Lifan'a Bak Sen :)

Gerçekten ilginç bir motosiklet, insanın baktıkça garibine gidiyor :)

Ama bir de farklı açıdan bakalım :) Afrika'da, veya ne bileyim Güney Asya'da bir ülke düşünün, örnek veriyorum diyelim ki Hindistan, Endonezya veya o civarlarda başka bir ülke. Kırsal kesim (zaten aslında ülkenin geneli kırsal kesim), asfalt yol yok, kötü yollar, yılın büyük kısmı yağmur alan bir iklim, halkın genelinin çok parası yok, ulaşımlarını da genel olarak motosikletle sağlıyorlar. Buradaki bir insan için de tam olarak ideal bir araç. Fabrika çıkışı bir şekilde arazi lastikleri, çamurluk, bunlara rağmen rahat sele, alışıldık rahat bir oturma pozisyonu, çanta koymak sepet asmak veya bohça atmak için bolca imkan, sıradan gövde tasarımı, basit mühendislik, küçük hacim, ve düşük fiyat. Buyrun size bu motorun hedef kitlesi :) Pek göz zevkine hitap etsin diye yapıldığını düşünmüyorum :)

Buyrun bu arada yukarıda anlattığım tarz bir ortam da sunayım sizlere :)

http://www.asianbiketour.com//wp-co...lage-Biker-Golden-Triangle-126442_960x447.jpg

aynen katılıyorum.... Hatta Anadolu köyleri için 1. motosiklet hoşuma bile gitti.. hem cg hem cross...

Şekline bu kadar takılmayıp işlevselliği ön planda tutmuşlar gibi.. tip olarak beğeniler farklıdır ama pek de öyle acınası bir motosiklet değil...

titreşimi az olsun, ön freni disk yap, motoru da dayanıklı derseniz.. ben alırım...

Buda motocrosun ataları ve en motorcu artis. Gençler bilmez bu adamı ama zamanının en beğenlen aktörlerinden Steve Mqueen

$(KGrHqF,!k8E8DvIBUbuBPFLPcbECg~~60_35.JPG

m1x00124_stevemcqueen.jpg

de2cWih.jpg

steve-mcqueen-desert-motorcycle.jpg

Lifanın yaptığı işi bir atasözüyle bağdaştırmak isterim;
Ağlarsa anam ağlar gerisi mobil ağlar birde ninja tosbağlar var ama bunun konuyla pek alakası yok :)
Bu söz ne kadar atasözü ise lifanın yaptığı motor da o kadar cross :queen:

Gerçekten ilginç bir motosiklet, insanın baktıkça garibine gidiyor :)

Ama bir de farklı açıdan bakalım :) Afrika'da, veya ne bileyim Güney Asya'da bir ülke düşünün, örnek veriyorum diyelim ki Hindistan, Endonezya veya o civarlarda başka bir ülke. Kırsal kesim (zaten aslında ülkenin geneli kırsal kesim), asfalt yol yok, kötü yollar, yılın büyük kısmı yağmur alan bir iklim, halkın genelinin çok parası yok, ulaşımlarını da genel olarak motosikletle sağlıyorlar. Buradaki bir insan için de tam olarak ideal bir araç. Fabrika çıkışı bir şekilde arazi lastikleri, çamurluk, bunlara rağmen rahat sele, alışıldık rahat bir oturma pozisyonu, çanta koymak sepet asmak veya bohça atmak için bolca imkan, sıradan gövde tasarımı, basit mühendislik, küçük hacim, ve düşük fiyat. Buyrun size bu motorun hedef kitlesi :) Pek göz zevkine hitap etsin diye yapıldığını düşünmüyorum :)

Buyrun bu arada yukarıda anlattığım tarz bir ortam da sunayım sizlere :)

http://www.asianbiketour.com//wp-co...lage-Biker-Golden-Triangle-126442_960x447.jpg

aynen dediğiniz gibi hocam, ne göz zevkine nede cross motor olsun diye yapılmış değil. hiçbir motor ön çamutluğu yükseltmekle cross yada enduro motor olmaz. amaç sadece önçamurluğa dolan çamurun tekeri kitleyip kazaya sebebiyet vermemesi, stabil bir şekilde yoluna devam edebilmesi için yapılmış. bu sebepten dolayı, soft arazi gezilerine çıktığımız zaman bizimle gelecek ybr tarzı motoru olan arkadaşların önçamurluğunu sökeriz.

Yav be adamlar yaratıcı :D
Asya ve afrika ülkelerinde motora kaç kişi bindiği belli olmuyor.Tek amatisör yetmicek kadar kişi biniyor onu düşünmüşler sanırım :D

ikili amansitör çok komik durmuş ama koskoca yamaha ybrnin çinde aynı kasada versiyonları var hatta avrupa da satan cruiser versiyonlarını anlatmaya gerek bile yok

aynen katılıyorum.... Hatta Anadolu köyleri için 1. motosiklet hoşuma bile gitti.. hem cg hem cross...

Şekline bu kadar takılmayıp işlevselliği ön planda tutmuşlar gibi.. tip olarak beğeniler farklıdır ama pek de öyle acınası bir motosiklet değil...

titreşimi az olsun, ön freni disk yap, motoru da dayanıklı derseniz.. ben alırım...

disk fren asfaltta randıman verir köy yolunda veya çamurlu yollarda tambur yada diğer adıyla kampana kullanımı daha doğrudur ... dolayısıyla işi iyice araştır öyle motor seçimi yap ileride pişmanlık yaşama dostum

Bence köylerde acayip satılacak bir model bu. Köylerde artık cg ler "ucuz" olarak algılandığından hem çamurluk hem cg kasa çok mantıklı bir tercih.

disk fren asfaltta randıman verir köy yolunda veya çamurlu yollarda tambur yada diğer adıyla kampana kullanımı daha doğrudur ... dolayısıyla işi iyice araştır öyle motor seçimi yap ileride pişmanlık yaşama dostum

Alacağım motosiklete karar verdim zaten...

Sadece bu motosikletin tipide kötü değil manasında söyledim.. Ankara da asfaltta kullanacağım için disk fren dedim..

1. motor idare eder

Şu kış zamanlarında köylerde çamura rezilliğe iyi gider zaten hız için kullanılmayacağı belli ön fren kampana idare eder rahat rahat çamura pisliğe girer çamurlukta çamur birikip yolda bırakmaz.

Köylü mantığı basittir çamura kötü yola dayanıklı olsun 4 bin varsa toros/renault 12 2 bin varsa cg tipi motor boşuna köylü demiyorlar bu motorlara :)

sen gidip köylü adama 4 milyara mondial xtreme max al dersen çok para der, 10.500 e crf 250 al dersen s. çeker dalga geçme der :mrgreen:

köyde çamurda motor kullanan birazda modifiye yapardı...hazırına gerek yok bence...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar