UN/ECE R 67-1 diye birleşmiş milletler genel sekreterliği tarafından Equipment for LPG dökümanını avrupa ECE 67-1 olarak revize edip uyguluyor. TSE de 2001 yılından bu yana olduğu gibi kabul edip uyguluyor. Takılan her hangibir ekipman bu standardı karşıladığını göstermek içinde üzerine EC 67 damgasını vuruyor. bu damgayı vura bilmesi içinde şöyle bir belge
http://www.tugramak.com/images/belge/s244.pdf almak zorunda. bu testleri de TUV SUD yapıyor. ama gene aynı yere geldik saat kaçda nerede hangi şartlarda yapmışlar bilmiyorum.
bu sitede insanları motosiklete özendiriyor ve bazıları ehliyetsiz kullanıyor, ölümlü kazalar da oluyor.vs. armutla portakalı hep karıştırıyoruz. biz burada motora lpg takılırmı takılmazmı ayar tutarmı tutmazmı diye tartışırken hep yasalmı değilmi kısmına geliyoruz. bu konuda cevap vermeye bile gerek yok elbette yasal değil.
keşke bazı sıkıntılar atlatılmış olsada ruhsata işletilebilinen makine mühendisi gözetiminde takılan sistemleri kullansak.
eleştirilere maruz kala biliriz ama şunu bir düşünün
bunu yapmak isteyen bir şekilde yapacak. dogrusu nasıl yapılır nelere dikkat etmeli bunları bilse de yanlış yapmadan yapsa. kendisinede zarar vermese hoş olmaz mı. yani yapılan bir işi yarın kanun çıktığında ruhsata işlete bilecek kalitede olsun.
yoksa kaç cc motora bineceksin, yok yok az gez gibi konuşmalar bana pek hoş gelmiyor.
çok motor kullandım. mobiletle başlayan motosiklet maceram birinci körfez savaşından sonra hep benzin fiyatlarına takıldı.
hatta yukarda arkadaşların telafuz ettiyi crypton da vardı ama günde 200 km yol yapmak için pek uygun değildi. ayda bir kaçkez polis tarafından kontrole giriyorum ( tipimiz kayık ) eksik yanlış bişiler görseler elbet gerekeni yaparlardı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:24 ----------
ben böyle olduğuna kaanat getiremiyorum.. çünkü tamam arabalarda var ama araba arkadan hasar alırsa ne olacak tüpden gelen ana bakır borular kırılık ezilir gaz kaçırırsa gazı kesmez.. gazı kesen mekanizma motora yani karbüratöre giden kısım için dizayn edilmiş... kontağı çevirdinmi veriyor kapattınmı kesiyor.. fakat ana tankın üzerinde böyle mekanizma yok.. tamamen manuell 2 vana var biri giriş diğeri çıkış..
aşırı akış kontrol sistemi olan şamandıralar mevcut bu şamandırada bakır boru kırıldığın da akışı keser.
@ şafak aile dostunuz için üzüldüm Allah kimseyi ateşle imtihan etmesin. kimseye böle kaza göstermesin.