LPG mi takmam gerek

:)

Saygılar

Mondial 250 MCT 2005 model 52 TL Benzin ile 212 KM, uzun yol ( Adapazarı Kırkpınar 2 kere , gerisi şehir içi ) uzun yolda max. hız 90, bana fazla geldi, bir ayar mı yaptırmam gerek yoksa agresif sürmemem mi gerekiyor yoksa LPG mi taktıracağız.

:)

benım uno sehır dışında 165 kuruş yakıyor valla aynısından bızdede vardı mondıal resmen içiyordu.ben hyosungumla o kadar yuksek hızlra cıkmama ragmen mondıallede 90-100 geçmeden (ki zaten istesemde fazlasını gecemem ) mondıal daha cok yakıyordu az kacıyor ama cok yakıyor bence sat kurtul

sizin mct bi 600f kadar yakıyor maşşallah :D ayrıca topcase monte edilen lpg kazada topcasenin fırlaması sonucu bi sakatlık çıkarmazlı bi kazada motor yere düşünce genelde topcase yerinden çıkıyorda ?
topcase bildiğimiz anlamda topcase değil. sök tak kolaylığı yok tamamen arka taşıma demirine monteli. onun oradan sökecek kadar ciddi bir kazada düşüneceğim son şey havada uçan topcasem ve içindeki lpg dir. o esnada muhtemelen sorgu melekleri ile tanışmış olurum. Allah yazdıysa bozsun. hıdrocarbon esaslı her kazada risk var.
http://www.bugun.com.tr/haber-detay/169124-yanan-aractan-canli-cikti-haberi.aspx abd
http://www.sondakika.com/haber-motosiklet-alev-alev-yandi-3098562/ muğla
http://www.sabah.com.tr/Yasam/2011/10/30/kaza-yapan-motosiklette-can-pazari istanbul
http://www.birincikuvvet.com/haber/...an-motosikletteki-sahis-yaralandi/423433.html g.antep
http://www.adanahaberim.com/haber-MOTOSIKLET-ALEV-ALDI-10340.html adana

Son düzenleme:
Benim gt650 60 lira ile 300 km ye yakın gidiyor... zira 120 altına inmezsen... 90 la boş uzun ve düz yolda sıkılmasam 350 üstü km görür sanırım... ayar mayar bence 250mct'yi adam etmez. bi arkadaşım almıştı. o da benzer bir dertten yakınıyordu. ben imkanı varken ikinci el başka motorlar tavsiye ettim. lakin hem bundan zarar etti. hem de yeni motora parası kalmadı. bence en tez zamanda motosikletinizi değiştirin.

Bence agresif sürüş hem sağlığa hem keseye zararlı:bounce: sakin kullanım sizin tabirinizle emekli sürüşü tavsiye ederim size hem bu soğuklarda en iyisi o olur bence:cat:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu akşam yedek depodan çıkarttım 20 TL lik benzin aldım ve karma emekli sürüşü ile bir hayli gittim 70 km gittim içinde var daha sanırım sürüş çok etkiliyor.

teknik özelliklerinde mondial 250 mct 100 km de 2.4 litre benzin diyor
pratikte verilerin üstüne 1 lt daha konularak hesaplanır 3.4 litre olsun
sizin başlığınızdan sonra nette arama yaptım 5.5 litre 100 kilometre tüketimden bahsediliyor
sanırım zamanla motorlar düzen tutmuyor

teknik özelliklerinde mondial 250 mct 100 km de 2.4 litre benzin diyor
pratikte verilerin üstüne 1 lt daha konularak hesaplanır 3.4 litre olsun
sizin başlığınızdan sonra nette arama yaptım 5.5 litre 100 kilometre tüketimden bahsediliyor
sanırım zamanla motorlar düzen tutmuyor

Haydar hocam şimdi ben bu akşam 20 TL aldım 20 TL kaç litre oluyor Litre fiyatını 4 den hesaplarsak 5 LT oluyor 70 KM gittim bakalım yarın yine gideceğim sonucu yazarım inş. 100 u geçerim

Yakıt tüketiminden kesin sonuç almanız için en güvenilir sonuç veren uygulama benzin tamamen bitene kadar sürün sonra ( en garantisi elinizde iterek) benzin istasyonuna gidin ve depoyu tamamen doldurun aldığınız benzinin miktarını (lt ve TL olarak) not edin km sayacında odiometre yani günlük km sayacı varsa sıfırlayın ve tekrar depo tamamen boşalıncaya kadar sürün ve yaptığınız km yi aldığınız benzine bölün :cat: ben denedim en kesin ve emin sonuç bu ama elinizde iteklemeye katlanacaksınız tabiki birde deponun dibindeki pisliğin karbüratörü tıkama riski var tabiki :sunny:

Evet ama bitince hemen yedeğe geçiyorum sonra hemen alıyorum :) bir şey olmaz sanırım öyle

Yakıt tüketiminden kesin sonuç almanız için en güvenilir sonuç veren uygulama benzin tamamen bitene kadar sürün sonra ( en garantisi elinizde iterek) benzin istasyonuna gidin ve depoyu tamamen doldurun aldığınız benzinin miktarını (lt ve TL olarak) not edin km sayacında odiometre yani günlük km sayacı varsa sıfırlayın ve tekrar depo tamamen boşalıncaya kadar sürün ve yaptığınız km yi aldığınız benzine bölün :cat: ben denedim en kesin ve emin sonuç bu ama elinizde iteklemeye katlanacaksınız tabiki birde deponun dibindeki pisliğin karbüratörü tıkama riski var tabiki :sunny:

onun yerine depoyu ağzına kadar doldurup 200 km yolu geçince tekrar ağzına kadar doldurup denesek daha az uğraşmış oluruz

Bu şekilde kesin değer elde edemezsiniz ki örneğin benzin azdır dik bi yokuşta motor ana depodan benzin çekemez yedeğe geçirmeniz gerekir yada yol düzdür yada yokuş aşağıdır ana depodan daha rahat yakıt alabilir daha geç geçer yedeğe çok ufakta olsa km olarak farkeder yani :bounce:

---------- Post added at 01:06 ---------- Previous post was at 01:04 ----------

onun yerine depoyu ağzına kadar doldurup 200 km yolu geçince tekrar ağzına kadar doldurup denesek daha az uğraşmış oluruz
oda olabilir ama milimi milimine kesin sonuç için tamamen bitirmek daha eftaldir kanımca:wiinkk:

full depo benzinle 200 km gidince yedeğe geçmemesi lazım
ayrıca yedeğe geçsede fark etmez benzin almaya gidince yedek ve normal depo dahil ne kadar eksilmişse o kadar benzin alır
sağlıklı bir ölçüm yapılabilir bence bitirmeye gerek yok

full depo benzinle 200 km gidince yedeğe geçmemesi lazım
ayrıca yedeğe geçsede fark etmez benzin almaya gidince yedek ve normal depo dahil ne kadar eksilmişse o kadar benzin alır
sağlıklı bir ölçüm yapılabilir bence bitirmeye gerek yok
:bestmt: + 1 birde km çoğaldıkça ölçüm daha sağlıklı olur çünkü ortalama sürüş karakteri (sakin agresif emekli kullanımı) :) daha çok yakalanmış olur...

20 TL benzin ile şehir içi şehir dışı karma, ama önemli olan emekli sürüşü ile 142 KM, nasıl arkadaşlar makul mu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar