lütfen yardım edin

Motosikleti
Voge 250RR
'' Şu fren yapmayı bilmediğim çıkarımını yapmanız gerçekten çok garibime gitti. Yoksa ben de biliyorum motoru ön frenin durdurduğunu, bu motorda %80 ön fren kullansam buraya gelmeden düşmüş olurdum zaten :) ''

Ben Size Fren yapmayı bilmiyor dememiştimki ? Neden Celallendiniz hemen .

Velakin Bu Cevabınızdan sonra Fren yapmayı bilmediğinizden emin oldum :)) Bilseydiniz bu başlığı zaten açmazdınız. Değilmi ?
Acı gerçek. Geçmiş olsun.
Hocam anlamıyor musun, düşmemin frenlememle alakası olmamasından açıyorum ya zaten başlığı. Ben sana celallenmedim agresif bir metin de sunmadım önüne orada. Ön freni ne kadar yavaş sıktığımı tahmin edebiliyor olmanız lazım zaten orada, 43ten 38e düşüyor en başta, sorun yolda mı motorda mı sizin cevaplarınızı alıp öğrenme çabası içersindeyim. Aldığım "yararlı" mesajlardan sonra asfaltta bir şey olduğunu ve logar kapağıyla kombine bir şekilde motoru yatırdığını düşünüyorum. Ben zaten acemilik dönemimi bu motorda atlattım düşe kalka öğrendim afedersiniz lafım kesinlikle kimseye değil böyle bir motorunuz varsa ve daha önceden bisiklet bile sürmediyseniz, dengede durmasını, düzgün frenleme yapmasını s*** s*** öğreniyorsunuz. Ben çok iyi hatırlarım yağmurlu havada düştüğümü defalarca kez bir daha düşmemek için fren çalışması yaptığımı, sayısız video izlediğimi. ABSli motorla iyi lastikli motorla başlamadım ki benim fren yapmayı bilmeme lüksüm yok, anlatabildim mi? Absli motorum olsa o kadar mesafe sürsem bana dersin bunu ben cevap veremem ama şu motorla onca yol gitmek için fren yapmayı öğrenmek zorundasınız zaten, ben düzgün fren yapamamış olsam bu konuyu açmazdım. Cevabınız için yine de teşekkürler
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

c1ik79c.png

izmitin asfaltının boktanlığı ayrı ama yerde de bariz bir şey var
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

asfaltı yolları planı her şeyi inanılmaz kötü sırf bu yüzden izmitte kuryelik yapmayı bırakıp körfezde yapmaya başlamıştım
Gerçekten motor şuan frenleme için gerekli ne varsa hepsinde çok kötü, lastikler naylon ve üzerinden zaman da geçti. Jant çapım çok küçük bir de abs yok ve fren ayarlarını da düzgün yapamamışlar bizim meşhur servislerimiz sağ olsun. Bir de şehrimin yolları bu şekilde olduğu için daha da bu motoru sürmeme kararı aldım. Gerçekten absli veya en azından scooter olmayan bi motor sürmüyorsanız düşmemek çok kolay ama ani fren yapmanız gereken durumlarda durmak çok zor bu asfaltlarda, benim tek temennim önüme çocuk veya başka bir şey atlamadan düşüp bunun farkına varmış olmam.

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV
43 Km ile frenlemeye başlıyorsun. Anında 38 Km sonra da 28 Km ye düşüyor. Bu noktada önden salıyor motosiklet. Videodan çok anlaşılmıyor fakat ön frene baya basıyorsun gibi geldi. Ya da bahsettiğin teknik sıkıntı dolayısıyla ve de ABS olmayınca da ön fren kilitliyor. Zemin kalitesi ve lastiklerde büyük etken.

O çıplak elleri görünce benim buradan içim acıdı. Lütfen en azından bir eldiven tak. Ekipmanın hepsi önemli sadece kaskla büyük risk. İnşallah sende bir şey yoktur, büyük geçmiş olsun.

Logar kapağına veya ekrana fark etmez bakışını kesinlikle düşürmeyecektin. Bu basit bakış bile düşmeni önleyebilirdi, toparlanabilirdin. Tabiki garanti değil fakat sakın ama sakın bakışın düşmesin frenleme yaparken. Hele abs olmayan kampana motosikletlerde frenlemenin en can alıcı bölümü bakışı düşürmemek.

Motosikleti
MSX-125 & X-Pulse 200 & Hornet 750
Freni çok sıkmaktan ziyade aniden sıkmak ön tekeri kilitler. Freni yavaş yavaş sonuna kadar çekebilirsiniz teker kilitlemez. Ancak maneti az bir mesafe aniden çekerseniz ön tekeri kilitleyebilirsiniz.

43 Km ile frenlemeye başlıyorsun. Anında 38 Km sonra da 28 Km ye düşüyor. Bu noktada önden salıyor motosiklet. Videodan çok anlaşılmıyor fakat ön frene baya basıyorsun gibi geldi. Ya da bahsettiğin teknik sıkıntı dolayısıyla ve de ABS olmayınca da ön fren kilitliyor. Zemin kalitesi ve lastiklerde büyük etken.

O çıplak elleri görünce benim buradan içim acıdı. Lütfen en azından bir eldiven tak. Ekipmanın hepsi önemli sadece kaskla büyük risk. İnşallah sende bir şey yoktur, büyük geçmiş olsun.

Logar kapağına veya ekrana fark etmez bakışını kesinlikle düşürmeyecektin. Bu basit bakış bile düşmeni önleyebilirdi, toparlanabilirdin. Tabiki garanti değil fakat sakın ama sakın bakışın düşmesin frenleme yaparken. Hele abs olmayan kampana motosikletlerde frenlemenin en can alıcı bölümü bakışı düşürmemek.
Abi videoda da manetin ne kadar çekildiğine bakınca olayın nasıl olduğunu anlıyor insan. Maneti bu kadar kolay çekmesi teknik bir arıza olduğunu gösterir ben kendi motosikletimde fren manetini bu kadar çekmek için neredeyse tüm gücümü kullanmam gerekiyor , lastiklerin kabaklığı ve asfaltın kötülüğü de üstüste gelince böyle bir sonuç çıkması normal. 500-600TLlik bir eldiven o kazada elini yeterli seviyede rahatlıkla koruyabilirdi .

Motosikleti
D400
tatlı tatlı sıktığın halde böyle oluyor ise fren ayarı yapman lazım.

çinli modellerde dokundurdugunda abs devreye girmesi falan cok oluyor ama bu ayarlanabılır birşey.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar