malesef bir aslan daha kaybettik .....

Öncelikle Allah rahmet eylesin ve Allah yakınlarına sabır versin..

Olay gerçekleştikten (sanırım bi kaç saat) sonra haberlerde izlemiş ve çok üzülmüştüm..haberde kaza sebebinin, aracın motorun ön lastiğine çarpması olarak geçiyordu, ki bununla ilgili olay yerinde bir şahit bile vardı. Dostumuzun vefat sebebi ise sürüklenerek bariyerlere çarpması ve çarpma anında boynunun kırılması imiş. haberde aksettirilen bunlardı, paylaşmak istedim.

Allah rahmet eylesin kalanlara eşine sabır versin ...
araçların motorları sıkıştırdıkları bi gerçek.
bunun için ne gerekiyorsa yapılsın bence

hiç bişey yapamıyorsa motosiklet için özel yol yapsınlar yeter be kardeşim nedir bu

Mersin İl Temsilcisi
motosikletimi satmak zorunda kaldım ama yüreğimle hala aranızdayım....
motosikletli arkadaş haklı olsa bile artık ne değişebilir ki....
Allah hepimizi korusun...
ölenlere başsağlığı diliyorum...
ne olur dikkatli olalım...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kendisine Allah'tan rahmet, geride kalanlara ise sabır diliyorum.

Resimlere ve video görüntülerine bir kaç kez baktım.
Kafama takılan şeyler oldu.
Motosikletli arkadaşımız emniyet şeridinde gidiyor diye yazılmış.
Bence çarpmanın etkisiyle oraya savrulmuş.
Çünkü emniyet şeridinde gidiyor olsaydı, motor mutlaka bariyerlere çarpar ve oda üzerinden aşardı.

Halbuki motorun sağ tarafında hiç hasar yok.:silent:

Bir diğer konuda hızlı olduğu konusu.
Araç sürücüsünün iddia ettiği 120 km/h (neyle ölçtüyse?!) hıza sahip olsaydı, 10-15 metre mesafede durması imkansız olurdu.
Mesafeye göre hızı en fazla 30-40km/h

Bu olayın görgü tanıkları mutlaka bulunmalı diye düşünüyorum.

Tekrar başımız sağolsun...

Kendisine Allah'tan rahmet, geride kalanlara ise sabır diliyorum.

Resimlere ve video görüntülerine bir kaç kez baktım.
Kafama takılan şeyler oldu.
Motosikletli arkadaşımız emniyet şeridinde gidiyor diye yazılmış.
Bence çarpmanın etkisiyle oraya savrulmuş.
Çünkü emniyet şeridinde gidiyor olsaydı, motor mutlaka bariyerlere çarpar ve oda üzerinden aşardı.

Halbuki motorun sağ tarafında hiç hasar yok.:silent:

Bir diğer konuda hızlı olduğu konusu.
Araç sürücüsünün iddia ettiği 120 km/h (neyle ölçtüyse?!) hıza sahip olsaydı, 10-15 metre mesafede durması imkansız olurdu.
Mesafeye göre hızı en fazla 30-40km/h

Bu olayın görgü tanıkları mutlaka bulunmalı diye düşünüyorum.

Tekrar başımız sağolsun...

Daha önce verildimi bilmiyorum ama bu video daki arkadaşın söyledikleri çok doğru. Eğer 120 ile yapılan bir kaza olsaydı Ömer Uzma çok daha ilerde olurdu.

http://www.izlesene.com/video/haber/134359/flowrider

Allah Rahmet eylesin, kalanlara sabır versin.

Trafikte hepimiz çok dikkat etmeliyiz.

ama şuda bir geçek ki motosikletlileri pek sallamıyorlar ülkemizde, tabi bunun en temel nedeni insani degerlerin unutulmus olması, sonucta motosikleti kullanan da insan onun canina deger vermeyenler temel insani degerlerini kaybetmislerdir, bunu genellestirebiliriz.

Görgü şahidi aranıyor

Görgü şahidi aranıyor - Bugün, 10:39 AM

--------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar,
Değerli insan, hepimizin sevdiği biriik Ömer'imizin eşi Alev'in ablasıyım. Görgü şahitleri için bir e-mail adresi bir de özel telefon hattı aldım. Kendi çevreme ve üye olduğum gruplara dağıtıyorum ama motor sitelerini hiç bilmiyorum. Aşağıda yazmış olduğum maili ve telefon numarasını dağıtmama yardımcı olabilir misiniz lütfen?
Teşekkür ederiz.
Görgü şahitleri aranıyor:
e-mail adresi: [email protected]
cep: 0 554 738 38 48

----- Original Message -----
From: Sibel
To: Sibel
Sent: Monday, July 23, 2007 3:01 PM
Subject: çok acı kaybımız

Sözlerime bizi tanıyan tanımayan herkese selam ederek başlamak istiyorum.
Türkiye'nin içinde bulunduğu bu zor günlerde biz de hem ailemizi hem de toplumumuzu ilgilendiren çok ama çok acı bir olay yaşadık. Kızkardeşim Alev Toprakoğlu Uzma'nın çok sevgili eşi Dr. Ömer Uzma'yı elim bir trafik kazasında kaybettik. Biri 1 aylık olmak üzere geride 3 çocuk boynu bükük kaldı.
İşinde çok başarılı olan, yüzlerce insanı hayata döndürmüş dünyalar iyisi, melek Ömer'imiz 21/07 tarihinde saat 15.30 sularında TEM otoyolunun Maslak Çıkışı civarında motoruna, emniyet şeridini ihlal eden bir sürücünün çarpmasıyla vefat etti. Sürücü aracı sağ önden, Ömer'imizin motoru ise sol yandan darbeli olmasına rağmen ifadesinde motor bana arkadan çarptı şeklinde açıklama yaptı.
Sizlerden ricam bu maili olabildiğince dağıtmanız, o gün o saatlerde orada olan, bu kazaya şahitlik edebilecek görgü tanıklarına ihtiyacımız var. Kazayı görenler Allah rızası için aşağıda vereceğim telefon numarasından bana ulaşsınlar. Başka canlar yanmasın. Bu ülkede ne yazık ki Ömer gibi insanlardan fazla yok.
Kendisi hayırlı bir evlat, sevgi dolu bir eş, çok iyi bir babaydı. Çok donanımlı, harika bir insandı. İçimiz yanıyor. Bizim görevimiz şimdi onun davasını takip etmek, insanları trafikte daha dikkatli ve duyarlı olmaya çağırmak, suçluların cezalarını çekmesini sağlamak, yasal tedbirlerin alınması için uğraş vermek.
Huzur içinde yatsın, mekanı cennet olsun.
Sibel Toprakoğlu Bayıklı
0 554 738 38 48
Bu numara görgü tanıkları için alınmıştır, lütfen taziye dilemek için bu numarayı kullanmayın

çok üzücü bi haber. allah rahmet eylesin, eşine allah sabır versin.

yanlız bu 4 teker kullanıp 2 tekerleri hiçe sayan bu aptallar tükenmedikçe aramızdan daha çok kayıp vericez.

eylem yapsak hatta bunu polis nezaretinde yapsak. çünkü yunuslar ve şahinlerde aynı tehdit altında onlarda bizimle aynı kaderi paylaşıyorlar. büyük bi eylem yapılarak en azından insanların neler çektiğini göstere biliriz.

yol kapatalım en işlek saatte
basını çağıralım
bildiri dağıtalım

bir insan bu kadar kolay yetişmiyor. karınca gibi ezilen bi topluluğuz buna bi dur dememiz gerek

Allah rahmet etsin ne diyeceğimi bilemiyorum :salut: gözlerim doldu... ya ben bu dört tekerli öküzlere limdi biraz söverdim ama :pr::pr: neyse

yakınlarına allah sabırlar versin.....

Allah rahmet eylesin, sevenlerine allah sabır versin

biz bu sıkıntılardan kurtulamıyacagız arkadaşlar durum onu gösteriyor bu kadar ınsanı nasıl egitebiliriz acaba ???

en az 100 kişiye mail attım görgü tanığı için ama umudum YOK... lütfen siz de yollayın..

sabah sabah atv'deki haberlerde kazayı verdiler.. neymiş motosiklet hız yapıyormuş, hem de emniyet şeridinde, önündeki arabaya (araba ne arıyorsa orda) çarpmış.. sonra resmen dalga geçtiler.. resmen aşırı hız ve motosiklet sevdası can aldı dediler.. sonra uzma'dan alıntı yaptılar.. kendisi motosikleti severdi, tavsiye ederdi diye... adamın yerde yatan cesedini zoomlayarak.. artık yorum yapmıyorum... allah'a havale ediyorum... zaten herşeyi havale ede ede yaşıyoruz ya

lütfen gönderin şu maili.. çamur at izi kalsın yapıyor bu medya... ölenlere bile

"Simdi onemli olan konu, bu kazayi goren bir gorgu sahidi bulmamiz. Bu konu COK COK onemli. Zira kazaya karisan aracin soforu "ben emniyet seridinde duruyordum motosiklet gelip bana arkadan carpti" demis.

Her ne kadar Zafer Yangindan aldigim bilgiye gore aracin sag on tarafi, Omer Uzma'nin motosikletinin de sol tarafi hasarli ise de adamin beyani bu, Omer ise maalesef kendini savunacak durumda degil. Olsaydi bile maalesef bu ulkenin kanunlarini biliyorsunuz.

Iste bu yuzden acil olarak 21.07.2007 saat 14:30 civarinda TEM otoyolundan 2ci kopruye giderken Sariyer, Besiktas cikisini kopru yonunde gecer gecmez olusan bu kazayi goren gorgu sahidine ihtiyacimiz var.
LUTFEN bu konuyu tum e-mail guruplarina (sadece motosiklet guruplarina degil) ve arkadas cevrenize yayip insaniyet namina yardim isteyeyim, binlerce kisiye ulasirsak muhakkak o saatte orada o kazayi gormus birine ulasabiliriz.
Omer'e bu kadar vefa borcumuz vardir degil mi?

Sevgiler,

Ugur Becerikliler

motosiklet.net
nick:desperadost"

Arkadaşlar,
Öncelikle tüm motorcuların başı sağolsun. Bu mesele ile ilgili motor sitelerine ve forumlarına göz atma fırsatım oldu. Ve çoğunluğun atladığı birşey var o da rahmetlinin emniyet şeridinde seyir halinde oluşudur. Hiç birşey bu talihsiz kazayı haklı çıkaramaz ama motosiklet sürücüsünün emniyet şeridinde yol aldığını unutmayalım. Emniyet şeritleri hepinizin bildiği gibi arızalı haller ve mecburiyet dahilinde kullanılır. Hali hazırdaki trafik kurallarına göre de suç teşkil eder. Malesef motorcular kendilerine normal bir taşıt muamelesi göstermelerini istedikleri otomobil sürücüleriyle aynı trafikte bulunmak yerine emniyet şeritlerini kullanarak hem kendi hemde başkalarının hayatlarını tehlikeye atıyorlar. Motorcuların trafikte yaşadıkları türlü problemler dolayısıyla emniyet şeritlerini kullandıkları malum. Ama gelin görün ki yaşamak istemedikleri problemlerden kaçarken daha kötüleriyle baş etmek zorunda kalıyorlar. Çünkü emniyet şeridine bir aracın ne zaman ve ne şartlar altında gireceğini kimse bilemez. (bariyerlerin ne kadarda can almaya müsait oluşlarına girmiyorum.) Aracın lastiği patlar ve hemen hiç sağına soluna bakmadan yanaşır, sürücünün kalbi sıkışır yanaşır. Demem o ki motorcuların trafikte yaşadıkları sorunları çözmeleri için önlerinde çok uzun bir yol var. Ve malesef daha çok kayıp. Tüm bunlara rağmen motosiklete binmeye devam edecekler olacaktır. Onlara Allah kolaylık versin. Başka sitelerde bazı arkadaşlar bu talihsiz olayın tam olarak nasıl gerçekleştiğini bilmeden subjektif değerlendirmelerde bulunmuştur. Bazıları rahmetlinin emniyet şeridine girmiş olmasının olanaksız olduğunu ve girmeyeceğini yazmıştır. Aşağıda verdiğim linki açılmaz ise adres çubuğuna yapıştırırsanız, rahmetli Ömer Uzma'nın emniyet şeridini kullanmaktan hiçte imtina etmediğini ve emniyet şeridini tüm diğer motorcular gibi her zaman kullandığını yazdığını görürsünüz. http://www.ikiteker.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1816&view=previous

Allah acılı ailesine sabır ihsan eylesin...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar,
Öncelikle tüm motorcuların başı sağolsun. Bu mesele ile ilgili motor sitelerine ve forumlarına göz atma fırsatım oldu. Ve çoğunluğun atladığı birşey var o da rahmetlinin emniyet şeridinde seyir halinde oluşudur. Hiç birşey bu talihsiz kazayı haklı çıkaramaz ama motosiklet sürücüsünün emniyet şeridinde yol aldığını unutmayalım. Emniyet şeritleri hepinizin bildiği gibi arızalı haller ve mecburiyet dahilinde kullanılır. Hali hazırdaki trafik kurallarına göre de suç teşkil eder. Malesef motorcular kendilerine normal bir taşıt muamelesi göstermelerini istedikleri otomobil sürücüleriyle aynı trafikte bulunmak yerine emniyet şeritlerini kullanarak hem kendi hemde başkalarının hayatlarını tehlikeye atıyorlar. Motorcuların trafikte yaşadıkları türlü problemler dolayısıyla emniyet şeritlerini kullandıkları malum. Ama gelin görün ki yaşamak istemedikleri problemlerden kaçarken daha kötüleriyle baş etmek zorunda kalıyorlar. Çünkü emniyet şeridine bir aracın ne zaman ve ne şartlar altında gireceğini kimse bilemez. (bariyerlerin ne kadarda can almaya müsait oluşlarına girmiyorum.) Aracın lastiği patlar ve hemen hiç sağına soluna bakmadan yanaşır, sürücünün kalbi sıkışır yanaşır. Demem o ki motorcuların trafikte yaşadıkları sorunları çözmeleri için önlerinde çok uzun bir yol var. Ve malesef daha çok kayıp. Tüm bunlara rağmen motosiklete binmeye devam edecekler olacaktır. Onlara Allah kolaylık versin. Başka sitelerde bazı arkadaşlar bu talihsiz olayın tam olarak nasıl gerçekleştiğini bilmeden subjektif değerlendirmelerde bulunmuştur. Bazıları rahmetlinin emniyet şeridine girmiş olmasının olanaksız olduğunu ve girmeyeceğini yazmıştır. Aşağıda verdiğim linki açılmaz ise adres çubuğuna yapıştırırsanız, rahmetli Ömer Uzma'nın emniyet şeridini kullanmaktan hiçte imtina etmediğini ve emniyet şeridini tüm diğer motorcular gibi her zaman kullandığını yazdığını görürsünüz. http://www.ikiteker.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1816&view=previous

Allah acılı ailesine sabır ihsan eylesin...

önemli olan rahmetli arkadasimizin emniyet seridini ihlal edip etmemesi degil. ona carpan aracin emniyet seridine giris nedeni arastirilmali. eger olur da acil bir durum söz konusu olmadan o arac sürücüsü, aynen motosikletliler gibi, emniyet seridini ihlal etmisse ortaya kabaca söyle bir durum cikmayacak mi: motosikletli emniyet seridini ihlal ediyor ancak olaysiz seyrediyor. araba sürücüsü ihlal ediyor ve bir can aliyor. bana sorarsan motosikletliye para cesasi kesip araba sürücüsünü de hapse atmamiz gerekiyor... olay bu kadar üzücü olmasa belki gülebilirdik ...

önemli olan rahmetli arkadasimizin emniyet seridini ihlal edip etmemesi degil. ona carpan aracin emniyet seridine giris nedeni arastirilmali. eger olur da acil bir durum söz konusu olmadan o arac sürücüsü, aynen motosikletliler gibi, emniyet seridini ihlal etmisse ortaya kabaca söyle bir durum cikmayacak mi: motosikletli emniyet seridini ihlal ediyor ancak olaysiz seyrediyor. araba sürücüsü ihlal ediyor ve bir can aliyor. bana sorarsan motosikletliye para cesasi kesip araba sürücüsünü de hapse atmamiz gerekiyor... olay bu kadar üzücü olmasa belki gülebilirdik ...

Söz konusu olan uyulması gereken trafik kurallarıdır. Şöyle söyleyeyim ve tekrarlayayım bu kişisel etik kurallarımız değil, trafik kurallarıdır ve açıkça belirtir ki; emniyet şeritleri acil durumalar ve arızalı haller içindir. Araç seyrine açık değildir. Bu yazılı kuraldır ve dava söz konusu olduğunda bunlar geçerlidir. Yoksa motorcuların trafikteki sorunları (araç aralarında seyir edemedikleri için emniyet şeritlerini kullanma mecburiyetleri hukuki olarak hiçbir şey ifade etmez)hukuki olarak kimseyi bağlamaz.
Konuyu sağlam kafayla değerlendirirsek; rahmetli eğer bu kazadan sağ salim kurtulmuş olsa idi, otomobilin ne zaman ve hangi şartlar altında emniyet şeridini girdiği önemsenmeden, kendisi emniyet şeridinde seyir halinde olduğu için araçta yol açtığı hasarı ödemekle yükümlü tutulurdu. İsterseniz bir bilene sorun bunu. Şu an görülen davanın genel başlığı taksirli suçlara girer ve otomobil kullanıcısı 3 ila 6 arasında hapis istemiyle yargılarınır. Bir de şöyle bir şey söz konusu olabilir di: Motorcu emniyet şeridinde seyir halinde iken otobanda olmaması gereken bir yaya'ya(yayaların otobana ve emniyet şeritlerinde olmalarıda yasaktır.) çarparak ölümüne sebep olsa idi ve motorcu şu an dışarda işinde gücünde olacaktı. Ama emniyet şeridine park etmiş bir arabanın dışına çıkmış şoförüne çarpmış olsaydı. Yine aynı suçtan taksirli suçtan yargılanıp 3 ila 6 yıl hapsi istenecekti.
Bu talihsiz olayı milad bilip motorcular hangi şartlar altında motor kullandıklarını bilip, hukuki haklarını daha iyi bir tartıp düşünsünler. Bir arkadaşımızın dediği gibi toplantılarda bira için motorlarının hakkında konuşmaktansa daha yapıcı, daha ciddi sorunlarla yüzleşmenin vakti geldi. Bunu tüm motorcular bir ağızdan tartışması gereken bir mesele olduğunu düşünüyorum. Açıkça ben bu ülkede bırakın motosikleti arabaya bile binmeye korkuyorum. Tüm bu bahsettiğim şartlar altında motosikletlerine binen arkadaşlara söyleyecek tek sözüm var: Vahim olan vuku bulur.

Söz konusu olan uyulması gereken trafik kurallarıdır. ...........................
..............................
Tüm bu bahsettiğim şartlar altında motosikletlerine binen arkadaşlara söyleyecek tek sözüm var: Vahim olan vuku bulur.

Zannedersem siz kazaya karışan şirket aracının yakını-ilgilisi vs siniz.
Bence motor sağ şeritte seyir halindeyken sizin van aracınız aceleyle 50 metre ileride ki köprünün altından servis bekleyen bir arkadaşını alıp işe yetişebilmek için aniden makas atarak sağa yanaştı ve motora çarpıp onu emniyet şeridine attı.

Bu olasılığa ne diyeceksiniz.?
İstanbulda neredeyse otobanın her yerinde yolcular araç bekliyor.

Bence motor sağ şeritte seyir halindeyken sizin van aracınız aceleyle 50 metre ileride ki köprünün altından servis bekleyen bir arkadaşını alıp işe yetişebilmek için aniden makas atarak sağa yanaştı ve motora çarpıp onu emniyet şeridine attı.

akıl akıl'dan üstündür derler'ya valla'hi helal olsun:cat:

Böyle bir olasılık varsa hukuk iki tarafada suç izafe eder. Motosiklet sürücüsüne emniyet şeridi ihlali. Otomobil sürücüsüne hatalı şerit değiştirme(şerit değiştirme kurallarını yerine getirmedi ise)
Olmuş olanın olasılığı yoktur artık.
Ben sadece meseleyi tüm boyutlarıyla değerlendirme taraftarıyım. Birilerini yargısız infaz etmeyelim. Ve böyle senaryolarla kendimizi gaza getirmeyelim.

Böyle bir olasılık varsa hukuk iki tarafada suç izafe eder. Motosiklet sürücüsüne emniyet şeridi ihlali. Otomobil sürücüsüne hatalı şerit değiştirme(şerit değiştirme kurallarını yerine getirmedi ise)
Olmuş olanın olasılığı yoktur artık.
Ben sadece meseleyi tüm boyutlarıyla değerlendirme taraftarıyım. Birilerini yargısız infaz etmeyelim. Ve böyle senaryolarla kendimizi gaza getirmeyelim.

Bu sadece bir olasılık nedenmi çünkü şahidimiz yok.
Eğer bana rahmetlinin bedeni ve motoru emniyet şeridinde derseniz,bizlerde size motoru oraya van savurdu deriz.
Bunun nedeni motorun bariyere sürtmemesi 30-40 derece açıyla çarpması.
Yani motor 1. şeritte düşük hızla seyrederken yandan çarpan van,motoru bariyere fırlattı.

Peki van sürücüsünün bana arkadan çarptı demesine ne demeli.
Gaza gelmemek göz yummak mümkünmü.
Motor arkadan gelip çarpsa vanda boydan boya çizik olacak.

Aynası bile yerinde vanın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar