Gitmek,kaçmak aslında pes etmek demek,yılmak demek.
Belkide dürüst insanlar yıldırılmak isteniyor.
Çünkü o zaman kuşatma-işgal tamamlanmış olacak.
Zaten yapılmak istenende bu ihtiyar abim
Gitmek,kaçmak aslında pes etmek demek,yılmak demek.
Belkide dürüst insanlar yıldırılmak isteniyor.
Çünkü o zaman kuşatma-işgal tamamlanmış olacak.
Yazı çok iyi gerçekten, sonrasındaki katkı ve tarışmalarda çoğunlukla düzeyli, bu topic i zevkle okudum, hepinizin ellerine aklına sağlık ...
Dostum sözlerinin bir kısmı politik.Tamam kendi düşüncen ama bilesin ki Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir cumhuriyettir ve demokrasilerde çoğulculuk esastır.Hakimiyet bila kayd ü şart milletindir.M.Kemal ATATÜRK.Bu ülkenin bir sorunu var, var ama sorun millette değil.Milleti anlamayan, ona tepeden bakan, onu hakir gören, aşağılayan zihniyette var.Türk milleti sümsük falan da değildir.Son derece asil bir millettir.Ülkemize sadece İstanbul'dan da bakmayın.Saygılarımla.Arkadaşlar, gördüğüm kadarıyla genelimiz aynı frekansta, bu çok sevindirici. Geçenlerde İran'dan iş yaptığım bir firma geldi. Oradan buradan sohbet ederken mesele geldi memleket meselesine. Adamlar bizim durumumuzu bizden iyi takip ediyorlar. Ben bir ara, yahu bu ülke insanına bişeyler oldu, tipler değişti, davranışlar değişti, yönetim değişti, ama değişim hep negatif yönde. Allah'tan ordumuz sağlam, tek güvencemiz o kaldı, içerde çürükler olsa da koskoca Türk ordusu, öğütür gider onları dedim. İran'lı vatandaş aynen şöyle söyledi: "Biz de devrim olmadan önce aynen sizin yaşadıklarınızı yaşadık, ordumuz var bişey olmaz dedik, bugün erkekler bile yazın sokakta kısa kollu gömlek giydiğinde mollalar tarafından uyarılıyor. Kadınların hali zaten malum, kara böcekler gibiler, kimlikleri bile belli değil. Artık iki ordumuz var, biri molla ordusu, diğeri de eskide kalan pasifize edilmiş ordu. Türkiye'yi görüyorum ve izliyorum, gidişhatı aynen İran gibi ve sonunuz da emin olun öyle olacak, göreceksiniz" dedi. Tüylerim diken diken oldu. Sebebi, söylediklerinde fazlaca doğruluk payı vardı.
Sümsük, kendine güvenmeyen, etrafından korkan, en acısı kendi devletinden korkan, kendi polisine adres bile sormak istemeyen, sinirli, hasta, bencil, anlayışsız ve son derece cahil bir topluma dönüştü bu ülkenin insanı. Sebebini tarihçiler veya sosyologlar daha iyi bilir elbette, bize düşmez ukalalık yapmak ama görüntü de aynen budur. Ve bu güzelim ülke için çook acınası bir durumdur. Eminim benim gibi ülkesine aşık ve seven çoğu insanın içi eriyordur bu gidişhatı gördükçe.:salut:
Herkese kazasız belasız keyifli sürüşler.
Dostum sözlerinin bir kısmı politik.Tamam kendi düşüncen ama bilesin ki Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir cumhuriyettir ve demokrasilerde çoğulculuk esastır.Hakimiyet bila kayd ü şart milletindir.M.Kemal ATATÜRK.Bu ülkenin bir sorunu var, var ama sorun millette değil.Milleti anlamayan, ona tepeden bakan, onu hakir gören, aşağılayan zihniyette var.Türk milleti sümsük falan da değildir.Son derece asil bir millettir.Ülkemize sadece İstanbul'dan da bakmayın.Saygılarımla.
MİLLETİ NASIL ANLADIĞINIZ VE GÖRDÜĞÜNÜZÜ KENDİNİZ İFADE ETMİŞSİNİZ.SÜMSÜK, KENDİNE GÜVENMEYEN, ETRAFINDAN KORKAN, EN ACISI KENDİ DEVLETİNDEN KORKAN, KENDİ POLİSİNE ADRES BİLE SORMAK İSTEMEYEN, SİNİRLİ, HASTA, BENCİL, ANLAYIŞSIZ VE SON DERECE CAHİL BİR TOPLUMA DÖNÜŞTÜ BU ÜLKENİN İNSANI.Sayın arkadaşım yazdıkların düpedüz hakaret ve de suçtur.Belki bunları demek istememişsindir ama yazdıkların da ortada.İstersen bir avukata danış."söz ağızdan çıkana kadar kişinin esiridir.Ama ağızdan çıktıktan sonra kişi sözünün esiridir.Saygı ve sevgilerimle.Lütfen beni de yanlış anlama.Amacım sadece bir yanlışın düzeltilmesidir.Arkadaşlar, gördüğüm kadarıyla genelimiz aynı frekansta, bu çok sevindirici. Geçenlerde İran'dan iş yaptığım bir firma geldi. Oradan buradan sohbet ederken mesele geldi memleket meselesine. Adamlar bizim durumumuzu bizden iyi takip ediyorlar. Ben bir ara, yahu bu ülke insanına bişeyler oldu, tipler değişti, davranışlar değişti, yönetim değişti, ama değişim hep negatif yönde. Allah'tan ordumuz sağlam, tek güvencemiz o kaldı, içerde çürükler olsa da koskoca Türk ordusu, öğütür gider onları dedim. İran'lı vatandaş aynen şöyle söyledi: "Biz de devrim olmadan önce aynen sizin yaşadıklarınızı yaşadık, ordumuz var bişey olmaz dedik, bugün erkekler bile yazın sokakta kısa kollu gömlek giydiğinde mollalar tarafından uyarılıyor. Kadınların hali zaten malum, kara böcekler gibiler, kimlikleri bile belli değil. Artık iki ordumuz var, biri molla ordusu, diğeri de eskide kalan pasifize edilmiş ordu. Türkiye'yi görüyorum ve izliyorum, gidişhatı aynen İran gibi ve sonunuz da emin olun öyle olacak, göreceksiniz" dedi. Tüylerim diken diken oldu. Sebebi, söylediklerinde fazlaca doğruluk payı vardı.
Sümsük, kendine güvenmeyen, etrafından korkan, en acısı kendi devletinden korkan, kendi polisine adres bile sormak istemeyen, sinirli, hasta, bencil, anlayışsız ve son derece cahil bir topluma dönüştü bu ülkenin insanı. Sebebini tarihçiler veya sosyologlar daha iyi bilir elbette, bize düşmez ukalalık yapmak ama görüntü de aynen budur. Ve bu güzelim ülke için çook acınası bir durumdur. Eminim benim gibi ülkesine aşık ve seven çoğu insanın içi eriyordur bu gidişhatı gördükçe.:salut:
Herkese kazasız belasız keyifli sürüşler.
Vatanı sevmek demek yanlışın,eksiğin,düzgün işlemeyenin yanında yer almak değil!!!!!
Hele ki görevini vazifesini yerine getirmeyenin, görevini anlamayanın,kişisel çıkarlarını üstün görenlerin yanında yer almak hiç değil.
Bu memleket,yanlış gördüğünü söylemeyen,kulak arkası eden hatta ve hatta işbirliği içinde olanlar yüzünden bu hale geldi.
Bu işbirlikçilerin şişirmeleri ile,tuuu kaka deyip dolduruşa getirdiği saf milletim ise,
en az kendisi kadar vatanını sevenlerin afaroz edilmelerine bazen seyirci kaldı,bazen diri diri yaktı bazende astı.........
Ayakları üzerinde duran,fikir üreten,çekinmeden yüreklice konuşan,kahramanlık hikayelerine aldanmayan milletler dünde ayaktaydılar,bugün de yarın da.
Pardon biraz karıştırdım galiba malum yaşlılık çeneye vuruyor,siz benim kusuruma bakmayın.:rendeer:
Vatanı sevmek demek yanlışın,eksiğin,düzgün işlemeyenin yanında yer almak değil!!!!!
Hele ki görevini vazifesini yerine getirmeyenin, görevini anlamayanın,kişisel çıkarlarını üstün görenlerin yanında yer almak hiç değil.
Bu memleket,yanlış gördüğünü söylemeyen,kulak arkası eden hatta ve hatta işbirliği içinde olanlar yüzünden bu hale geldi.
Bu işbirlikçilerin şişirmeleri ile,tuuu kaka deyip dolduruşa getirdiği saf milletim ise,
en az kendisi kadar vatanını sevenlerin afaroz edilmelerine bazen seyirci kaldı,bazen diri diri yaktı bazende astı.........
Ayakları üzerinde duran,fikir üreten,çekinmeden yüreklice konuşan,kahramanlık hikayelerine aldanmayan milletler dünde ayaktaydılar,bugün de yarın da.
Pardon biraz karıştırdım galiba malum yaşlılık çeneye vuruyor,siz benim kusuruma bakmayın.:rendeer: