Mal motorcular buraya :)

Motosikleti
Bajaj Dominar 250
2 yıl önce çalıştığım çay bahçesine Havalı ve gürültülü bir şekilde girip , herkes bana bakarken motordan atlayarak yan ayağı açtığımı sanıp arkamı döner dönmez motorun üstüme düşüp tost olmam geldi aklıma.. Milletin bakışlarını hatırlarım hala.. utanç vericiydi..

Geçen günde kız arkadaşımın ısrarı üzerine kullamayı öğretme çabaları tam sonuç veriyor derken , Motor hareket edince ''Ay gidiyor bu '' deyip Gidonu bırakması ve güzelce düşmemiz de hala hatrımda..

125 yzfmotorum varken antalyaya gezmeye gitmiştim ışıkları gezmek maksadıyla motoru mu biyere bıraktım gezme işi bitince akşam karanlığında tam 2 saat motoru aradım allahım çok korkutucuydu :queen:

benim mallığım olarak sayılmaz ama kendi yolumdan giderken kadının biri yüzüme salatalık kabuğu atmıştı motor bir yana ben bir yana olmuştum :queen:

Duran motordan düştüm, gaz kolu takılı çin malı scoterda yagmurun altında yolculuk yapmaya çalıştım 5 dakka sonra asfalta yapıştım , viraja 120 yle girdim, 550 tl ye aldıgım motor 15 dakka sonra 440 tl masraf çıkardı daha saymakla bitmez :))

bigün başka bi yerde kalmak zorunda kaldım arka sokakta iki araç arasına ters girdim. zinciri arka demirden arka janta bağladım. ertesi sabah brandayı açtım katladım çantaya koydum ekipmanlarımı giydim motoru çalıştırdım saldım debriyajı arka basıyor lan noluyo diyorum arka basıyor lastik mi patladı diye kafamı çevirdim. "AMAN TANRIM DİDİM" kendime kızgınlıktan kendimi mikicektim :D

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
"Ben ordan geçerim olum" deyip geçemeyiş,motorla çamur banyosu keyfimiz. :bounce:::blusssh:::stretche

Daha kursun ilk günü, hayatımda binmek amaçlı gördüğüm ilk motosiklet. Hoca anlatıyor ben dinliyorum, şurası debriyaj burası vites şöyle yapınca böyle oluyor falan. Ayaküstü hepsini bir anda öğrenince 5 dk da çok oturmuyor haliyle :D Neyse yürüdüm gidiyorum falan, bisikletten alışkanlığım var ya duracağım zaman ön frene basacaz. Ama bunda ön fren yerine ne var? - Aaa debriyaj :D Hocanın yanına gelince ağır ağır sıkmaya başladım tabi ben bunu ama duramıyorum :D İdrak edene kadar bir süre ilerledim öyle, durunca elim ayağım boşalmış 120 kiloluk motor 250 kilo oluvermişti bir anda. Az daha yerle ilk buluşmamı yaşayacaktım :mrgreen:

150lik vitesli motorum vardi onunla ogrenmeye calisiyordum babam yanimda ilk kez ustune oturdum iste gaz debriyaj vs anlatiyorda anlatiyor tam surecegim arkadan araba bise geliyor mu diye kafami motorun ustundeyken geri cevirmemle saga dogru motorla birlikte yere yatmam bir olmustu sonra kaldirip babam beni arkaya atip eve goturmustu

Bigunde yine calisiyoruz ben artik suruyordum yavastan yine 150lik var tabi surdum geldim inicem ayakliga aldim indim motor saga devrildi birsuru laf duymustum -.-

yalnız bazı yorumlara baya güldüm :D benim ilk mallığım ilk vitesli motorumu aldım ve zincir bakımı - yağını - filtreleri değiştiricem neyse kaldırdım motoru ayaklıga aldım arka teker havada boşta herşey yolunda. hevesliyimde öğrendim servisten nasıl değiştirilcegini falan dedim tamam ya ben yaparım bunu :D bir güzelde yaptım herşeyini motor cillop gibi oldu. gel gelelim o motoru ayaklıktan indirmeye :D :D :D :D tek başına bunu yapanlar bilir motoru tutarsınız yavaşça alttaki demiri yukarı kaldırdıgınız anda motor direk oturur :))) iki kişi yapmakda sorun yok :D tabi ben daha ilk defa yapıyorum bunu motoru tuttum demiri çektim çekmemle birlikte ben dengeyi kaybettiğim gibi motor olduğu yerde devrildi :D :D :D :D çok üzülmüştüm ama neyse motor koruma demiri falan oldugu ıcın sadece aynayı kırmıstım :D :D :D

Az önce motorumun yağını değiştirirken, geçen yaz başıma gelen bir olayı hatırladım :)

Apartmanın cillop gibi zeminli bahçesinde yağ tapasını takmayı unutarak 1 litre yağı kartere dökmeye başlamıştım. Olayı farkedesiye kadar yağın yarısından fazlasını boca etmiştim bile.

O an nasıl bir rezilliktir sormayın gitsin, anlatamam yane ::gleam::

E şimdi bunu yazarken aklıma başka bir şey daha geldi....

3-4 sene önce buzlu hafif rampa aşağı, buzda giden usta sürücü olarak, dur bakalım nasıl kayacak diye (kendimize güveniyoruz ya) arka frene dokunmamla motosiklet yol ortasında hızlı bir şekilde fırıldak gibi dönmüş ve beni şiddetle sırt üstü yere çarpmıştı. Bütün kemiklerimin o an birbirine geçişinin verdiği acıyı hala unutamam.

Sizi dinliyoruz üstadlar :)

Kırmızı alanı muay tai de cok yasadık tadını unutamam

Ehliyet kursuna bi heycanla yazıldım,hergün motosiklet nasıl kullanılır vıdeoları ızlıyorum,etrafımdakıler nasıl kullanıyo bakıyodum.
Neyse sınavdan oncekı o 2 gun egıtım olayına gittim hoca da zaten takım elbıseyle gelıp sacını ısmail yk gibi joleyle arkaya yapıstırmıs :santa:

Neyse ara sokak ta git gel yapıyorum,hoca bozuntusu dediki hadi caddeye cık bi tur at,üzerim de ne bir kask ne bir dizlik var,hocaya sordum hocam kask dizlik nerde bana cevabı ''ne gerek var eğitimde kaska dizliğe''

Neyse ben cıktım sokaga önümde ışıklar var kırmızı yanıyo ve kursta eğitim gören bi araba öğrencısı, ışıklarda çapraz durmuş çıkması için debriyaja basıp ara gaz vericem (çok iyi sürüyorumya) :thumleft:
Debriyaja basıp gazı hafif hafif açmamla debriyaj telinin çatırttt diye kopması bir oldu çok eski bir motosikletti ve bende alllaaah deyip o anki heycanla gazı actım heralde motor altımdan uçtu bende yere düştüm,allahtan bir şey olmadı ne kask varrrr ne dizlik.

93-95 yılları pegoeot mobilet, ne marş düğmesi var ne kontak anahtarı, marşı kontak anahtarı olan mobilet var mıydı :) o nu da bilmiyorum
motoru çalıştırmak için cikleyi çekili tutarken motoru itiyorsun o arada gaz verip motoru çalıştırıyorsun :) yapabilene tabi
orta okula filan giden ben o ağırlıkta motor çalışıp yürümeye başlıyor ben motorun yanında eller gidonda sürekleniyorken, beton zemin yaz günü yaktı kavurdu sürüklenmeden dolayı kafada şişlikler, kollarda sıyrıklar, dizler kan revan, bu işin şakaya gelecek yanı olmadığını anlamıştım :) tabi ne kask ne korumalı mont hiçbirşey yoktu işin ilginç yanı o dönemlerde İzmir de bunların herhangi birini takarak motosiklet kullanan dahi görmemiştik ki

Birde benim mallığıma bakın çok gülüceksiniz. Hani bazı motorlarda vites pedalında önde basma yeri varken birde arkada (vites yükseltmek için) basma yeri vardır yaa ben onu hiç kullanmıyodum hoşumada gitmiyodu kesmeye karar verdim. Neyse söktüm pedalı gittim aldım elime jeti kestim. Bir baktım bakmaz olaydım ön tarafı kesmişim. Valla o gün sinirimden ağlıcaktım o duruma geldim. Sonra kaynakla halletim işi ama çok zor oldu.

Scooterımla okula giderken selenin altına defter koyarım. Bi gün yine okula geldim seleyi açtım defteri falan alıyorum, parfümde var selenin altında ondanda sıktım kendime kapattım seleyi sınıfa gidiyorum. Bi an "lan anahtar nerde" diye koştum kesin kontakta kalmıştır diye. Anahtar kontakta yok. Yerlere bakıyorum cebime bakıyorum sağa sola bakıyorum yok. En son sınıf arkadaşımla ararken koltuğun altında kalmış olabilir mi dedi... O an kendime çok sövmüştüm bir saat anahtar aradım yerde, sonra eve gittim yedek anahtar aldım geldim falan ohooo.

Scooterımla okula giderken selenin altına defter koyarım. Bi gün yine okula geldim seleyi açtım defteri falan alıyorum, parfümde var selenin altında ondanda sıktım kendime kapattım seleyi sınıfa gidiyorum. Bi an "lan anahtar nerde" diye koştum kesin kontakta kalmıştır diye. Anahtar kontakta yok. Yerlere bakıyorum cebime bakıyorum sağa sola bakıyorum yok. En son sınıf arkadaşımla ararken koltuğun altında kalmış olabilir mi dedi... O an kendime çok sövmüştüm bir saat anahtar aradım yerde, sonra eve gittim yedek anahtar aldım geldim falan ohooo.

senınkı yıne ıyımıs arkadasım daha bu yaz sym joymax aldı. neyse aldıgımız gıbı bı cafede oturmaya gıttık. motorları park ettık anahtarı cebıne koydu bu arada motorun yedek anahtarıda cepte :D sen montu bagaja koy ve kapat :D 1 saat ugrastık o bagajı açmak için. açtık bagajı en sonunda aldık anahtarı ama taktıgını sölemıyım :D hırsızlara yol göstermeyelım :D

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
sanki ayağa kalkınca ağırlığını gidona vermiş gibi.. hafiften arkaya verip gazı da tatlı tatlı açsak takıldığımız taşın üstünden atlasak geçeriz :)

O noktada su birikintisi tahminimden derin çıktı,birde hafif bataklık olunca sonucu böyle oldu :)

Yazın Afyon'dan Eskişehir'e gittim motorla iyi hoş yolda falan her hangi bir sıkıntı olmadı biraz dolandıktan sonra espark a gittim motoru en yukarı otoparka koydum yemek gezme falan derken yaklaşık 45 dk falan oyalandım tekrar otoparka çıktım ve motoru bulamadım ufaktan bi telaş sardı beni deli gibi dönüyorum otopark ta en son ordaki güvenliğe sordum kameradan buldu koyduğum yeri meğersem girdiğim kapıdan değilde başka kapıdan çıkmışım bide arkasına da motor koymuşlar bayaa bi panik olmuştum buda bana iyi bi ders oldu :))

2.Motor olarak bi pcx aldım 3ay kadar önce.Sabahları garajın dik yokuşundan soğuk motoru çalıştırarak çıkartmayı sevmem, hep iterek çıkartırım sokakta ısıtır öyle binerim.Tabi pcx hafif ya büyük motoru çıkarttığım gibi hızlanarak ittirmiyorum, yürüyerek çıkartıyorum.Garajın kapısındada lanet olası bir incir ağacı var.Garajın önü yani tüm yokuş cürümüş incirlerle dolu ve ben yine onları temizlememiştim.Neyse sabah işe gitmek için motoru çıkartıyorum bi an motor yokuşun dik noktasına gelince çok ağırlaştı, tam yüklendim daha sert iticem ayağımla incire basıp yüz üstü düşmem ve motorla biraz aşağı sürüklenmem bir oldu.Allahtan kimse geçmiyordu o anda sokaktan komşulardanda gören olmadı çünkü acayip komik yapıştım yere.Sabah sabah üstümün başımın batmasınamı yanayım, sıfır motorun çizilmesinemi yanayım bilemedim.Kendime küfrede küfrede eve çıktım üstümü başımı değiştim tekrar indim.Yani gerçekten bazı motorlar garajdan çıkarken düşüyor.İlandakilerin hepsi yalan değil :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar