ben olsam öyle sıfır motoru hayatta vermem öyle 0 motora binecek arkadaşımın cebinde 30 000 tl olmalı bana emanet bırakmalı ki binebilsin
Valla gece gece fena güldüm yav olur böyle unutkanlıklar :thumleft:1 ay kadar önceydi motosikleti park ettim anahtarıda cebim dolu olduğu için pantolonumun kemer yerine astım.Marketten çıktım bir araba benim motorun önüne yanaşmış benim çıkacağımı düşünüp bekliyo.Ben motora bindim anahtarı arıyom.Ceplere bakıyom yok,arka cebe bakıyom yok.Bu arada arabanın şöförü korna çalıyo bende ona hiç bakmadan tamam çıkıcam anlamında el işareti yapıyom ama adam anlamıyo hala korna çalıyo bende uyuz oldu ne var anahtarı bulamıyom işte gibisinden hareket yapıcam bi baktım adama belimdeki anahtarı işaret ediyo.Çok utanmıştım![]()
Biz Alanya dan Konya ya arabayla 400 km farsız geldik her yer karanlık 4 lüleri yaktıkta öyle geldik sağ salim :flower:
"Bizim bir mal arkadaş " diyerek başlayan arkadaşlar o kişinin siz olduğunuzu biliyoruz :cherry:hiç ona buna atmayın poku .
Merhabalar. Benimkisi mallık degilde acemilik diyelim. 10-12 sene once ablamın oglu yegenim Babam ile birlikte carsıya gidiyorlar. yegenim 10-12 yaşlarında falan. Nasıl olduysa babamın yanından kayboluyor. Babam eve gitmişdir diyerek onemsemiyor. Eve geliyor cocuk yok. Ben hemen amcaoglunun honda CG125 ile carsıya gidiyorum cocugu aramaya. Önce dogrudan karakola gidip dilekce veriyorum ardından motorun yanına gelip marsa bas calışmıyor. 2-3-4-5 deneme ama calışmıyor. yaklaşık 3 km itekleyerek bir tamisciye geliyorum. Bisiklet motosiklet tamiri falan yapıyor. Bisikletim oldugu için biliyorum yerini. Durumu anlatıyorum. Usta -bunlar zaten cin toplaması olur boyle seyler. Biraz bekle bakarız diyerek elindeki işine devam ediyor. Ben 10-15 dk bekledikten sonra bidaha bakayım dedim. O da ne acil stop dugmesi kapalı. Dugmeyi actım tek marsla calıstırdım. Usta ne oldu demeye kalmadan hayırlı işler diyerek hızla uzaklastım..
Ön fren konusunda iyi deneyimim var aslında ön kaydımı hemen freni salıp toplaman lazım ama kazık fren yaparsan yol bide toprak ise hızında çoksa geçmiiiş olsun.Bende bi seferinde yokuş aşağı inerken gaza yüklendim sonra yol ayrımına gelirken dedim içimden bi araba çıkarsa gümsonra dememle araba bi çıktı asıldım ön frene sonra noldu bilmiyorum ama motor yerde yan yatıyodu çalışıyodu stop etti felan esnaf geldi işte bişey vamı felan yere yapışmadım ama bende bilmiyorum hiç nasıl oldu
ayaktaydım çiziksiz atlattım motoruda satıp yenisini aldım bugüne kadar başka olmadı bide arada ön freni sıkıp yan yattığım oluyor
![]()