hayırlı uğurlu olsun maaşallah
Sağolasın hocam.
Şimdi ben bir özet geçeyim istiyorum motor hakkında. merak edenler inceleyip fikir sahibi olabilirler.
Satıcıya parayı ödemeyle başladık bu işe montaj için servise gittim. Çıraklar motoru vermeden önce çırak başına haraç kestiler
motorun içinde de hiç benzin yokmuş. 10 Tl de 2 lt benzin aldırdım. koyduk benzini çıktım servisten 10 tl benzin ile şehir için 70 km yol yaptıktan sonra bitti benzin. 18 TL fulledim depoyu 130 km falan yol gitti. 204. km de yine bitti benzin

(zorlamadan ve şehir içi tabi bunlar) bu arada bu motorlarda yedek depo mantığı yok benzin bittiğinde olduğu yerde kalıyorsunuz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:02 ----------
204 ile 235 km arasını yine şehir içi kullandım ve 235 ten sonra soma'dan izmire yola çıktım 350 km ye gelince depo boşaldı benzin bitti.
Sonuç olarak 141 km yolu 18 tl ile gitmiş oldum.
Artık yolda kalmamak için küçük bir su şişesi bulup koltuk altında yedek depo olarak kullanıyorum.
hem o şişeyi hem motorun deposunu doldurduğumda tam 4 lt benzin alıyor 20 tl ye.
İzmire girmeden çiğli yakınlarında 350.ci km de depoyu da fulledim.
2014 İzmot festivaline katılıp bir gece yamanlar dağında kaldıktan sonra somaya geri yola çıktık.
510.cu km de yine benzinliğe zor attım kendimi
Uzun yolda yakıt çok iyi gibi. 4 lt benzinle yani 20 tl ile 160 km yol gitmişim.
Eve geri döndüğümde bu arada dikiliye de uğradık, motorda toplam 670 km ye ulaşmıştı.
670-235= 435 km izmir maceramız oldu.
giderken tek kişiydim dönüşte iki kişiydik dönüş biraz ağır oldu ama neyse olsun o kadar.
Böylelikle ertesi gün ilk bakıma da motoru götürmek zorunda kaldık.
bakım dediysek te pek bir şey yapmıyorlar.
bir tek yağ değiştiriyorlar 20 tl de para alıyorlar. bunu bende yaparım da işte o garanti kağıdına işletmek gerektiğinden servise yaptırmak zorundayız.