o zamanlar yani 80 li 90 lı yllarda kask falan bu kadar meşhur değildi biliyoduk ama kolay alınabilir ulaşılabilir mi meret değildi yani Ademcim anca Almanyadan falan getirten olursa onlar takarlardı kafalarına :mrgreen:abi insan tam takım dalar. Kask mask. Bişey olmazdı.
bir kaç gün önce yaşanmış bir konumotorumun yağını değişirken yağ tapasını söktüm , ve temiz bir yere koydum , motorun yağı süzülsün diyerekten, daha sonra atölyeye girip yeni yağı ayarladım, içeride biraz oyalandım eski yağ iyice süzülsün mantığıyla , ama bu arada bir acayiplik oldu , huniyi ve yeni yağ kutusunu alıp motorumun yağını tamamlamaya başladım , üstten koyduğum yağ alttaki, kirli yağın içine akmaya başlayınca , tırım tırım tapayı aramaya başladım çünkü tapayı koyduğum yeride unuttum :cherry: bulana kadar kullanılmamış yağın yarısı eski kirli yağın içine karıştı :cherry:
sonra tapayı tutturdum eski kirli yağ kutusunu motorun altından çekip temiz bir kaba tekrar içindeki yeni yağı boşaltıp tekrar ölçerek nihayet motorumun yağ değişimini tamamladım ne olur bu sıkça yaşanılan bir durum deyin :cherry:
bir günde arabayla çarşıya inip , çarşıya arabayla gittiğimi unutmuştum , yani arabayı unuttum yayan eve geldim bir baktım garajda araba yok içim cızzz etti ama sora çözdüm işi :cherry:
Bisikletle tramway durağına gittim 3 saatlik bir işim var direğe kitledim bisikletigittimi işimi gördüm geldim tekrar bisikletin yanına
Birde ne göreyim bisikleti kitlemeyi unutmuşum yayaların vızır vızır geçtiği yerde o kadar sevindimki :mrgreen:
koptum yaa süperdi:queen:motoru daha yeni almışım, hergün aha burasındada bu varmış diye öğreniyorum, bir gün, arka çantanın altındaki kırmızı düğmeyi ittirince çantanın motordan ayrıldığını öğrendim. neyse kız arkadaşımla gezdik yine bir gün, onada göstericem çantanın oradan ayrıldığını (niyeyse) onu bırakıcağım yere geldik, hafif yokuş aşağı yol, motoru bıraktım onun bineceği otobüsü beklerken "canım bak çanta burdan ayrılıyomuş" diyip o düğmeyi yavaşça ittirdim ama çanta çıkmadı, niye çıkmadı la bu derken motor orta sehpadan indi gidiyor yokuş aşağı, bi anlık mallıktan sonra koşup gidonu yakaladım ama ufaktan egzozun üstüne yattı tabi
o günden beri motoru yokuş aşağı bırakmam, ön teker ille yukarı bakacak
![]()