Macera Dolu Amerika :)

Mrb, orada bizdeki A2 ehliyet ile motor kiralayabiliyormuyuz? Arabada pasaport bilgileri ve sigorta yeterli oluyor idi. Motosiklet te de aynı uygulama mı var? Sertifika istiyorlar mı? Kiralama hakkında bilgi verirsen sevinirim.

Okyanus ötesine selamlar.
MT'e hoş geldiniz.

Selamlar, hoşbuldum :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:02 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:59 ----------

Kurban, hoşgeldin.

Biz senin sesini duyabilecek miyiz VOA dinlersek ?

Tabii. Her gün ya da gün aşırı radyoda en az bir haberim oluyor. TV'de de... Ama ben daha rahat dinleyin diye bloga koyuyorum işte :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:02 ----------

Sitemize hoşgeldiniz umarım faydalı paylaşımlarınız bolca takip edilir, motor aşıklarının ufkunu açar :rendeer: Malesef maxi-scooter da olsa, 1000 cc lik scooter da olsa ısınamıyorum bu motosikletlere tarzım değil diyelim ata binme hissi vermeli bence motosiklet, atalarımızdan gelen bir gen olsa gerek araba dışındaki taşıtlarda ayaklarım önümde gitmeyi hiç sevmem :mrgreen:

Hepsi birer kişisel tercih meselesi, haklısınız. Sizin gibi düşünen binlerce motorcu var. Bir kez Africa Twin kullanmış birisi olarak çok değişik bir duygu olduğuna katılıyorum. Ama ben bu Burgman'ın konforunu, minimalist rahatlığını ve sesini çok seviyorum :) Umarım bu ufuk açma konusundaki dileğiniz tutar... Çabalıyorum :cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:05 ----------

Bu siteyi yaklaşık on yıldır takip edrim, çok şey öğrendim, daha öğrenecek çok şeyde var bloğunuzun içeriğine bakmadan sık kullandıklarıma ekledim ki unutmayayım zira okyonus ötesinden de öğreneceğimiz şeyler mutlaka vardır,bir öğretmen bilgi ve deneyimlerini paylaşan her kşiye şükranı bir borç bilirim..
vesselam..

Desteğiniz için teşekkür ederim. Ayrıca blogdan da yorumunuzu esirgemediğiniz için de...
Her türlü deneyim ve tecrübenize blogumun kapıları açık... :cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:07 ----------

hoşgelmissen oralarada iyi kar yağdı bu sene esas memleket nere

İzmir :cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:13 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:09 ----------

İyi niyetli bi çalışma ama tutmaz bence :) Türklerin bu konuda yeterli kültüre sahip olması için daha çook çalışmak lazım zaten çoğunun mt.net gibi sitelerden haberi yok hatta internet diyince feysbuktan başka aklında bişey canlanmayan motorcu da az değil adamların hayatı kaymış bi kere :D bunları aşmak için bi nesil geçmesi gerekir yahu :mrgreen: Çalışmalarınızda başarılar diliyorum inşallah faydasını görürüz:cat:

Bugay, umarım haksız çıkarsın demek istiyorum :) Ama anlatmaya çalıştığın şeye hak vermemek de elde değil. Belki kimileri sadece Facebook sayfamı takip eder. Oradan kulaklarına su kaçırırız azıcık??? Yine de "inşallah faydasını görürüz" şeklindeki dileğine katılmayı tercih edip gerisini zaman bırakıyorum :)
Bu konu başlığını da, blogu da yalnız bırakmayın :cat:

Mrb, orada bizdeki A2 ehliyet ile motor kiralayabiliyormuyuz? Arabada pasaport bilgileri ve sigorta yeterli oluyor idi. Motosiklet te de aynı uygulama mı var? Sertifika istiyorlar mı? Kiralama hakkında bilgi verirsen sevinirim.

Merhaba, aslında sorunuzun yanıtı eyaletlere göre değişiyor. Aslında pahalılığının dışında Maryland'da bana Türk ehliyetiyle kiralamaya yanaşan bir bayii bulmuştum. Bazen satıcının yaklaşımına göre de değişiyor. En güzeli hangi eyalete geliyorsanız gelmeden önce bir-iki yeri internetten gözünüze kestirip e-mail ya da telefonla yoklamak. Her eyaletin kanunları farklı olduğu için yaklaşımları da değişiyor. Blogda bu konuya değinen bir yazı da var:
http://blogs.voanews.com/turkish/selin/

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
hoşgeldiniz!

honda cub lar ile ilgili araştırma ve yazılarınızıda bekliyoruz

özellikle 60' larda abd de yarattığı ilgi ve beğeni ile ilgili..

sizde n ricam new york caddelerinden çekilmiş foto kareleri yayınlmanız mümkünsee hep merak etmişimdir...bu arada hoş geldiniz...:)

sizde n ricam new york caddelerinden çekilmiş foto kareleri yayınlmanız mümkünsee hep merak etmişimdir...bu arada hoş geldiniz...:)

Ah... Çok New York fotoğrafım var ama hiçbirinde motosikletli değilim :( Ya da bir tane bile motosiklet çekmiş değilim... Ama genel olarak da ilginizi çektiğini düşündüğüm için ara sıra blgda ve burada yayınlayabilirim, neden olmasın.
Bloga sık sık takılın :)

Selam tembel değilim ama ::blusssh: bu seslendirme olayı süpe olmuş ağzına sağlık :rendeer:

Merhaba,

takipçiniz olacağım,

ben 3 yıl kadar yaşadım d.c. de kensington maryland de :)

ı 96 te az yol yapmadım ileri geri :D

d.c. downtown da zeytinya ve bethestadaki levante türk rest.leri tavsiye ederim laf arasında birde rockville de her türlü türk ürününü bulabileceğiniz marketi yazayım :D

tekeriniz düz bassın

Merhaba,

takipçiniz olacağım,

ben 3 yıl kadar yaşadım d.c. de kensington maryland de :)

ı 96 te az yol yapmadım ileri geri :D

d.c. downtown da zeytinya ve bethestadaki levante türk rest.leri tavsiye ederim laf arasında birde rockville de her türlü türk ürününü bulabileceğiniz marketi yazayım :D

tekeriniz düz bassın

Çok naziksiniz :) Demek buralardaydınız. Ben işe yakınlığı gereği Maryland'cılardan değil Virginia'cılardan oldum :) 3 yılı devireceğim yakında.

Ben genelde I-95'le, I-395'te turluyorum :)

Dediğiniz tüm restaurantlara gittim :) Ama maalesef en çok özlediğim lahmacunu güzel yapanı bulamadım :( Aramaya ve beklemeye devam :)

Marketi de biliyorum. Neredeyse her ürünü bulabiliyor olmak süper gerçekten. Eti Cin mesela :)

Bloga da katkılarınızı beklerim.

Çok naziksiniz :) Demek buralardaydınız. Ben işe yakınlığı gereği Maryland'cılardan değil Virginia'cılardan oldum :) 3 yılı devireceğim yakında.

Ben genelde I-95'le, I-395'te turluyorum :)

Dediğiniz tüm restaurantlara gittim :) Ama maalesef en çok özlediğim lahmacunu güzel yapanı bulamadım :( Aramaya ve beklemeye devam :)

Marketi de biliyorum. Neredeyse her ürünü bulabiliyor olmak süper gerçekten. Eti Cin mesela :)

Bloga da katkılarınızı beklerim.

arlington tayfa ... :D

ben baltimore a gidip geliyordum,

lahmacunu ben de bilemiyorum ama bethestada old george town road civarında böyle donuta a benzeyen bir :) tek katlı binada italyan rest. i var, salaş bir yer.. pizzaları ince lahmacun kıvamında kıtır. muhteşem. fiyatlarıda çok uygun. deneyin derim :) en azından bastırır :)

takipteyim, inşallah katkıda veririm

Hosgeldiniz.:rendeer:

Washington cok kuru duzen bi sehir binalar,soguk havasi hic haz etmedigim yerlerden biri.:pr:

Motorcu adamin velinimeti gunestir, olmadiktan sonra en guzel motor benim olsun neyleyim.:pale:

Blogada goz aticam.:cat:

Allah allah yollara bak! d 100 karayolu yok. maltepe kartal arası keşmekeş yok. önüne atlayan kamyon şoförü, gıcıklık olsun diye canına kasteden dört tekerlekliler yok. süper vallahi. ben sadece yollara takıldım. işte burada gaz açılır :)

Allah allah yollara bak! d 100 karayolu yok. maltepe kartal arası keşmekeş yok. önüne atlayan kamyon şoförü, gıcıklık olsun diye canına kasteden dört tekerlekliler yok. süper vallahi. ben sadece yollara takıldım. işte burada gaz açılır :)

polisin nereden bittiğini anlamazsın arkadna

öyle çevirmede ytok enseden yakalıyorlar :D

Hoşgeldin ablacım. Blog takipçilerinden olacağım bende mutlaka. :)

Amerika iyidir güzeldir ya.

Sınırlı hayallerim arasındadır, Texas'ın ortasında bi anayolda, tek başıma, ıpıssız bir çölde, altımda bir chopper'la rüzgarın estiği yere doğru gitmek. :)

Hosgeldiniz.:rendeer:

Washington cok kuru duzen bi sehir binalar,soguk havasi hic haz etmedigim yerlerden biri.:pr:

Motorcu adamin velinimeti gunestir, olmadiktan sonra en guzel motor benim olsun neyleyim.:pale:

Blogada goz aticam.:cat:

Buna katılmamak elde değil! Londra gibi mübarek sürekli yağmur ya da aşırı soğuk :(

Ama ben İstanbul'da da kışları birkaç ay motoru garaja kaldırırdım. O yüzden çok şikayet etmemeye çalışıyorum.

Bloga sık sık girin :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:38 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:36 ----------

Hoşgeldin ablacım. Blog takipçilerinden olacağım bende mutlaka. :)

Amerika iyidir güzeldir ya.

Sınırlı hayallerim arasındadır, Texas'ın ortasında bi anayolda, tek başıma, ıpıssız bir çölde, altımda bir chopper'la rüzgarın estiği yere doğru gitmek. :)

Aynı hayali kurmadım desem yalan olur :) Ama Burgman'ımla :)

Bloga da girin ama :cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:38 ----------

arlington tayfa ... :D

ben baltimore a gidip geliyordum,

lahmacunu ben de bilemiyorum ama bethestada old george town road civarında böyle donuta a benzeyen bir :) tek katlı binada italyan rest. i var, salaş bir yer.. pizzaları ince lahmacun kıvamında kıtır. muhteşem. fiyatlarıda çok uygun. deneyin derim :) en azından bastırır :)

takipteyim, inşallah katkıda veririm

Ben de peynirli pide yerine 4 peynirli İtalyan pizzası yer oldum :p Hem Türk restaurantlarından ucuza satıyorlar hem de daha bol malzemeli.

Bloga beklerim :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:40 ----------

Dün Türkiye ile saat farkından ancak sizde geceyarısı olduğunda yayınlayabildim blogu.

Bir kez daha hatırlatayım. Yeni sesli, sözlü Amerika macerası şu adreste:

http://blogs.voanews.com/turkish/selin/

Yorum/Comment butonu öykülerinizi bekler :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar