LPG mi takmam gerek

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bende Suzuki Alto Otomatik var 20 TL ile 100 KM gördürüyorum :) ama motor feci imiş

---------- Post added at 22:38 ---------- Previous post was at 22:34 ----------

Şehir dışı tabi :)

sizinki kaç model? 2000 model bi tane var, 70 000 kmde. alsam mı diyorum. ne kadar yakıyor? yedek parça fiyatları nasıl? bilginiz var mı?

Hocam benim ki 2006 , 20 tl ile şehir dışında 100 km gidebiliyor sizin için tekrar deneyeceğim , şehir içi hesaplamadım çok agresif kullanıyorum istemesem de, yedek parça bilmiyorum inan, ben zaten suzuki servisine götürmüyorum, motor tarafında suzuki nin parçaları çok pahalı sanırım araba da aynı şey yok.

Saygılarımla

motorun bana lpg tak diyor. ayar mayar tutmaz. çinli değilmi bunların karbüratörü tamamen şans işi.
benim canavar 18 krş yakıyordu. artık 6-8 krş arası yakıyor.

Hocam benim ki 2006 , 20 tl ile şehir dışında 100 km gidebiliyor sizin için tekrar deneyeceğim , şehir içi hesaplamadım çok agresif kullanıyorum istemesem de, yedek parça bilmiyorum inan, ben zaten suzuki servisine götürmüyorum, motor tarafında suzuki nin parçaları çok pahalı sanırım araba da aynı şey yok.

Saygılarımla

yeni kasa alto sanırım. onun motoru büyüktü. benim dediğim alto 800 cc. googleye sorayım

motorun bana lpg tak diyor. ayar mayar tutmaz. çinli değilmi bunların karbüratörü tamamen şans işi.
benim canavar 18 krş yakıyordu. artık 6-8 krş arası yakıyor.

Ne yaptınız da 8 kuruş yakıyor

---------- Post added at 23:51 ---------- Previous post was at 23:48 ----------

yeni kasa alto sanırım. onun motoru büyüktü. benim dediğim alto 800 cc. googleye sorayım

800 CC de 90 model son olması lazım, ben öyle hatırlıyorum

şimdi sorarsan lpg takayım mı diye o zaman 18- 20 krş yakarsın.
ama takarsan ( 250 cift silindir ) 8-10 bilemedin 13 krş yakarsın.
lpg konusunda yardımcı olurum. www.32byte.com
şöyle bir kaç fotoda ekleyeyim forum canlansın.
malzemelerin ilk hali sıfır öylece bana bakıyorlardı mahsum mahsum.
regdep.jpg

buda deneme montajında. kesin montajdan sonrada çevresi komple poliüretan köpükle kaplandı.
cat.jpg

:)

Hocam ne yaptınız öyle, motor da nereye monte edeceğiz bunu

evet arka çanta bu işe uygun.
ama bir kurye arkadaş biz nereye takalım arka çantada malzeme taşıyoruz yan çanta olduğunda da motor genişliyor hareken alanımız daralıyor dediğinden bu yana alternatifler üzerine çalışıyorum. aslında alternatif çok. ama bizim burada basınçlı kaplarla ilgilenen sanayi kuruluşu var oranın müdürü olan arkadaşımla daha pratik ve sağlam olacak bişiler düşünüyoruz.
kendim 2001 yılından bu yana bu tür abudik gubidik konularla uğraşıyorum. :) bu fotosunu gördüğünüz sistem ile 14000 km yol yaptım.
1000 km bir günde yaptım.
ben memnunum dileyim lpg nin yayılması. bunun şu faydası olacak.
aman ha bu motor lpg li olabilir altıma girerse beni de götürür korkusu ile artık 4 tekerlerin tacizi azalacak. :)
arabalarda yaygınlaştıkta sonra nasıl ruhsata işlete bildikleri gibi bizde ruhsata işlete bileceğiz.
ve bu ürünlere daha kolay ve ucuz ulaşabileceğiz.

Benden size bir tavsiye. :) Eğer scooter için istenirse ortaya ayak bölümüne bir çıkıntı olarak,deponun bacaklarımızın arasında olduğu yerlerde ise depo küçültülüp atıyorum 1-2 lt benzin gerisi lpg tankı olacak şekilde bir sistem yapılabilir.Lpg ile ne gibi sorunla karşılaştınız?

:) depo bolmesine universal bir depo yapmayı düşünüyoruz. ama şekil ve kıvrımlar çok önemli mesela hem cbf ye hemde ybr ye yakışması gerek.
ilk zamanlar hava yakıt ayarlamasını tutturmak ölümdü. artık alıştık cabuk tutturuyoruz.
bakır borular da çatlama patlama olmadı ama motorun maruz kaldıgı tıtreşim insanı tedirgin ediyor. yakında kaucuk borulara geçiş yapaçağım.
eksoz ısısını güvenlikten ödün vermeden kullanmanın yollarına bakıyorum zira lpg sıcakta daha verimli ama kışın don sorunu oluyor. buda yakıtı artırıyor. elektirikli ısıtıcıda motosikletlerdeki küçük watlı elektirik üretiminden sağlıklı olmuyor. hız yapıyorsanız 30*40 km de motoru dinlendirmek gerekiyor yavaş kullanıyorsanız bu dinlendirmeye gerek kalmıyor.
bazı şeyler imkan meselesi benzin karburatorunun yerine takıla bilecek bir lpg karburatoru düşüncem de var ama buda daha kağıda bile dökülemedi.

Kardeşim saçma bi soru ama belirtmemişsin bu dediğin değerler yedek depo dahil mi yoksa yedek hariç yaptığın km mi?

Peki benzininiz bittikten sonra depoyu yedek konuma getirdiniz mi , yoksa hiç birşey yapmadan aldığınız benzin bitince direk benzin mi aldınız ?

Saygılar

Mondial 250 MCT 2005 model 52 TL Benzin ile 212 KM, uzun yol ( Adapazarı Kırkpınar 2 kere , gerisi şehir içi ) uzun yolda max. hız 90, bana fazla geldi, bir ayar mı yaptırmam gerek yoksa agresif sürmemem mi gerekiyor yoksa LPG mi taktıracağız.

sizin mct bi 600f kadar yakıyor maşşallah :D ayrıca topcase monte edilen lpg kazada topcasenin fırlaması sonucu bi sakatlık çıkarmazlı bi kazada motor yere düşünce genelde topcase yerinden çıkıyorda ?

Peki benzininiz bittikten sonra depoyu yedek konuma getirdiniz mi , yoksa hiç birşey yapmadan aldığınız benzin bitince direk benzin mi aldınız ?

Hocam eve yaklaşınca bitti yedeğe çevirdim hemen, yedeği kullanmadım yani

O zaman çok ta yaktığını sanmıyorum sonuçta yedek depoda da tahminen 3-4 litre vardır onunla da ortalama 60-70 km gidersin diye düşünüyorum bir de yedek depo dahil öyle kaç km yaptığını dene o zaman daha net anlaşılır sonuçta 250 lik makine benim 150 cbf'm 12-13 kuruş yakıyorsa senin makineye çok görmemek lazım tabi kullanım şekline bakımlarına göre değişir yakıt durumu

212 + 70 desek, 282 adam gibi efendi gibi sürsem 310 desek :) yine çok be hocam.

Rutin bakımlarını yaptıktan sonra yağını bujisi vb. değiştikten sonra umarım istedigin değerlere ulaşırsın ama kendi görüşlerimce kullanan arkadaşlar daha iyi bilir sonuçta 250 lik bi makine 50 liralık bi benzinle 340-360 km arasi max! Benzin pahalıysa makinenin ne suçu var:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar