Makedonya-Üsküp ekipman satan yerler

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
motomarket ve papastavrous'un web sitelerine baktım, almak istediğim düz beyaz shoei neotec3 kask papastavrous'da var görünüyor.

"instagram"dan sancho kim? siz misiniz? instagram linki var mıdır?

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Aklım ageldi sorayım dedim, bu motomarket dışındaki diğer iki mağazada da tax-free formu yapıyorlar mı? kredi kartı geçiyordur herhalde ama onu da sormuş olayım. hiç yanımda tomarla nakit taşımadım, en son yunanistana gittiğimde yanımızda yalnızca 200 euro nakit vardı onun da çoğu geri geldi bizimle.
Ben bunu yeni görüyorum kusura bakmayın. Nakite gerek yok kredi kartı ile alışveriş yapabilirsiniz. Tax free formunuda veriyorlar.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben bunu yeni görüyorum kusura bakmayın. Nakite gerek yok kredi kartı ile alışveriş yapabilirsiniz. Tax free formunuda veriyorlar.
Ocak ayında Almanya Lois'den yaptığım alışverişlerin tax free ödemesi geçen hafta kredi kartıma geldi, çok bir şey değil 70euro kadar ama bedavadan para bulmuş gibi sevindim, çocukları köfteciye götürdüm hemen. :)
Taxfree olayı güzelmiş.
2 kask, 2 çift bot, 2 eldiven falan derken bu sefer tax free daha çok tutar, kaçırmayayım.
şimdi 500km yolu sabah erkenden çıkıp gidip aynı gün dönebilir miyim diye plan yapıyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu siz misiniz? takip ettim.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Ocak ayında Almanya Lois'den yaptığım alışverişlerin tax free ödemesi geçen hafta kredi kartıma geldi, çok bir şey değil 70euro kadar ama bedavadan para bulmuş gibi sevindim, çocukları köfteciye götürdüm hemen. :)
Taxfree olayı güzelmiş.
2 kask, 2 çift bot, 2 eldiven falan derken bu sefer tax free daha çok tutar, kaçırmayayım.
şimdi 500km yolu sabah erkenden çıkıp gidip aynı gün dönebilir miyim diye plan yapıyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu siz misiniz? takip ettim.
Eğer nakit almak isterseniz anında verebilirler komisyon kesip, ama bazen çakallık yapıp euro yok TL ya da Dolar verelim diyebilirler. Fahiş fiyattan döviz alırsınız. Yapmayın. Euro veriyor ve komisyonu kabul ediyorsanız ok.

Motosikleti
cbf 150
Şu hale bak ya, romalılar beyin göçü yapıyordu şimdide sermaye göçü başlamış.

Güzel kardeşlerim belliki oralardan almayı düşünüyorsanı beyaz yakasınız yada fakirsiniz. Şimdi fakir adam parasını idare etmeyi bilmez, diyelimki alamanyada Klim mont alacaksınız Türkiye fyatı 45 bin gibi birşey hoş ben klim giymem benim giyidğim markalar bellidir. herneyse alamanya fiyatıda aşağı yukarı 1000 euro gibi ne fark var arada 6 7 bin lira fark var hadi 15 000 olsun sizimi kırıcam. Alamanyada o parayı sizden peşin alırlar dükkanda abi pazarlık sünnettir işide yaramaz. e mecbur kredi kartıyla alacaksınız, banka hangi kurdan alıyor biliyormusunuz?? bilmezsiniz tabi ey beyaz yaka. en yüksek kurdan çeker ay başıda o parayı şak diye ister ödemezsende faizi bindirir. oysaki burdan alsan bi garanti süreci işler 2. taksitlendirebiirsiniz 3. pazarlık edersin. bu tür şeylerde akıllı olun derim. Türkiyede olmayan çok nadir ürünlerden alın mesela ısıtmalı eldiven yelek gibi yada fashion brand montlar gibi benim giydiğim :) bende para çok bana bakmayın siz. taxfree işine çok kanmayın dükkanda size taxfree belge yazarlar ama havaalanına gidinceöyle bir yokuşa sürerlerki görürsünüz gününüzü. Ben o hatayı yaptım bir kere Mercedes müzesindentopladım hediyelikleri tax free sonra havalanına bir gittim adamlar kapalı. uaçağı kaçırıcam başlarım lan bu işe dedim. zenginim bunlarla işim olmamalı

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra

Güzel kardeşlerim belliki oralardan almayı düşünüyorsanı beyaz yakasınız yada fakirsiniz. Şimdi fakir adam parasını idare etmeyi bilmez, diyelimki alamanyada Klim mont alacaksınız Türkiye fyatı 45 bin gibi birşey hoş ben klim giymem benim giyidğim markalar bellidir. herneyse alamanya fiyatıda aşağı yukarı 1000 euro gibi ne fark var arada 6 7 bin lira fark var hadi 15 000 olsun sizimi kırıcam. Alamanyada o parayı sizden peşin alırlar dükkanda abi pazarlık sünnettir işide yaramaz. e mecbur kredi kartıyla alacaksınız, banka hangi kurdan alıyor biliyormusunuz?? bilmezsiniz tabi ey beyaz yaka. en yüksek kurdan çeker ay başıda o parayı şak diye ister ödemezsende faizi bindirir. oysaki burdan alsan bi garanti süreci işler 2. taksitlendirebiirsiniz 3. pazarlık edersin. bu tür şeylerde akıllı olun derim. Türkiyede olmayan çok nadir ürünlerden alın mesela ısıtmalı eldiven yelek gibi yada fashion brand montlar gibi benim giydiğim :) bende para çok bana bakmayın siz. taxfree işine çok kanmayın dükkanda size taxfree belge yazarlar ama havaalanına gidinceöyle bir yokuşa sürerlerki görürsünüz gününüzü. Ben o hatayı yaptım bir kere Mercedes müzesindentopladım hediyelikleri tax free sonra havalanına bir gittim adamlar kapalı. uaçağı kaçırıcam başlarım lan bu işe dedim. zenginim bunlarla işim olmamalı
Sayın Kamyoncu Bey;

Konunun biraz sonrasını okursanız @espresso karayoluyla bir günde gidip gelecekmiş. Uçak kaçırma riski yok. Kipi'de tax free ofisi var zaten duty free içinde. Gümrükle arası 50mt. Hemen halledebilir işini.

Klim Rukka gibi ürünlerde çok fazla fiyat farkı yok, HJC Scorpion Shark vb kasklarda da yok. Ama Revit Dainese Shoei vs ürünlerde ciddi fark var. Yani bu ucuzluk her ürün için geçerli değil. Bazen öyle bir oluyor ki 399€ olan ürün üstü çizili fiyatla 199€'ya alınabiliyor. Ben eşime HD Deri mont almıştım 2 sene önce burada 36.000TL'ye satıyordu bayii, Ben 13.000'e aldım Düsseldorf'tan. Yine sena intercomları FC motodan aldım mesela ben. Neredeyse yarı yarıyaydı.

Zengin adam akıllı adamdır, parasını sağa sola savurmaz. Eğer fırsat varsa yakalar, 1 liralık mala 2 lira ödemez. Ödüyor ve zenginse zenginliği çok uzun sürmez. Fiyat farkı azsa TR'den alır, hatta motoru şirketin üzerineyse ekipmanları vergiden de düşer mesela. (Yasal olarak var böyle hakkımız)

Hemen örneklendirelim, motosiklete yeni başlayan bir kardeşimize ekipmanla başlaması için bir iyilik yapmak istedim. Normalde kimsenin malının siparişinin falan peşinde koşamam. Sıkıcı bir şekilde gider işimi halleder dönerim. İstisna yaptım. Kardeşimize ne lazım diye sordum, abi getirebilirsen kask eldiven bi de ceket dedi. Geçen hafta Avusturya Nord Wien Louis'ten 7124TL'ye Revit Eclipse 2 yazlık ceket + Alpinestars Chrome yazlık eldiven aldım, kask'ı da TR'den aldırdım. Çünkü kaskta fazla fiyat farkı yoktu. Taksitle aldı. Şimdi Louis'ten aldığımız ürünlerin TR fiyatlarını lütfen kontrol edelim;

3990TL

Beyazını aldım, daha pahalı ama en ucuzundan hesaplayalım.

8223TL

Garanti bankası 37.89'dan mı ne aldı kuru buna rağmen 5089TL fiyat farkı var. Yaklaşık %10 Tax free'de alacağız. Geldi bize yarı yarıya. Şimdi bu mantıkla sizce bile mantıksız olmaması lazım. Bir üründen 8-9 tane alıp tax free yapmaya çalışıyorsanız tabii ki ticariye sokarlar tax free alamazsınız havaalanında. TR'ye girerkende gümrükte X-ray'den geçirirse hop kardeşim hayırdır diyebilir. 10 kere geçsem 1 kere soktururlar o X-Ray'e bavulu. Ayrıca ecnebi gümrüğünde bagaja verdiğiniz ürünü görmek isteyebilirler. Bu yüzden uçak altı bagaja vermeden gümrük kaşelerini bastırmak lazım. Dolayısıyla son dakika gitmemek lazım uçağa.

Arz ederim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

Ben fakir bir beyaz yaka olduğum için Türkiye'de tatil yapmaya param yetmiyor, zaten arabayla Yunanistan bana daha yakın, daha az mazot gidiyor diye hep yunanistanda tatil yapıyorum. Geçen sömestr tatilinde de patrona bana bir hafta izin ver çocukları okulu tatilken tatile gidelim dedim, nereye gidiyorsunuz diye sordu, Türkiyede tatil yapmaya maaş yetmiyor biz de Almanya'ya gideceğiz dedim, kışın alamanya uçak biletleri ucuz oluyor zaten. Gitmişken de Lois mağazasını gezdik ama çok fazla bir şey almadık, mont, pantalon, abus kilit, akü şarj cihazı falan aldık, kask gibi bavulda çok yer tutan şeyleri almadık. Havalimanında da önce bavullarla gümrük polisine gidip tax free formlarını onaylattık, bavulları çın demedi bile, sonra tax free ofisine bıraktık, kredi kartınıza 3-4 hafta içinde yatar dedi, o şekilde çok zor olmadna hallettik, alamanlar bizi kıskandığı için Köln havalimanı bizdek İstanbul havalimanı gibi kocaman değil, az yürüyerek kısa sürede hallettik işimizi.

Bizim evden Selanikteki motosiklet mağazası haritada 500km görünüyor, İstanbul'da hasanpaşa'daki mağazalar da 200km zaten bize, istanbula gidip ekipman alışverişi yapmak yerine Yunanistana gitmek daha makul geliyor bize çünkü shoei kaskın Türkiye fiyatı çok yüksek, orada 700 euro, aradaki fark için sabahın köründe kalkıp arabayla sınırı geçecek kadar fakirim, zengin olsam umursamaz istanbulda mağazadan alır geçerdim vaktim daha kıymetli olurdu ama fakir olduğum için Selanik'e gideceğiz, bir gün gidecek. 2 kask, iki çift adventure bot, iki eldiven, belki gitmişken kendime de yazlık eldiven alırım hepsini toplayınca arada çok fark oluyor. Bonus kart da yurtdışı alışverişlerinde o günkü kurdan yansıtıyor çok da fazla geçirmiyor, yurtdışına çıkarken cebimde tomarla euro almıyorum, ne olur ne olaz diye az biraz nakit ve kredi kartı yetiyor, en son almanya seyahatinde toplam 150 euro nakit harcamışım onun da 100 eurosu havalimanına gidiş geliş taksi parası tuttu zaten başka çok da fazla nakit gerektiren alışveriş yapmadık, şehir içi tramvay biletlerini bile makinelerden kredi kartı ile aldım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar