Malesef gidecek yer yok !!!!!

"Adalet mülkün temelidir". Temel çok sağlamdı lakin çok şiddetli depremlere maruz kaldı. Bazen onarmaya çalışanlarda siliniyor nedense.

Allah bize iki yuvarlak organ vermiş. Biri düşünmek, diğeri ise oturmak için. Başarı hangisini kullandığımıza bağlıdır. Oturmak için olan kullandığı için halkımızın çoğu, ondan bu haldeyiz..

Bunlar daha başlangıç.Biz bu kafayla daha çok magdur oluruz. Sokaktaki vatandaşa sorsan hiç bir soru yok herşey yolunda...

Şu 2004 yılında kabul ettigimiz avrupa birligi uyum yasasının içinde kenara köşeye sıkışmış bazı yasalar vardı onların yan etkileri şimdi görülmeye başlıyor işin en garip yarafı avrupa birligi ile uyum saglamamız için bize dayatılan yasalar avrupada yok.

Bu tür haberleri duydugumda hiç üzülmüyorum ne ektiysek onu biçiyoruz.

Arkadaşlar, gördüğüm kadarıyla genelimiz aynı frekansta, bu çok sevindirici. Geçenlerde İran'dan iş yaptığım bir firma geldi. Oradan buradan sohbet ederken mesele geldi memleket meselesine. Adamlar bizim durumumuzu bizden iyi takip ediyorlar. Ben bir ara, yahu bu ülke insanına bişeyler oldu, tipler değişti, davranışlar değişti, yönetim değişti, ama değişim hep negatif yönde. Allah'tan ordumuz sağlam, tek güvencemiz o kaldı, içerde çürükler olsa da koskoca Türk ordusu, öğütür gider onları dedim. İran'lı vatandaş aynen şöyle söyledi: "Biz de devrim olmadan önce aynen sizin yaşadıklarınızı yaşadık, ordumuz var bişey olmaz dedik, bugün erkekler bile yazın sokakta kısa kollu gömlek giydiğinde mollalar tarafından uyarılıyor. Kadınların hali zaten malum, kara böcekler gibiler, kimlikleri bile belli değil. Artık iki ordumuz var, biri molla ordusu, diğeri de eskide kalan pasifize edilmiş ordu. Türkiye'yi görüyorum ve izliyorum, gidişhatı aynen İran gibi ve sonunuz da emin olun öyle olacak, göreceksiniz" dedi. Tüylerim diken diken oldu. Sebebi, söylediklerinde fazlaca doğruluk payı vardı.

Sümsük, kendine güvenmeyen, etrafından korkan, en acısı kendi devletinden korkan, kendi polisine adres bile sormak istemeyen, sinirli, hasta, bencil, anlayışsız ve son derece cahil bir topluma dönüştü bu ülkenin insanı. Sebebini tarihçiler veya sosyologlar daha iyi bilir elbette, bize düşmez ukalalık yapmak ama görüntü de aynen budur. Ve bu güzelim ülke için çook acınası bir durumdur. Eminim benim gibi ülkesine aşık ve seven çoğu insanın içi eriyordur bu gidişhatı gördükçe.:salut:

Herkese kazasız belasız keyifli sürüşler.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bu memlekette hıncal faktörü var... Yıllardır süregelmiş olayları kanunları hıncal faktörüne göre yeniden düzenlememiz lazım....

Ona dokunmayacaksın , her istediğini anında yapıcaksın...Hıncal olmak kolay mı?... Adam meşhur... Açıcaksın yolları arabasıyla rahat gidicek... İstediği kişiyle istediği zaman istediği yerde istediği şekilde konuşacak....:farao:

Şimdiye kadar bu kanunlardan haberi yok muydu?... Bu kanunlar yeni mi koyulmuş.... Yıllardır çarpıp kaçan ya da durmayan araç lara kazanın oluştuğu semt karakolları bakar.... Ama cana kasıt varsa karakol birşey yapamaz savcılık yapar.... Bu böyledir...Şimdi ben bunu biliyorum da koskoca gazeteci Hıncal mı bilmiyor?... Biliyor ya da işine mi gelmiyor?.....

Dokunmayın şu adama sevgilisine şöförüne.... Bir dokun bin ah işit....:pr::pr:

Tanık olduğum pek çok şey beni de çileden çıkarıyor, ama
uzatmadan sakinleşiyorum çünkü biliyorumki toplumlar zaman
zaman geriler, yozlaşır sonra daha özgürlükçü, eşitlikçi taleplere
yol açacak olan baskıları yapanlar yenilir adları, anlayışları
anılmaz olur ve insanlık adına iyi şeyler yaşanır, bir dönem sonra
bakmışsınız tekrar yozlaşmalar başlamış, insanlığın bu oyunu sürer...
Atatürk bu toplum için bir şanstı ve birkaç yüz yılda gerçekleşebilecek
değişimleri çok kısa bir süre içerisine sığdırdı, dünyadaki tek örnek
sayılabilecek bu hızlı değişimi istemeyen, kavrayamayan, içine
sindiremeyenlerin elbetteki bir cevabı olacaktı ama bu cevabı 1950 den
beri vermeye çalışanların tutarsızlıklarına kızmak yerine sakince doğru
olanın ne olduğunu onlara anlatmak ve sahip oldukları yoz anlayışların
yavaşça tükenip yok oluşlarını izlemek gerek.

Son düzenleme:
Yazı çok iyi gerçekten, sonrasındaki katkı ve tarışmalarda çoğunlukla düzeyli, bu topic i zevkle okudum, hepinizin ellerine aklına sağlık ...

Gitmek? Kaçmak?

Yazı çok iyi gerçekten, sonrasındaki katkı ve tarışmalarda çoğunlukla düzeyli, bu topic i zevkle okudum, hepinizin ellerine aklına sağlık ...

Okurken aynı şeyleri düşündüm, Çok güzel bi yazı ve sonrasında çok güzel yorumlar, bütün yorumları tek tek okudum ve birey olarak ne yapabileceğimi düşünmekle yetinebiliyorum.
Yaş 17, okuyoruz, adam olacaz diyoruz, ama bu vatan için ne yapıyoruz belli değil yada ne yapacağımız.
Düşünüyorum bağzen, diyorum yurtdısına yerlesmek, Motora saygılı, Hak-Hukuk işini çoktan halletmiş, rahat bi ülkede yaşamak-çalışmak-motorcu olmak lazım diyorum. Sonra kendimede kızıyorum, bu kaçmak, pes etmek, bizi yıldırmaya çalışanlara tamam demek bu diyorum, ama sonunda imkanım olursa yurt-dışı diyorum, sonunda can güvenliğide var malum.

Biz bu millet için ne yapıyoruz, yaptığımız sorunlar böyle sorunlar şöyle demek, sonra oy kullanarak aslında ne olduğu ne yaptığı belli olmayan partilere oy vemek, oy verirken hangisi benim fikrime en uygun değil hangisi bana en az ters diye dusunuyoruz. Benim yaş dediğim gibi 17, ben napıyorum, elimden ne gelir desem, ne gelir?... Türkçeye saygı göstermeye çalışıyorum, Türkçe yazmaya özen gösteriyorum,
Geçen bi manav açıldı buraya, tepesıne tabela asmışlar, MANAW yazıyor, gece saat 03 civarı aldım bi tabure gittim W'nin bi V'sini boyadım Sprey Kırmızı ile, üstünede bi küçük Turk Bayrağı yapıştırması.
Elimden gelen budur arkadaşlar, daha fazlası için ne diyoruz, "Malesef gidecek yer yok mu"??? Gidecek yer var, ama onemli olan gidecekmiyiz? Yoksa kalıp birşeyler yapmayamı çalışacağız, hep diyorum 10 yamuk adam 1 düzgün adam ediyorsa o düzgün adam politikaya girerse onu yüz yamuk adam indirir. Yurdunu düşünmek, başkasının çıkarına dokunuyorsa, Suç bu ülkede, olay buraya geldiyse, evet arkadaşlar ben giderim. Ama bu demek değil ben vatanımı sevmiyorum, yurduma bağlı değilim, benim ne olduğumu zaten bilen bilir, ama bu ülke için gerçekten bir fark yaratacak kadar birşeyler yapabileceğimi sanmıyorum, yapmamak değil, yapmaya çalışırken engellenmekten bahsediyorum.

Uzun zamandır dökmek istiyordum bu konuda içimi, iyi oldu bu başlık, biraz uzun oldu biliyorum, ama zaten ilgilenen okur belki diye yazdım.

Berkay

Barış beyin açtığı bu güzel başlığa katkı adına ve affına sığınarak şu dizeleri eklemek istedim.
25-30 sene kadar önce sıkılıp bunalınca dilime dolanırdı...

nasıl başlarsa fırtına,
öyle diner birden bire
bir ışık parlar yeniden,
karanlıklar arasından
umudu kesme yurdundan

şah damarı vurulsa da,
dört bir yandan sarılsa da
ışık yener karanlığı,
bak çocukların gözlerine
umudu kesme yurdundan

karakışın buzu bile,
sürmedi sonsuza kadar
bahara döndü sonunda,
filiz sürdü kar altından
umudu kesme yurdundan....

Motorlar parkomat parası vermiyor, park sorunu yok buda parkomatçıkarın ve belediyenin sorunu oluyor. Al işte motoru sevmemek için bir bahane

Son düzenleme:
Arkadaşlar, gördüğüm kadarıyla genelimiz aynı frekansta, bu çok sevindirici. Geçenlerde İran'dan iş yaptığım bir firma geldi. Oradan buradan sohbet ederken mesele geldi memleket meselesine. Adamlar bizim durumumuzu bizden iyi takip ediyorlar. Ben bir ara, yahu bu ülke insanına bişeyler oldu, tipler değişti, davranışlar değişti, yönetim değişti, ama değişim hep negatif yönde. Allah'tan ordumuz sağlam, tek güvencemiz o kaldı, içerde çürükler olsa da koskoca Türk ordusu, öğütür gider onları dedim. İran'lı vatandaş aynen şöyle söyledi: "Biz de devrim olmadan önce aynen sizin yaşadıklarınızı yaşadık, ordumuz var bişey olmaz dedik, bugün erkekler bile yazın sokakta kısa kollu gömlek giydiğinde mollalar tarafından uyarılıyor. Kadınların hali zaten malum, kara böcekler gibiler, kimlikleri bile belli değil. Artık iki ordumuz var, biri molla ordusu, diğeri de eskide kalan pasifize edilmiş ordu. Türkiye'yi görüyorum ve izliyorum, gidişhatı aynen İran gibi ve sonunuz da emin olun öyle olacak, göreceksiniz" dedi. Tüylerim diken diken oldu. Sebebi, söylediklerinde fazlaca doğruluk payı vardı.
Sümsük, kendine güvenmeyen, etrafından korkan, en acısı kendi devletinden korkan, kendi polisine adres bile sormak istemeyen, sinirli, hasta, bencil, anlayışsız ve son derece cahil bir topluma dönüştü bu ülkenin insanı. Sebebini tarihçiler veya sosyologlar daha iyi bilir elbette, bize düşmez ukalalık yapmak ama görüntü de aynen budur. Ve bu güzelim ülke için çook acınası bir durumdur. Eminim benim gibi ülkesine aşık ve seven çoğu insanın içi eriyordur bu gidişhatı gördükçe.:salut:

Dostum sözlerinin bir kısmı politik.Tamam kendi düşüncen ama bilesin ki Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir cumhuriyettir ve demokrasilerde çoğulculuk esastır.Hakimiyet bila kayd ü şart milletindir.M.Kemal ATATÜRK.Bu ülkenin bir sorunu var, var ama sorun millette değil.Milleti anlamayan, ona tepeden bakan, onu hakir gören, aşağılayan zihniyette var.Türk milleti sümsük falan da değildir.Son derece asil bir millettir.Ülkemize sadece İstanbul'dan da bakmayın.Saygılarımla.

Dostum sözlerinin bir kısmı politik.Tamam kendi düşüncen ama bilesin ki Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir cumhuriyettir ve demokrasilerde çoğulculuk esastır.Hakimiyet bila kayd ü şart milletindir.M.Kemal ATATÜRK.Bu ülkenin bir sorunu var, var ama sorun millette değil.Milleti anlamayan, ona tepeden bakan, onu hakir gören, aşağılayan zihniyette var.Türk milleti sümsük falan da değildir.Son derece asil bir millettir.Ülkemize sadece İstanbul'dan da bakmayın.Saygılarımla.

Haa kara böcek diye aşağıladığın insanlara benzer Trakya'nın tüm köylerinde yaşayan yüzbinlerce anam var, bunu bil de öyle konuş.

Son düzenleme:
Haa kara böcek diye aşağıladığın insanlara benzer Trakya'nın tüm köylerinde yaşayan yüzbinlerce anam var, bunu bil de öyle konuş.[/QUOTE]

Arkadaşım, ben Türkiye'nin en doğusundan en batısına her yerini, her köyünü, her sokağını yıllarca gezdim. Hem de her kültürü içime sindirerek gezdim. Bilirim oraları. Emin ol o kara böcüklerden yalnızca çok sınırlı sayıda yerde var. Onlarla senin bahsettiğin anadolu kadınını ayırt edecek kadar yaşım ve tecrübem var Allah'a şükür. Üzüldüğüm odur ki bunu ayırt edemeyenler veya çıkarları uğruna ayırt etmek istemeyenler çoğunlukta. Aç gözünü.

MİLLETİ NASIL ANLADIĞINIZ VE GÖRDÜĞÜNÜZÜ KENDİNİZ İFADE ETMİŞSİNİZ.SÜMSÜK, KENDİNE GÜVENMEYEN, ETRAFINDAN KORKAN, EN ACISI KENDİ DEVLETİNDEN KORKAN, KENDİ POLİSİNE ADRES BİLE SORMAK İSTEMEYEN, SİNİRLİ, HASTA, BENCİL, ANLAYIŞSIZ VE SON DERECE CAHİL BİR TOPLUMA DÖNÜŞTÜ BU ÜLKENİN İNSANI.Sayın arkadaşım yazdıkların düpedüz hakaret ve de suçtur.Belki bunları demek istememişsindir ama yazdıkların da ortada.İstersen bir avukata danış."söz ağızdan çıkana kadar kişinin esiridir.Ama ağızdan çıktıktan sonra kişi sözünün esiridir.Saygı ve sevgilerimle.Lütfen beni de yanlış anlama.Amacım sadece bir yanlışın düzeltilmesidir.

êvet Hıncal Bey Devlete Ve Güvenlik Güçlerine Güveni Sarsıcı Demeç Ve Yazılarınıza Rağmen Bu ülke Hala Yaşamaya Değer Aksini Düşünüyorsan Istediğin Yere Gitmekte Serbestsin. Ama Biz Bu Vatanın Evladıyız Hep Birlikte Biribirimize Saygı Duymayı öğrenerek Yaşamaya Devam Edeceğiz.arkadaşlar Lütfen Bu Tür Tahriklere Kapılıp Birbirimizi Kırıp üzmeyelim.

Son düzenleme:
Vatanı sevmek demek yanlışın,eksiğin,düzgün işlemeyenin yanında yer almak değil!!!!!
Hele ki görevini vazifesini yerine getirmeyenin, görevini anlamayanın,kişisel çıkarlarını üstün görenlerin yanında yer almak hiç değil.

Bu memleket,yanlış gördüğünü söylemeyen,kulak arkası eden hatta ve hatta işbirliği içinde olanlar yüzünden bu hale geldi.

Bu işbirlikçilerin şişirmeleri ile,tuuu kaka deyip dolduruşa getirdiği saf milletim ise,
en az kendisi kadar vatanını sevenlerin afaroz edilmelerine bazen seyirci kaldı,bazen diri diri yaktı bazende astı.........

Ayakları üzerinde duran,fikir üreten,çekinmeden yüreklice konuşan,kahramanlık hikayelerine aldanmayan milletler dünde ayaktaydılar,bugün de yarın da.

Pardon biraz karıştırdım galiba malum yaşlılık çeneye vuruyor,siz benim kusuruma bakmayın.:rendeer:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Vatanı sevmek demek yanlışın,eksiğin,düzgün işlemeyenin yanında yer almak değil!!!!!
Hele ki görevini vazifesini yerine getirmeyenin, görevini anlamayanın,kişisel çıkarlarını üstün görenlerin yanında yer almak hiç değil.

Bu memleket,yanlış gördüğünü söylemeyen,kulak arkası eden hatta ve hatta işbirliği içinde olanlar yüzünden bu hale geldi.

Bu işbirlikçilerin şişirmeleri ile,tuuu kaka deyip dolduruşa getirdiği saf milletim ise,
en az kendisi kadar vatanını sevenlerin afaroz edilmelerine bazen seyirci kaldı,bazen diri diri yaktı bazende astı.........

Ayakları üzerinde duran,fikir üreten,çekinmeden yüreklice konuşan,kahramanlık hikayelerine aldanmayan milletler dünde ayaktaydılar,bugün de yarın da.

Pardon biraz karıştırdım galiba malum yaşlılık çeneye vuruyor,siz benim kusuruma bakmayın.:rendeer:

İhtiyar...

Çenene çok güzel vurmuş.

Eline diline sağlık.:rendeer:

Fikir üreten, düzendeki bozuklukları açığa çıkaranlara çek git diyebiliyoruz.
Halbuki o aforoz ettiğimiz insanların derdi bizim daha kaliteli bir yaşam standardına kavuşmamız.
Ama bize ezberlettikleri hamaset edebiyatının dışına çıkacak fikirler üretemediğimiz için dünyadaki gerçekleri kabullenemiyoruz.

Benim milletim yarın korkusu olmadan yaşamanın ne anlama geldiğini bilmiyor.Hep gelecek endişesi taşıyor ve buna alışmış.(İşin kötüsü haklı da):pale:

Benim milletim yüksek faizden enflasyondan şikayet ediyor, ama nakit para kullanıyor. Ya da kendisine ait olmayan bir parayı kredi kartı adı altında kullanıyor.

Benim milletim bir şarkıyı çok sevmiş, her seçim döneminde döndürüp döndürüp aynı şarkıyı söyleyenleri baş tacı ediyor.

Gerçeği gösterenlere ise terk et diyor.

Sonra da yeni Atatürk'ler arıyor.

Şairin dörtlüğü ile bitireyim yazıyı.
Çok özür diliyorum.
Olduğu gibi almadım ama yine de edepsiz.
Fakat cuk oturmuş...

Şöyle demiş şair.

Bizim millet tuhaftır,
Her bir lafı kaldırmaz.
İ...ne dersin kızar,
S....sin aldırmaz.....

Bu konuda fazla yorum
yapmayacagim lakin ben
umudumu resit bir Turk
genci oldugumda kaybettim.
Fakat size su an yasadigim
ulkenin en buyuk
sehirlerinden birinden ornek
vereyim...
Ukraynayi kacimiz biliyor?
Daha dogrusu ukraynayi
guzel kizlarindan baska
nasil biliyoruz? Ukraynanin
kendi dili oldugunu ve bunun
da ukraynaca oldugunu
kacimiz duydu? Ukrayna
sizce nasil biryer?
Ben anlatayim. Buraya
gelmeden bircok sey
duydum. Bazilari gercek
bazilari degil. Oncelikle
sunu soylemeliyim ki bazi
ukraynalilar yabancilari
sevmez. Yabancilar icin
hayat bazen zor olabilir
burada.
Iste bu yuzden ben size
biraz da ukraynali olarak
anlatacagim ukraynayi.
Evet, bu ulke yeni yeni
toparlaniyor fakat
gecmisten kalan bazi seyler
insani gercekten sasirtiyor.
Tum sehirde merkezi sicak
su sebekesi var. Her evde
sicak su ve bununla yanan
kaloriferler mevcut. Bu
sebeke yollarin altindan
gittiginden her mevsim
yollar kupkuru ve acik. Bu
sayede inanilmaz bir
tasarruf var ve su-elektrik
cok ucuz. Ayni sekilde
devletin sagladigi hersey
boyle. Butun sehrin altinda
metro var ve yarim grivne
yani 12 kurus civari.
Otobusler 25 kurus. Sadece
bazi yiyecekler pahali o da
bu ulkede yetisemediginden.
Kisacasi bu sehir bazen pis,
bazen temiz, bazen fakir ,
bazen zengin, ama
kesinlikle bir duzen var.
Her yolun altinda altgecitler
var. Bu sayede isik yok ve
yollar akici. Ama herkes
altgecit kullaniyor. Uyanik
yok. Ara sokaklar ve bazi
caddelerde kotu olsada ,
mesela otoyolda asfalt
oldukca guzel. Kaymak gibi
diyebiliriz.
Gecen bir kaza gordum.
Polis gelmis , hemen yolu
kukalarla kapamislar. Yol
akici devam ediyor. Ne
kargasa var ne tikaniklik.
Yayagecidi desek, adimini
attiginda duruyorlar. Ilac
fiyatlari oldukca ucuz.
Insanlar saglikli yasasinlar
diye. Hastane masraflari da
boyle. Ve islerini iyi yapiyor
doktorlar.
Herneyse cok uzun oldu
sanirim. Ben sadece bu
ulkeden ornek vermek
istedim. Baska bir amacim
yok, hatam varsa affola.
Son olarak sunu eklemek
istiyorum. Burada eger
nezarete duserseniz Turk
konsoloslugu 2gun sonra
olaya mudahele ediyor fakat
Almansaniz 1 saat icinde
konsolosluk olaya karisiyor.
Veya cinliyseniz ulkeniz
okumaniz icin odeme
yapiyor. Daha cok var
anlatacak fakat gitmeliyim.
Uzerinde yasanti nasil
olursa olsun, ben topragimi
ozledim...

¤Biraz konu disina ciktigim
ve karisik anlattigim icin
kusura bakmayin.
Bilgisayardan
yazmadigimdan cumlelerimi
toparlayamadim...

Son düzenleme:

İhtiyar herkesinde seninki gibi çenesine vursa şuan bu durumda olmazdık.
Eline saglık:rendeer:

Hıncal beyin yazısındaki gibi bir olay 4 kez basima geldi
2 kez motosikletle
2 kezde arabayla
ikiside fos aynı anlattıgı gibi hıncal beyin. Motosikletle yasadıgım ilk olayda felaketti . kopruden gelirken camlıca dolaylarında orta serite giderken sol seritten giren bi dolmus arka kuyruguma carpmisti. oalyların tumundede butun ginum o karakoldan bu kaakola gitmekle gecti ve butun kazalarda da plakalr ve sahıslar belliydi. eger sizde bir araca carparsanız yanlıslıkla hic beklemeden cekip gidin . madur olan traf plakanızı bile alsa bisi olmuyor inanin. son olayda tartistigim bir sofor kavsagın ortasında herkezin gozu onunde arabasını uzerime surerek motoru devirdi. sonrada geri alip bastı gitti. iki ekip olaydan sonra yanımdan gecti sadece camdan bi "ne oldu" demek yetti onlar icin. karakol marakol savcılıga kadar gittim suc duyurusunda bulundum. savci 15 dk sını bana ayırdı sagolsun oda takipsizlik kararı verip bide bana dikkatli kullanmam konusunda nasihatlar verdi(belliki oda hoslanmıyor motorlardan).
neyse basınıza bu sekilde bi olay gelirse eger yapabilirseniz sineye cakip isinize devam edin benden size nasihat
eger gurur meselesi yaparsanız bilinki kendi hakkınızı kendiniz savunacaksiniz bunuda bilin.
belki bizler bi gurup belirleyerek. bu sahislara kendimiz bir protesto gerceklestirebiliriz. bunun ayrıntıları icin ayrı bir baslik acmak lazim
herkeze iyi surusler
bandit

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar