dostum senin olmayan motor 600 cc diye bizi saf dışı bırakıyorsun üzüldüm valla. cc'm küçük olabilir ama yüreğim ve hayallerim büyüktür benim.![]()
lütfen kesinlikle böyle niyetim yok malüm yaz sezonu ve çok yoğunuz bulduğum bütün boşluklar da sizinle fikir alış verişi yapmak beni çok mutlu eder.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:00 ----------
Firmamız 1996 yılından beri otogaz sektöründe otomotiv adına bilgimizoldukça iyidir ama motosiklet konusu eksikolduğumuz bir konu sizlerle sentezleme yapma ihtiyacım olacak bun dan bir sene önce bmw ve honda motorsikletlere sıralı lpg montajı yaptık isteyenlere fotoğraf göndere bilirim ama bilgi eksikliğinden montaj süresi üç günü buldu tabi bide malzeme tedariği için de bir hafta zaman bu bizi yordu ve askıya aldık ama geçenler de motorsiklet sevdalı bir arkadaş işyerimize geldi ve sitem kar olarak neden sistem hakkın da reklam yapmadığımızı sordu ve anlatdım size yazdığım gibi tamam ama bari forum lara katılda ilgilenenlere yardımcı ol dedi ve burdayım ticaret olması içindeğil gerçekten yardımcı olmak için sizlerle lpg hakkında bilgilerimi paylaşmak isterim.
arkadaşlar bilen bilmeyen konuşuyor lpg en az benzin kadar güvenlidir ve motorsikletlerede takılır lpg karbon miktarı az oldugu için motor ömrünü uzatır ve yag da çabuk bozulmaz 2 misli mesafede değiştirilir ehil kişiler tarafından monte edilmeli iyi ayar yapılmalı en az %30 taSArruf saglar ben uzun yıllar lpg li kullandım 7 tl ik gazla 110 km yol yapıyordu 250cc regal raptor 100 km de ise 3.5 lt benzin yakıyordu hesabı siz yapın en önemli faydası ise motor vuruntusuz ve rahat çalışıyordu benzinle jigle çeksem bile soguk havada baya bir zorlanıyordu gazla ise hemen çalışırdı.
isteyen olursa teknik olarak yardımcı olurum hatta monte bile edebilirim maliyet yaklaşık 300-400 tl arasında olabilir
su sogutmalılara daha uygundur hava sogutmalılara BİRAZ DAHA UGRAŞmak lazım
ismi gaz ama açılımı, Likit Petrol Gazı. Likit, sıvı olduğu anlamına geliyor. Tam olarak gaz fazında olduğunu söyleyemeyiz yani.Bu yazdıkların gerçekçi mi yanlış anlama ama hiç mantıklı gelmiyor bana evet enjeksiyonlu araçlarda karbürötöre göre nispeten lpg daha iyi çalışır ama motorun kolay çalışması ömrünün uzaması diye bir şey söz konusudeğil neden mi çünki o motor benzinle çalışmak için tasarlandı ve sen sıvı yakıt yerine gaz fazında bir yakıt koyuyorsun evet ekonomik ancak benzinden daha iyi değil
ismi gaz ama açılımı, Likit Petrol Gazı. Likit, sıvı olduğu anlamına geliyor. Tam olarak gaz fazında olduğunu söyleyemeyiz yani.
yapmayın hocam motora sıvı halde mi gittiğini idda ediyorsunuz evet tanka sıvı halde pompalanıyor ancak motora gaz fazında gidiyor zaten tehlike de asıl burada başlıyor
Bildiğim kadarıyla cevaplıycam: Örneğin enjeksiyonlu araçlarda zerrecikler halinde püskürtülüyor yakıt yanma odasına. LPG de bu şekilde, zerrecikler halinde püskürtülüyor diye biliyorum. Dünya çapında milyonlarca insanın kullandığı, devletlerin izin ve ruhsat verdiği, çevreci sivil toplum örgütlerinin bu denli desteklediği ve teşvik ettiği bir sistemin, sizin düşündüğünüz kadar tehlikeli olabileceğini sanmıyorum ben. Yukarıda da yazmıştım, yıllardır LPG'li araç kullanıyoruz. Kazalar da yaptık bu araçla, bir kere olsun zararını görmedik, başımıza bir hal gelmedi bu yüzden.
çevreci olabilir ucuz olabilir bu zamana kadar yaptığınız kazalarda birşeyde olmamış olabilir (ne çapta kaza yaptınız bilmiyorum) ancak bu demek değildir ki bundan sonraki kazalarda da birşey olmasın allah korusun temennimiz her ne olursa olsun kaza yapmamanız
şöylede bir durum var başka ülkelerde lpg kullanan motosiklet duymadım görmedim hele ki motosiklete lpg dönüşüm ruhsatı veren bir devlette duymadım sizcede bu durum motosikletlerde arabalardan bile daha büyük tehlike yaratacağından olabilir mi?
Arabalarda bagaja konulur lpg tankı ve arkadan darbelerde tanka vurana kadar tampon vb yerler darbeyi emer
Otobüslerde tavana monte edilir lpg tankı ve yine darbelerden korunaklı bir yerdedir
Peki ya motosiklet en ufak bir devrilmede darbe almayan bi yer biliyormusunuz
Yukarıda pek çok arkadaş lpg ile ilgili deneyimlerini ve yaşadığı olayı paylaşmış bunların hiçbiri kaza anında kullanıcının başına gelir diye düşünmüyormuyuz
Gerçekten güvenli hale gelmedikçe ve devlet ruhsata işleme izni vermedikçe ben taktırmayı düşünmüyorum ne olursa olsun böyle bir riski almak istemem