm,belki onumuzdeki kıs ninja 300 alrm dyrm, bircok kisi 250 den 300 e geclrmí diyeblr ama korkuyorum abicm ackca :) bundan sıklrsam ninja 300 alrm herhalde beyaz renk :) sende bnm gbi sekilcisin , al gitsin. Ben Ninja 250 ile bile motogp de gbi hssedyrm :) 180 gordüm bafra yolunda , bu adamı oldurur dedm , fazla hız adamı deglm , ısıktan ısıga az basarm yol bossa :) ninja 300 gzl makne bnce dgru karar :)

Arkadaşlar CBR500R 21.000 TL olarak gelmiş ve nakitte dahi indirim yapmamaktalar. Bu fiyata o motoru alan arkadaşları tebrik ederim :) Kararım NİNJA 300 den yana olacak gibi

Bayiye gidip gözümle görmek istedim.

1530557_10152301855934105_64755280_n.jpg

1932233_10152301856109105_241037350_n.jpg

10001584_10152301856234105_2110967497_n.jpg

10014700_10152301856554105_1328591745_n.jpg

1173890_10152301856659105_1245579342_n.jpg

Motosikleti
600RR
Arkadaşlar cbr500RR mı çıktı ? sahibinden.com ' da kategorisi yok ta.

Ninja daha bi yarış motosikleti gibi duruyor 500 R daha oturaklı bi alet.

Birde 500 serisinde ABS standart, 2000 lira ediyor o teknoloji bunda standartmı bilmiyorum ama hesaba kat öyle değerlendir :)

Ninja 300 hiç görmedim ama işçilik büyük ihtimalle daha iyidir.

300 ün lastiklerini kısa sürede değiştirmek isteyebilirsin 500R ın lastiklerinin kalitesine de bi bak değiştirmek gerekmiyecekse 700-800 lira fark daha kapanmış olur.

Her nekadar önemsemesende 300 den sonra aradığın motosikleti bulduğunda kavuşabilmek için kesinlikle daha çok beklersin hatta kaçırırsın bile, sonrasında zaten daha saçma bişeye daha fazla para bayılırsın ( Genelde böyle olur :mrgreen: )

Honda muhtemelen daha az yakıyordur, 20-30.000 km bineceksen bişeyler değişebilir, heves alıp satacaksan önemsiz bi detay :)

Kendince otur karar ver, ikiside güzel motosikletler :cat:

Ninja daha bi yarış motosikleti gibi duruyor 500 R daha oturaklı bi alet.

Birde 500 serisinde ABS standart, 2000 lira ediyor o teknoloji bunda standartmı bilmiyorum ama hesaba kat öyle değerlendir :)

Ninja 300 hiç görmedim ama işçilik büyük ihtimalle daha iyidir.

300 ün lastiklerini kısa sürede değiştirmek isteyebilirsin 500R ın lastiklerinin kalitesine de bi bak değiştirmek gerekmiyecekse 700-800 lira fark daha kapanmış olur.

Her nekadar önemsemesende 300 den sonra aradığın motosikleti bulduğunda kavuşabilmek için kesinlikle daha çok beklersin hatta kaçırırsın bile, sonrasında zaten daha saçma bişeye daha fazla para bayılırsın ( Genelde böyle olur :mrgreen: )

Honda muhtemelen daha az yakıyordur, 20-30.000 km bineceksen bişeyler değişebilir, heves alıp satacaksan önemsiz bi detay :)

Kendince otur karar ver, ikiside güzel motosikletler :cat:

Dostum benzin fiyatları böyle giderse 300 ü baya bir kullanırım ben :) Zaten 600 lük alsamda şehir içi İstanbulPark ' pist günlerine giderim orda keyfini alırım sadece . Virajlarda ise zaten 600 lük altımdan kaçabilri çünkü baya bir yatırıyorum. Malum zevk :) O yüzden Kararım NİNJA ' dan her ne kadar 50 cc den dolayı 600cc ötv si koysa da 0Km MT-07 den iyidir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar