anlıyorum seni jubaa bu linux motosiklet sevdası gibi bir$ey , uzun süre pardus ve ubuntu kullandım hakikaten 10 numara ve linux üzerine yok

ama masaüstü pc'm evdekiler tarafından işgal edilince (gerekçeleride laptopumun olmasıymı$ :queen: ) laptopta da ubuntu+winzort xp i$lemi anı anda çalı$ırken 98C sıcaklılar görmem sebebiyle linuxa uzunca bi süre ara verdim :salut: eski bi webmaster'm sunuculardada linux kullanırdık daha güvenlisini daha stabilini (mac os hariç tabi

) henüz görmedim
Cok basit bellekten hafiza bol.Bi kismina Linux kur Windows ve Linux ayni bilgisayarda olabilir sahsen ben oyle kullaniyorum ayni anda calismiyolar giris ekraninda hangisiyle baslamak istiyosan onu seciyorsun hatta bende ki Windows Vista bilgisayari aldigimda bununla gelmis.Bende bellek ayirdim Linux kurdum gayette memnunum bunu ben tas devrinden kalma bilgisayarda da denedim catir catir calisiyor.Mac OS neyin ustune kurulu saniyorsun sen?:wiinkk:
jubaa hoşgeldin aramıza bir linux çüye ihtiyaçımız vardı ,, sana centos dan bir kaç tane zor soru sorabilirim

gideceğin kolej çok büyük iyi bir yer, benimde hayalimde oralara gitmek vardı ama malesef... :salut: Sen yerime okursun fazladan birkac kitap oranın kütüphanesinde... Bu arada amerikada en çok yabancı ögrenci barındıran coleji dir. ( 90-100 ülke den 3000-4000 arası ögrenci) vardı sanırım.
Bende tüm işletim sistemlerini kullandım onları kardeş edip birbiri üstünde kullanmaya karar verdim ortaya karışık bişiy yaptım yani :queen: Linux centos üzerine wirtual machine sanlayöntem ile windowsu kullanıyorum... Sizede tavsiye ederim:cat:
Kolej tamamen fasa fiso, o okulsa bende superman im sana sadece o kadar soyliyim sadece adamlarin heryerle anlasmasi var parayi basip anlasma yapiyolar.Ben SAT sinaviyla ugrasmamak icin ve maddi nedenlerden dolayi 2 yillik sectim herhangi bi 2 yilligada girsen not ortalaman yuksekse pasa pasa istedigin yere giriyorsun yani okul yalan.He diceksin ki neden bunu sectin o zaman yeri cok guzel.:cherry:Ustunden California nin Canyon yollari geciyor.
Senin icin kutuphanede kitap okumam ama kafeteryada bi kac kiz bulurum yani sen iste.:cherry:
Bende su anda ubuntu kullaniyorum ayni zamanda Windows yuklu makinaya bende sanal makinadan bi tanede arch linux kurucam yakinda.
Cevapliyabildigim sorulari seve seve cevaplarim.
Racer2000Linux ta driverlari buluyor.Ayrica linux ta packet manager gibi bi sistem var lazim olan seyi yaziyorsun sana butun paketlerini buluyor sende indiriyorsun Linux Windows gibi butun halinde getirmiyor dosyalari.Paketlere boluyor ve bunlarin toplami confiigure edildigi zaman calisiyor.
Windows herkesi en az 8mbit le internete baglaniyor sandigi icin koca koca dosyalar indirmek zorunda kaliyorsunuz ve isin kotusu Dunya da hala 56k kablolu ile baglanan insanlar var Linux bu sayede yine bi adim onde.
Coq abi senden daha iyi bi performans beklerdim.Yeni pil alicaksin soylemisler ama bununda sonu digeri gibi olmasin diye sana bi kac bisey soyliyeyim bari.
1-Muhtemelen lap-top un ustunde gelen pil omru koruyucu bi program vardir.Bendeki Sony de power manager diye geciyor.Buradan omrunu uzatici bir plan yapabilirsin mesela pil takili iken ekran parlakligi kismak ekran kartini full performance calistirmamak gibi seyler.
2-Bunun yaninda pil sarj olduktan sonra kabloyu takili birakma bu pil sarj olduktan sonra kablo takili ise kendi kendini yemeye basliyor omrunu kisaltiyor yine.
3-Sana tavsiyem sectigin planlarda gecer kesin,pili tam doldurma.Bu ne demek diceksin pil her dolup bosalmasinda omru biter yani sen her 100% doldurup bosaldiginda omrunden buyuk bi omur gitmis oluyor o pilin, bendeki sistem %70 e kadar dolduruyor ve duruyor.
Bunlar sana soyliyebilecegim ve bizzat tecrube ettigim seyler.
Ve servis garanti falan Turkiye sinirlari icin tavisye etmiyorum.Servise saglam yollayipta bozulan makina biliyorum ben bizzat yasadim hangi servis Ekran karti ayaklarini kirar ki ya adam bide piskin piskin o zaten kirik geldi demis babama zamaninda.Kuyruk acim vardir o ekran kartindan cok fena deli overclock cekmistim ona be aaah aah.
Edii senin xenonu yolda hala aku bitmesin diye kapatiyo musun?:queen: