Makedonya-Üsküp ekipman satan yerler

Herkese uzun zaman sonra tekrar merhaba. Mart ayında Üsküp'e gideceğim. Kendime yeni mont, kask, eldiven pantolon ve koruma ekipmanı alacağım.

Üsküp'te bu tarz ürünleri satan bildiğiniz bir yer var mı? Ya da fiyat konusunda bilgisi olan.

Eğer aradaki fark ciddiyse oradan, fark yoksa da Türkiye'den temin edeceğim.

Şimdiden herkese teşekkür ederim.

ACT

Yunanistan olsa hangi mağazadan ne alınır, hatta bazı mağazalar için şu satıcıyla konuş falan diye söylerim, ama makedonya biraz zor.

https://www.maxima.com.mk/ Şurası var gibi üsküp'te. Başka birşey bulamadım.

Yunanistan olsa hangi mağazadan ne alınır, hatta bazı mağazalar için şu satıcıyla konuş falan diye söylerim, ama makedonya biraz zor.

Yunanistan'da Selanikte Motomarket mağazasını duydum hatta izmir'de yaşayan arkadaşlarım oraya gidip ekipman almışlar memnun kalmışlar, bu baharda eşimle arabayla gidip hem ona komple ekipman hem bana yeni kask belki bana da yeni eldiven falan alma niyetimiz var, yaşadığım yere sınır kapısı bir saat uzaklıkta, bir cumartesi sabah 5de yola çıksak sınırı geçip selanik'e gidip alışveriş yapıp gece konaklamadan geri dönsek olacak gibi ama Selanik dışında bizim sınıra yakın başka öyle büyük güzel mağaza biliyorsanız güzel olur.

ACT

Dedeağaç (alexandrapoli) çok yakın, sınıra 35km falan. Ancak öyle göze batan bir mağaza görmedim hiç. Bir tane vespa mağazası dikkatimi çekmişti sadece. Gece vakti sürmediğim için bir kere kalmak için girmiştim. Bildiğim kadarıyla yok.

Selanik'teki mağazalar;

Papastavrou
Motomarket
Motoraid

Bu üç mağaza iyidir. Motoraid diğer 2 mağazaya yaklaşık 4km kadar uzaklıkta. Ama motomarkette bulamadıklarımı orada bulmuştum.
Papastavrou'dan ceket almıştım. Scooter'da kullanırım diye. Kendi markaları. Düzgün bir koruma taktım ve çok memnunum. Urban tarzı ceket. Atina papastavrou'ya giderseniz Nikos var. selam söyleyin yardımcı olur :) Şu an için Selanikteki arkadaşın ismini hatırlayamadım. Hatırlarsam yazacağım.

Son düzenleme:
ben de gidip intercom enduro kask vs alayım diyorum ama giderken yapacağım masrafla alacaklarımın türkiyedeki fiyat farkı aynı olduğu için vazgeçtim

ACT

Ben en son Sena dual 50s almıştım. 18.300TL idi o günkü kurla(yaklaşık 1€=37.5TL iken) Burada teklisi 15.000TL

Sena 60S (tekli) henüz Türkiyede yok 400€ idi motomarkette.

Yunanistan için MotoMarket harici önerinizi alırım :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yunanistan için MotoMarket harici önerinizi alırım :)
cevap yazmışsınız şimdi gördüm, bunları not aldım.
Papastavrou
Motoraid

• Beğen
Tepkiler: ACT
Dedeağaç (alexandrapoli) çok yakın, sınıra 35km falan. Ancak öyle göze batan bir mağaza görmedim hiç. Bir tane vespa mağazası dikkatimi çekmişti sadece. Gece vakti sürmediğim için bir kere kalmak için girmiştim. Bildiğim kadarıyla yok.

Selanik'teki mağazalar;

Papastavrou
Motomarket
Motoraid

Bu üç mağaza iyidir. Motoraid diğer 2 mağazaya yaklaşık 4km kadar uzaklıkta. Ama motomarkette bulamadıklarımı orada bulmuştum.
Papastavrou'dan ceket almıştım. Scooter'da kullanırım diye. Kendi markaları. Düzgün bir koruma taktım ve çok memnunum. Urban tarzı ceket. Atina papastavrou'ya giderseniz Nikos var. selam söyleyin yardımcı olur :) Şu an için Selanikteki arkadaşın ismini hatırlayamadım. Hatırlarsam yazacağım.
Dedeağaç bize komşu kapısı gibi oldu, arabayla sınırı geçince en az bir gece kalırız diye oradaki belediye kampinginde kamp kuruyoruz, çok düzenli temiz bir kamping, çocuklar çok seviyor, hatta bir gittiğimizde 2 gece kalır halkidiki tarafına devam ederiz diye gittik, çocuklar buranın plajı güzel kalalım deyince bir hafta hep orada kaldık, bir gün çadırı toplamadan araba ile köy yollarından gidip Kavala'ya kadar gittik gezdik döndük. Şehir içinde de çok gezdik ama öyle büyük motosiklet ekipman mağazası görmedim, küçük dükkanlar var ama küçük olunca çok çeşit olmuyor.

Bu baharda planımız eşimle arabaya atlayıp çocukları evde bırakıp sabah erkenden yola çıkıp mağazaya varıp ekipmanları alıp bagajı doldurup aynı gün geri dönmek. Yeşil pasaport olunca bizim için tek masraf yurtdışı çıkış harcı oluyor. Geçen ay Almanya'da Louis motosiklet mağazasından tax free forumu doldurtmuştuk, dün kredi kartıma 75euro yatınca ekstra sevindim. Motomarket mağazasında tax free de varmış diye aklıma girdi orası.

Papastavrou da motomarket'in biraz ilerisindeymiş, ona da uğrarız. iki tane birden shoei neotec 3 alma niyetim var, haliyle aradaki fark benzin parasına değecek.

ACT

Dedeağaç bize komşu kapısı gibi oldu, arabayla sınırı geçince en az bir gece kalırız diye oradaki belediye kampinginde kamp kuruyoruz, çok düzenli temiz bir kamping, çocuklar çok seviyor, hatta bir gittiğimizde 2 gece kalır halkidiki tarafına devam ederiz diye gittik, çocuklar buranın plajı güzel kalalım deyince bir hafta hep orada kaldık, bir gün çadırı toplamadan araba ile köy yollarından gidip Kavala'ya kadar gittik gezdik döndük. Şehir içinde de çok gezdik ama öyle büyük motosiklet ekipman mağazası görmedim, küçük dükkanlar var ama küçük olunca çok çeşit olmuyor.

Bu baharda planımız eşimle arabaya atlayıp çocukları evde bırakıp sabah erkenden yola çıkıp mağazaya varıp ekipmanları alıp bagajı doldurup aynı gün geri dönmek. Yeşil pasaport olunca bizim için tek masraf yurtdışı çıkış harcı oluyor. Geçen ay Almanya'da Louis motosiklet mağazasından tax free forumu doldurtmuştuk, dün kredi kartıma 75euro yatınca ekstra sevindim. Motomarket mağazasında tax free de varmış diye aklıma girdi orası.

Papastavrou da motomarket'in biraz ilerisindeymiş, ona da uğrarız. iki tane birden shoei neotec 3 alma niyetim var, haliyle aradaki fark benzin parasına değecek.
Ana yoldan bir başka yola bağlanacaksınız. Gittiğinizde neresi olduğunu anlayacaksınız. Sola dönünce Papastavrou sağa döünce Motomarket. Motomarketten dümdüz 4km gidince Motoraid. Hemen almak isterseniz komisyonla Kipi’de (bilmeyenler için ipsala kapımızın yunan tarafı) gümrüğe onaylatıp duty free’de tax free’yi nakit alabilirsiniz. Ancak sanırım komisyon 4.5€’dan başlıyordu. Her faturaya farklı komisyon alıyor.

Papastavroushops’ta herkes yardımcı olur ama Vasilis, Maria, Yorgo ve Dora’yı bulup “İnstagram’dan Sanço’nun arkadaşlarıyız” derseniz, yaptıkları indirime ek bir iki puan daha indirim yapıyorlar. Tax Free kâğıdı ile %10 civarı vergiyi de Yunan tarafını geçerken geri alabilirsiniz. Kask için fazla geri alınamıyor çünkü kask vergisi düşük.

Motomarket de iyi ama Papastavrou kadar indirim olmuyor kasada.

ACT

Papastavroushops’ta herkes yardımcı olur ama Vasilis, Maria, Yorgo ve Dora’yı bulup “İnstagram’dan Sanço’nun arkadaşlarıyız” derseniz, yaptıkları indirime ek bir iki puan daha indirim yapıyorlar. Tax Free kâğıdı ile %10 civarı vergiyi de Yunan tarafını geçerken geri alabilirsiniz. Kask için fazla geri alınamıyor çünkü kask vergisi düşük.

Hah Yorgoydu benimle ilgilenen eleman. 2 gündür ismini düşünüyorum neydi diye sağolun.

Nisan'da gitme niyetim var.
%10 da olsa %5 bile olsa yine iyi, o tax free bedavadan gelmiş gibi oluyor iyi oluyor.

ACT

Bu arada şu kamp alanının konumu var mı? Bi denerim ben orayı

Bu arada şu kamp alanının konumu var mı? Bi denerim ben orayı
https://maps.app.goo.gl/Y7A8bKaDihzE5PDh8

Web sitesi: https://tieda.gr/tr/camping-m-2.html
Belediye kampingi diye geçiyor, işletmesi belediyeye ait sanırım. Web sitelerinde Türkçe bölümü de var, zaten içeride bir sürü 34, 59 ve 22 plaka araba görebiliyorsunuz.
Arazisi geniş ve çadır yerleri düzenli, öyle aşırı dip dibe değil ve akşam 10'dan sonra ortam sakin oluyor öyle gürültü yapan etrafı rahatsız edene rastlamadık hiç, tuvalet ve duşlar Türkiyede gördüğüm kampinglerle karşılaştırınca tertemiz kalıyor, tesisler biraz eski ama askeri tesisler gibi eski ama temiz ve bakım yapılmış olduğu belli oluyor mesela duvarlarda 5 kat boya var gibi ya da yanyana lavaboların musluklarının hepsinin çevirme başlıkları başka başka demek bozuldukça tamir edilmiş. Bulaşık yıkama yerleri kocaman metal tezgah ve lavabolar da temiz, o kadar büyük arazide kalabalık kampingde bile bulaşık yerlerinde sıra beklemedim mesela hiç, yeterince var. Biz çadırın önünde kamp ocağı ile yemek yaptık ama kimi karavanların ve çok uzun süre orada kaldığı belli olan çadırların önlerinde mangal da gördüm, hatta çadırın yanına kocaman ev tipi buzdolabı, tv falan koymuş etrafı bahçe gibi çevirmiş olanlar da vardı.

Ailecek gideceğimiz zaman bir kaç ay önceden rezervasyon yaptırmak için email yazıyorum maillere çabuk yanıt veriyorlar. Girişte lumbarağzı gibi olan (karacıların nizamiye dediği) yerdeki ofis ve çevresinde wifi var ama çadır alanlarında yok. Plaj hemen çadır alanlarının önünde, güzel kumluk bir plajı var, temiz, sigara izmariti bile yok neredeyse ve şejlong satanlar falan yok, herkes havlusunu yayıp takılıyor, en az 5-10 metre yakında kimse yok sakin yani bu açıdan gençlere hitap etmeyebilir ama denizi çocuklara uygun plajı da uygun.

Fiyatları çok ucuz saylmaz ama yunanistanda başka kampinglerle benzer. 2'si çocuk 4 kişi + bir büyük çadır + araba için günlük 40 euro gibi bir şey vermiştik, aslında günlük 50 euroya otel bulunabilecekken çok gibi geliyor ama çocuklar çadırdan çıkıp 100 metre koşup denize girmeyi tercih ediyorlar.

Motorcular arasında bilinen bir yer aslında. Her orada kalışımızda Avrupa turundan dönen motorcuların sınır geçişi öncesi bir gün kalmak için uğradığını falan görmüştüm, ya da ipsaladan çıkınca bir gece orada kalıp dinlenip yola devam edenler vardı.

• Beğen
Tepkiler: ACT

ACT

Ben genelde marşa İzmir'de basıp havanın karardığı yerde kapattığımdan çok denk gelmiyor. Tempoma göre sabah erken çıkarsam çoktan geçmiş oluyorum. Şu ana kadar bir kere kavalada bir kere dedeağaçta kaldım. İkiside otelde oldu. Denk gelir kalır mıyım bilmiyorum ama bi önünden geçer burasıda böyleymiş diyip bakarım.

Çok detaylı anlatmışsınız. Çok teşekkür ederim.

Ben genelde marşa İzmir'de basıp havanın karardığı yerde kapattığımdan çok denk gelmiyor. Tempoma göre sabah erken çıkarsam çoktan geçmiş oluyorum. Şu ana kadar bir kere kavalada bir kere dedeağaçta kaldım. İkiside otelde oldu. Denk gelir kalır mıyım bilmiyorum ama bi önünden geçer burasıda böyleymiş diyip bakarım.
bi içine girip dolaşıp bakabilirsin.

bi içine girip dolaşıp bakabilirsin.
Dostum burada çadır kiralıyorlar mı? Yoksa çadırı kendimiz mi getiriyoruz? Misafirhane de var diyor ama hostel gibi yatakhane midir yoksa ayrı odalar şeklinde mi?
Bu yaz belirttiğin belediye tesisine 2,6 Km uzakta bir ev ayarladım. Her yıl gittiğim Thassos dan sonra 3 gün kalacağım. Belki bu sene belki de daha sonralarında bu tesisi değerlendirebilirim.

Dostum burada çadır kiralıyorlar mı? Yoksa çadırı kendimiz mi getiriyoruz? Misafirhane de var diyor ama hostel gibi yatakhane midir yoksa ayrı odalar şeklinde mi?
Bu yaz belirttiğin belediye tesisine 2,6 Km uzakta bir ev ayarladım. Her yıl gittiğim Thassos dan sonra 3 gün kalacağım. Belki bu sene belki de daha sonralarında bu tesisi değerlendirebilirim.
Herkes kendi çadırını getiriyor, mekanda çadır kiralandığını görmedim malesef. Misafirhane var diye web sitesinde yazmışlar ama kamping içinde dolaşırken öyle bir yer görmemiştim. Restoran var ama o da dandik, market var lidl marketten bira almak yerine oradan azcık daha pahalı almak daha makul en azından soğuk oluyor. Kamp malzemesi taşıyanlar için güzel bir kamping, biz genellikle izcilerle çok daha tesisi olmayan yerlerde kamp yapmaya alışık olduğumuz için burası gibi temiz tuvaleti duşu, bulaşık yıkama yeri falan tesisleri olan yerler bize lüks geliyor. :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Selanik'teki mağazalar;

Papastavrou
Motomarket
Motoraid

Aklım ageldi sorayım dedim, bu motomarket dışındaki diğer iki mağazada da tax-free formu yapıyorlar mı? kredi kartı geçiyordur herhalde ama onu da sormuş olayım. hiç yanımda tomarla nakit taşımadım, en son yunanistana gittiğimde yanımızda yalnızca 200 euro nakit vardı onun da çoğu geri geldi bizimle.

Son düzenleme:

motomarket ve papastavrous'un web sitelerine baktım, almak istediğim düz beyaz shoei neotec3 kask papastavrous'da var görünüyor.

"instagram"dan sancho kim? siz misiniz? instagram linki var mıdır?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar