LPG hala gündenm konusu neden hidrojen motorlar yaygınlaşmıyor. Dünya petrol zenginlerini kıçlarını pof pof lucaz diye çevreyi kirletme oranı "0" yanma gücü benzinden yüksek,
sudan elde edilebilen! hidrojen li motorlar nerede hala?
Sonunda kendi dönüşüm sistemimi yapıcam ama yeterli maddi gücüm, vaktim, yerim ve alet edevatım yok.
Tubitak,tan bu adımı bekliyorum.
(Hidrojen motorlar: 250cc lik bir motoru eğer hidrojen motora dönüştürürseniz sıkıştırma oranı benzinden düşük ancak yanma oranı benzinden yüksek olduğu için HP bazında daha güçlü oluyor. Herhangi bir şekilde çevreye zarar vermiyor aksine hidrojen atmosferde bulunan bir gazdır.
Suyun buharlaşması motorda iki şekilde kullanılabilir; Öncelikle yanma olması için ortamda oksijen olmalıdır. Tabiki yanıcı madde (hidrojen)
Su ayrıştırıldığında ortaya her ikisi çıkacaktır. Oksijen karbüratopre basılarak yanma odasına yanıcı madde ile enjekte edilir. Hidrojende aynı şekilde piston sıkıştığı anda patlama gücü düşük olur tıpkı yüksek oktanlı benzin gibi zor yanar ancak açığa çıkan ısı ve itme gücü yüksek olur. Suyla çalışan sistem temelde bu şekildedir.)
Aslında hidrojen motorlar tam anlamıyla cruser motorlar için biçilmiş kaftandır.
Mantık olarak baktığınızda çok çabuk hızlanmayan, düşük devirli ve güçlü motorlar olurlar. Yani bildiğimiz dizel motorlara benzerler.
Tabiki litre fiyatını 1 ytl ye mal ederek suyu daha verimli hale getirecek katkılar olabilir. Buda benzin kadar etkili ve yoğun kullanıma olanak tanır.
Şuan ki tüketim hızıyla düşünüldüğünde ortalama 25 yıllık petrol ömrü var olduğu tahmin ediliyor.
Ancak okyanuslardaki suyu kullanmak, kaldıki yağmur bombası yapabilen bir teknolojiye sahipken, çok daha düşük maliyetli uzun ömürlü ve dünya dengesine daha az zarar veren bir motor sistemidir.
Bir kişi bile söylediklerimle ilgili bilgi sahibi olabildiyse ne mutlu bana