LPG mi takmam gerek

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
:)

Saygılar

Mondial 250 MCT 2005 model 52 TL Benzin ile 212 KM, uzun yol ( Adapazarı Kırkpınar 2 kere , gerisi şehir içi ) uzun yolda max. hız 90, bana fazla geldi, bir ayar mı yaptırmam gerek yoksa agresif sürmemem mi gerekiyor yoksa LPG mi taktıracağız.

:)

100km de 25 lira .. yeni nesil 1.4 motorlu arabaların otoyol sürüşünde yaktığı kadar benzin yakıyor. İyi bir bakım şart motorunuza.

Usta anlar sanırım.

bir daha ki benzin alımında 2.5 litre kola şişesine benzin doldurun
motosiklet evin önünde dururken depo kapağını açın tabi depoda ağzına kadar dolu olacak
aldığınız benzinin hepsini motorun üstüne dökün ve kibriti çakıp güvenli bir mesafeden sigaranızı ciğerlere çekin
iyi eğlenceler :)

bir daha ki benzin alımında 2.5 litre kola şişesine benzin doldurun
motosiklet evin önünde dururken depo kapağını açın tabi depoda ağzına kadar dolu olacak
aldığınız benzinin hepsini motorun üstüne dökün ve kibriti çakıp güvenli bir mesafeden sigaranızı ciğerlere çekin
iyi eğlenceler :)

Kola tarzım değil

Kola tarzım değil

şaka bir tarafa benim regal raptor 80 - 90 kilometre hızlar arasında sabit gidilmeye dikkat edilerek
km de 11 krş. yakıyor
karbüratör ayarı, sübap ayarı yeni yapıldı; yağ, buji, hava filtresi yeni değişti
sizde bunları yaparsanız yarı yarıya düşürürsünüz hatta şimdi aklıma geldi jikle ile ilgili
bir başlık açmıştınız yanlış hatırlamıyorsam ne oldu o iş?

Hocam jikleyi dün yaptırdım artık çok düşük seviyede çalışıyor, sizin motor 50 TL ile emekli sürüşü dersek menzili ne kadar hocam. Ben bu motoru servise vermiştim ama sanırım unuttular :(

Cok basit olacak ama, hava filtreni kontrol etmeni. Degistirmeni veya iyice temizlemeni tavsiye ederim. Zira zengin karisim ile calisiyor motorunuz.

Konubaşlığını görünce bugune kadar hep merak etmişimdir motosiklete LPG takılabilirmi acaba sistem uyarmı uymazsa sebep nedir ?
Teknik bilgisi olan arkadaş varmı bu konuda.. ?

Gorkem hocam daha yeni değiştirdim, hatta değişmeyen şey kalmadı :)

kendi hesaplamalarımla 100 km de 2.7 litre şehirdışı sabit hızlarla
1lt benzin : 4.20 dersek
50 lira benzin : 11.9 litre eder
2.7 benzin 100 km götürüyorsa
11.9 benzin ? km götürür
? : 441 km yaklaşık olarak hesapla :)

kendi hesaplamalarımla 100 km de 2.7 litre şehirdışı sabit hızlarla
1lt benzin : 4.20 dersek
50 lira benzin : 11.9 litre eder
2.7 benzin 100 km götürüyorsa
11.9 benzin ? km götürür
? : 441 km yaklaşık olarak hesapla :)

Bak canım sıkıldı şimdi ama, bende araba var suzuki alto otomatik o bu kadar yakmıyor yahu

zaten kullandığınız motosikletle km de 17- 18 kuruştan fazla sarfiyatınız varsa sorun var demektir
hava filtresine baktırın gerekirse değiştirin ve karbüratör ayarı yaptırın buna rağmen olmuyorsa
sübap ayarı yaptırın gene düşmesse mekanik bir arızası var demektir.
17- 18 kuruşun altında sürüş yapmak için de sağlam bir motosiklette sakin kullanım yeterli olacaktır

zaten kullandığınız motosikletle km de 17- 18 kuruştan fazla sarfiyatınız varsa sorun var demektir
hava filtresine baktırın gerekirse değiştirin ve karbüratör ayarı yaptırın buna rağmen olmuyorsa
sübap ayarı yaptırın gene düşmesse mekanik bir arızası var demektir.
17- 18 kuruşun altında sürüş yapmak için de sağlam bir motosiklette sakin kullanım yeterli olacaktır

EyvaAllah hocam yarın götüreceğim inş. düzelir ustaya da anlatacağım dediklerini, :)

Saygılarımla

_w_

sübap ayarı- hava filtresi - hava ayarı ve rölanti ayarlarını kontrol edin. bu ayarlardaki düzensizlik yüzünden fazla yakar.

Şİmdiden Kolay gelsin... :cat:

yamaha virago 535 bugün 46 tl lik benzinle 204 km gitti...80-90 km neredeyse sabit hız ile...

Son düzenleme:
hocam 6 ay önce sattım mct mi hemen hemen yakın bir yakıt tüketimim vardı.tabii agresif kullanırdım.öğrenciyim zaten artık sadece benzin ve sigaraya para verebiliyordum.bu arada motorum 0 almıştım 2011 model anca 6 ay kullanabildim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar