Malesef gidecek yer yok !!!!!

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
Vatanı sevmek demek yanlışın,eksiğin,düzgün işlemeyenin yanında yer almak değil!!!!!
Hele ki görevini vazifesini yerine getirmeyenin, görevini anlamayanın,kişisel çıkarlarını üstün görenlerin yanında yer almak hiç değil.

Bu memleket,yanlış gördüğünü söylemeyen,kulak arkası eden hatta ve hatta işbirliği içinde olanlar yüzünden bu hale geldi.

Bu işbirlikçilerin şişirmeleri ile,tuuu kaka deyip dolduruşa getirdiği saf milletim ise,
en az kendisi kadar vatanını sevenlerin afaroz edilmelerine bazen seyirci kaldı,bazen diri diri yaktı bazende astı.........

Ayakları üzerinde duran,fikir üreten,çekinmeden yüreklice konuşan,kahramanlık hikayelerine aldanmayan milletler dünde ayaktaydılar,bugün de yarın da.

Pardon biraz karıştırdım galiba malum yaşlılık çeneye vuruyor,siz benim kusuruma bakmayın.:rendeer:

helal olsun sana İHTİYAR,
daha güzel anlatılamazdı.malesef ülkem insanı artık öyle bir hale geldi ki düzeltmek de çok zor.çünkü herkes uzman, herkes herşeyi kendi iyi biliyor, karşısında konunun uzmanı bile onlara bir şey öğretmek istese ona çıkışıyor.
her zaman biraz "kar" getireceklerini düşündükleri kişilerin yanında olmaya çalışıyorlar(yapılanlar yanlış bile olsa), bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığıyla yaşayıp gidiyorlar
bu ülkede artık hayat kalmamış, herkes sanki bir film izliyor gibi umursamaz.nasıl olsa herşey güllük gülistanlık, bozulan hiç bir şey yok yalanına öyle bir inanmışlarki, boşa harcanan onca şeyin içinde kendilerinin hayatının da olduğunu unutuyorlar.herkesin tek derdi, bugün "BEN" mutlumuyum.iyi o zaman yarın da nasıl olsa mutlu olucam.şimdi dertsiz başıma dert almayayım.
:farao:

ATATÜRK DİYORKİ

*Yetisecek çocuklarimiza ve gençlerimize tahsilin hududu ne olursa olsun, en evvel, her seyden evvel Türkiye'nin istiklâline, kendi benligine, milli geleneklerine düsman olan unsurlarla mücadele etmek lüzumu ögretilmelidir.

*Sizler, yani yeni nesil Türkiye'nin genç evlâtlari, yorulsaniz dahi beni takip edecekseniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk gençligi gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir.

*Gençler, siz almakta oldugunuz terbiye ve irfan ile, insanlik meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kiymetli sembolü olacaksiniz.

*Biz Türkler bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklâle timsal olmus bir milletiz.
*San'atsiz kalan bir ulusun hayat damarlarindan biri kopmus demektir.

*Egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir.

*Türk vatani bir bütündür, parçalanamaz.

*Türk milletinin tabiat ve âdetlerine en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir.

*Ordumuz, Türk birliginin, Türk kudret ve kaabiliyetinin, Türk vatanseverliginin çeliklesmis bir ifadesidir.

*Türk milleti ve Cumhuriyeti ayrilmaz bir bütündür

*Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktir.
*Türk milleti millî birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmistir.

*Cumhuriyeti yasatmak en kutsal görevimizdir.

*Millet sevgisi kadar büyük mükâfat yoktur.

*Hayatta en hakiki mürsit ilimdir.

*Türk ordulari, tarihte benzeri görülmemis kahramanliklar, fedakârliklar göstermistir.

*Bu memleket tarihte Türk'tü, halde Türk'tür ve ebediyen Türk olarak yasayacaktir.

*Türk milleti istklâlsiz yasamamistir, yasayamaz ve yasamayacaktir.

*Türk, ögün, çalis, güven.

*Yurtta sulh, cihanda sulh.

*Türk ordusu; dünyanin hiç bir ordusunda seninkinden daha temiz, daha saglam bir askere rastgelinmemistir.

*Bütün cihan bilsin ki; benim için bir taraflik vardir, Cumhuriyet tarafligi.

*Ordu, Türk Ordusu... Bütün milletin gögsünü itimat, gurur duygulariyla kabartan sanli ad...

*Yurt topragi, sana hersey feda olsun. Kutlu olan sensin.

*Yurt sevgisi ona hizmetle ölçülür.

Ne yazıkki bu güzelim ülkeyi acınası hale getirmeyi başardılar sonunda devletin başına geçenler. :pr: Eğitimsizlik ve bilinçlendirilmemenin yüzünden insanlarımız şaşırmış durumda. Ulu önderimizin izinde gitmemenin sonucu ne yazıkki bu.. Güzel yurdumu parçalayıp satmanın ne demek olduğunu anlayamayan bu insanların hala durdurulamaması çok kötü. Nerede o eski saygı değer insanlar ülkesini korumak için canlarını feda eden insanların duyarlı torunları?

Son düzenleme:
herkes bir sitem yazmış. yetkililere yazıklar olsun (amirlerine) üstlerine yalakalık yapmak ve her ay bankamatiğin yolarını tutmakmı görevleri ..

Bu arada mevcut motorcu profilimiz nedir?

Biz eğitim diye yırtındıkça bakıyorum hala "İbrede en son hangi hızı gördünüz" , "X marka motor tek teker yaparmı" , "Motoru nasıl şaha kaldırabilirim :cherry:" , "vufffff diye giden motordan almak istiyorum" , "Eksozdan memnun değilim motordan motor sesi geliyor oysa ben tank sesi gelsin istiyorum" :cherry: "Eksozun neresini delersem daha performanslı gider" gibi her kelimesinden cehalet akan başlıkları sıklıkla görür olduk...Ben biraz abartsamda balıklar 3 aşağı 5 yukarı aynı mahiyette

Toplum malesef bu tip motorcuları baz alarak bizlere bakıyor.. Elbet bizde ülkemizden yeni yarışçılar çıksın istiyoruz .. Dünya motorsporları listesinde üstlerde TÜRK Bayraklarını görmek bizimde gözlerimizi yaşartıyor..ama yerinde yapılırsa .. evet malesef pistlere grip antreman yapmak nerde ise imkansız.ama bu otobanda 300 km/h yapmaya bir mazeretmi....

İşte bu tespit önemli. Tebrikler.
Bu memleketin asıl problemi eğitim diye diye benim de dilimde tüy bitti, benim gibi pek çoklarının da. Siz emniyet müdürüne seslenseniz ne olacak ki? Onun eğitimi nedir acaba? Okul eğitimini de kastetmiyorum sadece, kendini nasıl ve hangi çevre ve çerçevede eğitmiştir. Hayatında humanizm kokan kaç kitap okumuştur. Ben adamın bıyık şeklinden bile korkuyorum açıkçası. Normalde bir devlet memuru nasıl öyle pehlivan bıyığı bırakıyor onu da anlamak mümkün değil. Ama konu o değil, aman o bıyığı bıraksın ama kafası o şekil olmasın, diyecem dee, o da olmuyor.
Kısacası Hıcal Uluç'un yazması iyi olmuş, zira bu tip insanlar okuyor böyle popüler yazarları. Uluç'un son bir kaç yazısı dişe dokunur şeyler olmaya başladı gibi. Ama asıl üzücü olan bunca yıldır, elitizm kokan yazılarla, o manken, bu restoran, bu fıkra, şu Türk'le alay etme kokan konularla bu milleti avutmasaydılar keşke. Binlerce dolarlık maaşlarla keşke bu halka hep bu şekilde arka çıkan yazılar yazsaydılar her daim. Bazı yazarlarımız, gazetecilerimiz, yaşlandıkça kamu vicdanı olmaya başlıyorlar galiba. Yine de, buna da şükür demek lazım. Zararın neresinden dönsek kardır hesabı.
Haa tüm bu yazılara çizilere rağmen bir şey değişir mi, ZOR! Niye? Niyesi, TV ekranından Şansal Büyüka'ya sayın müdürün yaptığı tehditkar sözlerde yatmakta.
Bu kafa değişmedikçe, artık mafyamsı söylemlerle, tehditkar tavırlarla milleti sırf elimde yetki var istediğimi yaparım kafasıyla korkutmaktan vazgeçmedikçe birileri, değişim zor. Değişim her zaman çok sancılı bir süreçtir, hep mevkii ve paye sahipleri tarafından engellenir ki statüko devam etsin.
Bizde "Allah devlet hastanesine, devlet kapısına düşürmesin" diye ata sözü haline gelmiş cümleler var. Ne zamanki bu devletin yetkilileri, kendilerini ağa, paşa olarak görmekten vazgeçer, eline yetki verildi diye halkı ezmekten vazgeçerse, kendisinin de bu halka ait bir kamu malı durumunda olduğunu anlarsa o zaman düze çıkarız. Bu durumda demek ki düze çıkmamız kolay değil.
Bugün bir eğitim reformu (ama her alanda, polis v.s. dahil) yaparsa yürekli bir başbakan meyvelerini 15 - 20 yıl sonra alırız. Ama iktidarların hiç biri gündelik ve oy kaygısı kokan, göstermelik işler dışında ciddi, ileriye yönelik şeylere imza atmaya yanaşmıyor, olmuyor mu iyi şeyler oluyor ama olanlar da bu cahil zihniyet yüzünden ya duraksıyor ya da önemsenmiyor. İşte bu yüzden ciddi eğitim reformu şart. Artık eğitime de en az savunma kadar para ayırmamız şart. Ama yapacak yürekli adamlar nerede? Zor! Keşke zor olmasa artık bu gibi hayati şeyler. Ama iyimser olmak için de tek bir sebep bulamıyor insan. Yazık.
Adam olacaz diye AB'ye girmemiz gerekmiyor aslında, sadece halkına adam gibi muamele edecek idarecilere ve cesur insalara ihtiyacımız var. Milletimizin de artık vatandaşlık haklarına sonuna kadar sahip çıkması gerekiyor. Kafamızı birazcık futboldan, televizyondan, rant kavgasından kaldırıp düşünmeye ihtiyacımız var. Kendimizi eğitmeye ihtiyacımız var, yoksa Batı adamın gözünün yaşına bakmıyor, basıyor tekmeyi. Yakın bir krizde yeniden şaplağı yemeyeceğimizin garantisi yok. Bu yüzden haklarımıza ve ülkemize sahip çıkmamız gerekiyor. Bir memleket idaresi sadece politikacılar ve devlet yetkililerine bırakılmayacak kadar önemlidir, bunu kavramamız gerek.

helal olsun sana İHTİYAR,
daha güzel anlatılamazdı.malesef ülkem insanı artık öyle bir hale geldi ki düzeltmek de çok zor.çünkü herkes uzman, herkes herşeyi kendi iyi biliyor, karşısında konunun uzmanı bile onlara bir şey öğretmek istese ona çıkışıyor.
her zaman biraz "kar" getireceklerini düşündükleri kişilerin yanında olmaya çalışıyorlar(yapılanlar yanlış bile olsa), bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığıyla yaşayıp gidiyorlar
bu ülkede artık hayat kalmamış, herkes sanki bir film izliyor gibi umursamaz.nasıl olsa herşey güllük gülistanlık, bozulan hiç bir şey yok yalanına öyle bir inanmışlarki, boşa harcanan onca şeyin içinde kendilerinin hayatının da olduğunu unutuyorlar.herkesin tek derdi, bugün "BEN" mutlumuyum.iyi o zaman yarın da nasıl olsa mutlu olucam.şimdi dertsiz başıma dert almayayım.
:farao:

Luxor, İhtiyar'ın da senin de yazdıklarının altına aynen imzamı atarım. Bu gibi fikirleri olan insanlar oldukça en azından yalnız olmadığımızı hissediyoruz. Fikrinize, sağlık, ömrünüze bereket. Konuya duyarlıkla yaklaşan herkesin de eline, beynine sağlık.

İHTİYAR'ın yazdıklarını hiç üşenmeden ben de buraya kopyalıyorum. Eline sağlık!
Vatanı sevmek demek yanlışın,eksiğin,düzgün işlemeyenin yanında yer almak değil!!!!!
Hele ki görevini vazifesini yerine getirmeyenin, görevini anlamayanın,kişisel çıkarlarını üstün görenlerin yanında yer almak hiç değil.

Bu memleket,yanlış gördüğünü söylemeyen,kulak arkası eden hatta ve hatta işbirliği içinde olanlar yüzünden bu hale geldi.

Bu işbirlikçilerin şişirmeleri ile,tuuu kaka deyip dolduruşa getirdiği saf milletim ise,
en az kendisi kadar vatanını sevenlerin afaroz edilmelerine bazen seyirci kaldı,bazen diri diri yaktı bazende astı.........

Ayakları üzerinde duran,fikir üreten,çekinmeden yüreklice konuşan,kahramanlık hikayelerine aldanmayan milletler dünde ayaktaydılar,bugün de yarın da.

NOT: Ben de biraz uzatmışım farkındayım, ama duyarlı insanlar okumaktan kaçmazlar bunu biliyorum.

Son düzenleme:
dünyadaki en önemli varlık olduğumuz halde,insan oldugumuz halde daha önemli bir şey yok biz İNSANIZ
bunları (altını çizerek söylüyorum) duyan yetkililer nasıl vicdanları rahat görevlerini yaptıklarına inanırlar.
amerikada kuş pisliğine basıp düştü diye bilmem kaç milyon dolar alırken
bizim kendi kendimizi yememiz normal mi değil acaba.
Ama umuyorum öyle biri var çünkü olmak zorunda birisi gelicek ve duruduracak bütün bu yanlışları........

2 olay anlatmak istiyorum;

1.: konya yolunda gece 2 gibi araç ile ilerlerken çok hızlı ve seri bir motor geçti solumdan, camda açıktı o anda sanki füze geçti yanımdan ve arabayı zor toparladım. çok kızmıştım ( bir an motorcu olmak istediğimi unuttum ve düşündüm acaba bunu süren insanmı yoksa hayvanmı?)

2.: konya yolu üzerinde pazar günü saat 14-15 gibi trafikte arkamdan gelen motorlu gördüm arkasında eşi vardı, gayet sakin sağa sinyal verdim ve hızlarını kesmeden ilerlemelerine yardımcı oldum, saolsun kendiside bana selam verdi mutlu oldum.
------------------------------------

Konu yönetim biçimine gelincede inanın hiç anlamıyorum bu konulardan kafam çok karışıyo, bir arkadaşın dediği gibi bizi savunanı değilde en az zararla yönetenimi seçtik? ne olacak bu durum?

Barış usta eline sağlık güzel konuya değinmişsin, yapacak bir şey olmasa bile böyle dönem dönem dokundurmak bu vaziyeti taze tutmak da anlamlı.
Kuryelik yaptığım dönem içerisinde 3 arkadaşım büyük yada orta halli sayılabilecek kazalara karıştı, birisi taksiyle çarpıştı, polis çağırmamış taksici bunu teselli etmiş öderim parasını demiş telefon numarasını vermiş çocuk da inanmış, gidiş o gidiş.
Yaşlı bir kurye abimizin motoruna, park ettiği sırada, paketi kasadan çıkarırken, yanı başında motoru çalıştıran park halideki araç bilinçli bir şekilde vurarak savurdu, sonra geri vitese aldı, tekrar ileri vitese aldı yola yöneldi ve gitti. Adam kendisini kenara zor atmış. Şikayetçi olundu, aracın plakası ve şahitlerin beyanatları falan da vardı. işin özünde ise, paketi vermeye gittiği adamın işyerinin önünde oluyor olay, ve bu adam da o sırada içeridekilerle tartışmış, yani paketi alacak olanlarla, 3-4 ay sonra işyerine bi yazı geldi, şikayetiniz incelenmiş ve davalık her hangi bir unsur bulunamamıştır diye.
Aynı şekilde daha 2 gün önce yine bir kurye arkadaşın motosikletine seyir halindeyken arkadan dokunuyorlar, dengesini kaybedip sürükleniyor, bayılıyor, hastaneye kaldırılıyor. Çarpan sürücü kaçıyor tabi. Uyandığında polis sözde şahitleri dinleyip bi tutanak hazırlamış imzalatıcak, olay böyle gelişti di mi diye. Arkadaş okuyor bu kurguya göre %100 suçlu, arabaya yandan geçerken vurdum falan yazıyor. Halbuki alakası yok. Memurun söylemine göre şahitler bu şekilde söylemişler. İtiraz ediyor imzalamıyor.
Motorcuysanız aman dikkat hocam, kazamı oldu, kendinizi sağlamamı aldınız, olay mahallini de mümkün olduğunca orjinal tutmaya çalışın ve mutlaka olay yeri çevresinden 3-5 adam gibi adamın çıkıp şahitlik yapmasını umun. Yoksa şikayetçi olacağınıza bile pişman ederler mavi yakalılar.
Zaten motosiklet kazalarının benim şahit olduklarımın ve duyduklarımın hemen hemen hepsinde 4 tekerli kaçıyor, çünkü kendisi de biliyor sıkıştırdığını, zor duruma soktuğunu, topukluyor. hatta işin garibi motosiklet kazada altınızdan kayıyor gidiyor başka bir araca çarpıyor tamponu dağıtıyor, kazayla dolaylı yoldan ilişkisi olan tamponu kaybeden sürücü bile kaçıyor yaw :) polislik olmayalım olan tampona olsun diye:) (yaşandı bu da ).
Bir de talihsiz bir kaza sonrası, allah göstermesin de, iyisiniz ancak sıyrıklar, çizikler ve ezikler mevcut, yani kücük caplı bir kaza diyelim, sağlamsınız şükür ki, motosiklette de çok az hasar var, farı kırık, grenajı çizik gibi. Böyle durumlarda polis sizi teselli etmek için şoföre yüklenir, siz şikayetçi olacam dersiniz, kısayoldan bitsin kapansın diye şoförü azarlar üstüne gider, tehdit eder.motorcu arkadaş da bundan haz alıp cezasını cekti diye düsünür şikayetci olmaz. Olunuz hocam. Hakkınızı arayınız. Yani işi evrak boyutuna taşıyın, zabıt tutturun. Ağam paşam la kapanırsa o olay orda biter, şoför yediği azarla yoluna devam eder.

Bir de 4 tekerlinin kazanın hemen sonrası motorcuyu sorgulayarak üste çıkması, ezmeye çalışması vardır bombadır. Ehliyetin var mı senin, hatalısın böyle böyle olmalıydı ben yolumdaydım sen geLdin falan da filan da. Buyrun polisi arayalım dersin hemen yusuf tabi. Böyle böyle düzelicek işte trafik düzeni. Zaman.

Bir de yetkilerimizi kısıtladılar der abilerimiz. yazacağım daha da sonra TCK olacak. Hepsimi böyle, tabi ki değil, çoğunluğu. Özellikle yıllanmıs, göbek yapmıs amcalara dikkat, hem kurtturlar hem tanımazlar. Yeni olanlar iyi niyetli oluyor ama o da bizim millete gelmiyor, bakıyorlar işin içinden çıkılmayacak onlar da öğreniyorlar büyüklerinden.

Türkiye Cumhuriyeti büyükşehir belediyesine hoşgeldiniz:).Sabah işe gelirken bindiğim minibüsün camını belediye otobüsü şoförü bilinçli olarak kırdı.Minibüs şoförü bi süre otobüsün arkasından baktıktan sonra durak kahyasının yanına gelmesiyle aşağıya indi ve aynayı kontrol etti.Kahya;"yakalayıp kırsana ağzını burnunu!" dedi ama şoför kendinden bıkmış bir halde;"ne yapıcan bu s...fsize abi?" dedi:silent:.Minibüsçü bile bunu dediyse bunlardan uzak durmakta fayda var.
Şİmdi bu manzaradan sonra ümitsizliğe kapılmak gayet normal ama TÜRKİYE'yide iyi anlamak gerekir.Doğu avrupa(Yunanistan'da dahil),Kafkasya,Orta asya ve orta doğuda kültürü,siyasi duruşu ve ekonomisi çok yakından takip edilen ve çoğu topluma yön veren bir ülkedir.İran'lı kardeşimizin dediği gibi zart diyede geri devrimimiz kolay değildir.Tarihimizin hiç bir döneminde bu şekilde yönetilmemiş bir toplumu kolayca adapte edemezsiniz.Ama işbirlikçiler sayesinde baya bir mesafe katedildiğide malumdur.Bu bağlamda ATATÜRK gibi bir lidere şu an çok ihtiyaç olduğu gibi ihtiyaç duyduğumuz kudretin damarlarımızda akan asil kanda mevcut olduğunu unutmamak gerekir.

Adamlar işini yapmadan aldıkları maaşı çoluğuna çocuğuna yediriyor, bi de üstüne rüşvet alıyor... Allah korkusu olmayan adam herşeyi yapar.

Tabi daha kötü ülkeler de var. Hep avrupayla kıyaslıyoruz ama...

Efendim devam edelim olayı anlatmaya .. koruma aracı eskortluk edip bizim grubu en yakın trafik kontrol noktasına kadar götürüyor.. Bizimkilerde arkasından burada yapılan kontrolde yanılmıyosam 4 veya 5 arkadaşımız ehliyetsizliklen işlem görüp motorları bağlanıyor..İşte burası çok önemli bu arkadaşlar ertesi sabah açıyolar başlığı veryansın ediyolar.. Arada bir kaç kendini bilmez işi küfüre kadar götürüyor. Yani haklı iken haksız duruma düşürüyorlar kendilerini..Oysa orada koruma aracının motorcuyu sıkıştırması ve düşürmesi olayı var malesef bu güme gidiyor..

Kendi koruma aracı suçluyken bile Şahin olan sayın Emniyet Müdürümüzü vatandaşın haklarına karşı sağduyuya davet etmek dışında elimizden gelen hiç bir şey yok.

Sayın moderatörüm uzun zamandır sitede yazmadım bu konu açılınca mecburen bende cevap yazma ihtiyacı hissettim yukarda anlattığınız olay bizim başımıza geldi gerçi o akşam ben erken ayrılmıştım ama olay olduğundan itibaren arkadaşlarımın yanındaydım anlattıklarınız doğru ama birtek şu birkaç kendini kendini bilmez cümlene takıldım siz o akşam o olayı yaşasaydınız bizden daha fazla küfür ederdiniz çünkü sağdan yavaş yavaş giden grubun içine dalan ve motorları kaza yapmaya mecbur eden o koruma bozuntuları yüzünden olay oldu, neden hala sende motorcu kardeşlerine kendini bilmez dersin anlamış değilim,ayrıca İstanbulda yaşamayan biri olarak istanbuldaki trafik sorunlarını tam olarak bilmeniz mümkün değildir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar