Lifan tay 100

Motosikleti
600RR
rodajda olan bir motor için gayet güzel değerler gibi görünüyor :) tekrardan maaşallah

nasipse pazartesi lifan'ıma kavuşuyorum ben de. ikinci el 10bin km yapmış, biraz yorgun bir lifan alacağım ama ilk motorum olacağı için yeter de artar bile. bu gün bakımları yapıldı usta eliyle. tecrübelerimi aktarmaya çalışırım duruma göre.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:10 ----------

bu gün test sürüşümü yaptım :) titreşim biraz fazla gibi geldi? sizin taylarda durum nedir? gerçi daha önce sadece elektrikli bisiklet ve scooter kullandığım için bilgim de yok aslında. kıyaslama yapamıyorum yani. ama özellikle oturduğum yerden baya bi titretiyor sanki :)

nihayet tayıma kavuştum :) eve kadar kullanarak getirdim. ışıkta durduğumda stop etmesi canımı sıktı. hep yapacaksa kötü, ama ayarı vardır mutlaka diye düşünüyorum. bi de 1. vitesi biraz sert. 2den 3e çok yumuşak. inşallah tüm motorcu aleminin tekeri düz basar :)

nihayet tayıma kavuştum :) eve kadar kullanarak getirdim. ışıkta durduğumda stop etmesi canımı sıktı. hep yapacaksa kötü, ama ayarı vardır mutlaka diye düşünüyorum. bi de 1. vitesi biraz sert. 2den 3e çok yumuşak. inşallah tüm motorcu aleminin tekeri düz basar :)

hayırlı olsun kardeş Lifan güzel motordur model yılı kaç? hangi acenta? sigorta için nekadar ödediniz.

2012 model. henüz sigorta yaptırmadık. ama ben daha önce üzerime araç almadığım için hiç fazla çıkmış. babam soruşturmuş tanıdıklar arasında. 200e yakın fiyat sözkonusu.

lifan 125 cc cup kullanıcısıyım tay 100 ü yakın arkadaşım kullanıyor arada sıraada bende biniyorum öncelikle tay 100 diğer emsallerine göre çok sağlam ve kemikli arkdasımın tay 100 ü suan 25000 kmde sadece zincir ve 2. vites lastikleri duble yaparak değiştirdi tek şikayeti çok yakması benim cup 125 cc olmasına rağmen tay 100 den daha az yakıyor birkaç defa 125 cc shownig cup motorumu benzin için test ettim 100 km de kullanıma göre 2.2 lt 2.5 lt gibi tüketimleri oluyor 125 cc bir motor için çok normal ama tay 100 bazen 2.7 -3.0 lt gibi benzin yakabiliyor belkide bir ayarsızlığı var karbürütör yada hava fitresi subab olabilir son olarak türkiyede en çok satlan cub tay 100 dür

apachi lik yapmazsan sağlam motor. keyfine bak.

Benim 2014 model lifan cup 29.000 km de başkalarına göre çok iyi ama bana yeterli gelmiyor artık tatmin etmiyor.

Merhaba evet yaklaşık 10 sene sonra konuyu hortlatıyorum:) şu anda mondial sfc 50 mini cup um var 2023 model ve servisinde takılmış 110cc kit var evet tam olarak 110cc olmuyor ve büyük olasılık ile buyüzden bana yetmiyor. 140kg civarıyım ve şuanda bu motorum ile 95kmh gördüm bana torku vs. yetmiyor bir yakınımda tay100 var ve 2 senedir garajda yatıyormuş, eğerki kabul etmesi sonucunda üstüne isterse belli bir miktar para verip tay100ü ondan alıp bakımlarını yaptırıp sürmeyi planlıyorum. Sizce bu mantıklı mı eğerki tay100 almazsam şuanki motorum SFC50 yi 125cc yapacağım dereceli egzantrik, krank, silindir kapağı, silindir piston, karbüratör vb. şeyleri değiştireceğim ve bu bana şuanki işçilik masrafı ile 11000 parçalar 3000 işçilik yaklaşık toplam 13500-14000 gibi bir masrafa sokucak sizce hangisi daha mantıklı?

Merhaba evet yaklaşık 10 sene sonra konuyu hortlatıyorum:) şu anda mondial sfc 50 mini cup um var 2023 model ve servisinde takılmış 110cc kit var evet tam olarak 110cc olmuyor ve büyük olasılık ile buyüzden bana yetmiyor. 140kg civarıyım ve şuanda bu motorum ile 95kmh gördüm bana torku vs. yetmiyor bir yakınımda tay100 var ve 2 senedir garajda yatıyormuş, eğerki kabul etmesi sonucunda üstüne isterse belli bir miktar para verip tay100ü ondan alıp bakımlarını yaptırıp sürmeyi planlıyorum. Sizce bu mantıklı mı eğerki tay100 almazsam şuanki motorum SFC50 yi 125cc yapacağım dereceli egzantrik, krank, silindir kapağı, silindir piston, karbüratör vb. şeyleri değiştireceğim ve bu bana şuanki işçilik masrafı ile 11000 parçalar 3000 işçilik yaklaşık toplam 13500-14000 gibi bir masrafa sokucak sizce hangisi daha mantıklı?
hız derdin olmamalı, bindiğin ve düşündüğün motosiklet için, tork seni daha mutlu etmeli, elindeki sfc50 için silindir piston ve zincir dişliler ile yapacağın setupla ekonomik olarakta tatminkar değerlere ulaşırsın.

hız derdin olmamalı, bindiğin ve düşündüğün motosiklet için, tork seni daha mutlu etmeli, elindeki sfc50 için silindir piston ve zincir dişliler ile yapacağın setupla ekonomik olarakta tatminkar değerlere ulaşırsın.
Yani gerek yok demek istediniz hocam kusura bakmayın hız olarak bahsettiğim aslında bir yandan motorun gücü torku vs. Lifan 3 sübaplı diye çok övüyorlar motor olarak çok tatmin eder diyorlar

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Lifan pony vardı sanırım aynı motor var üstlerinde. 100e çıkıyordu zorlanmadan. 4 vitesliydi tork da fena değildi.

Bir iki gün önce A101 de 50 k ya 125 cc motosiklet satıyorlardı, hala var mı bilmiyorum. Tamirle uğraşıp sonucu ne olacağı belli olmayan işle uğraşmaktansa bana daha mantıklı geliyor.

Yani gerek yok demek istediniz hocam kusura bakmayın hız olarak bahsettiğim aslında bir yandan motorun gücü torku vs. Lifan 3 sübaplı diye çok övüyorlar motor olarak çok tatmin eder diyorlar

motoru değiştirmek senin için daha iyi, 110'dan 125'e çevrilmiş sfc50 gene yetmeyecek sana, tay 100'ü almadan önce de deneme sürüşü yap mutlaka.

yerinde olsam sfc nin ön arka dişli ve zincir değişimiyle dönüşümünü test ederdim

motoru değiştirmek senin için daha iyi, 110'dan 125'e çevrilmiş sfc50 gene yetmeyecek sana, tay 100'ü almadan önce de deneme sürüşü yap mutlaka.

yerinde olsam sfc nin ön arka dişli ve zincir değişimiyle dönüşümünü test ederdim
Orjinal dişlileri değiştirdim zaten hocam arka dişli 38 ön dişli 15 yaptım şuanda sfc çok temiz görünüş olarak vb. Lifandan vaz geçiyorum galiba
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bir iki gün önce A101 de 50 k ya 125 cc motosiklet satıyorlardı, hala var mı bilmiyorum. Tamirle uğraşıp sonucu ne olacağı belli olmayan işle uğraşmaktansa bana daha mantıklı geliyor.
Hangisi daha mantıklı geliyor anlamadım hocam lifana geçmek mi?

Motosikleti
600RR
abi ne lifanı ne yükseltmesi ya ben 10 sene önce düşünüyordum bunları bak maddi durumunuzu bilmem ve laf etmek haddime değil ama çin motorundan ne performans bekleyebilrsin ki,satıp üste ekleyip güzel birşeyler almak daha kolay inan ki

Orjinal dişlileri değiştirdim zaten hocam arka dişli 38 ön dişli 15 yaptım şuanda sfc çok temiz görünüş olarak vb. Lifandan vaz geçiyorum galiba

15-38 de tork artışı istiyorsan en kolayı ön dişliyi küçültmek, yada arka dişliyi büyütmek. ön dişli sök tak işleri daha kolaydır.

abi ne lifanı ne yükseltmesi ya ben 10 sene önce düşünüyordum bunları bak maddi durumunuzu bilmem ve laf etmek haddime değil ama çin motorundan ne performans bekleyebilrsin ki,satıp üste ekleyip güzel birşeyler almak daha kolay inan ki
Hocam yaşım düşük. Yani maddi durumda sıkıntı yok diyemem, satıp yükseltmek yinede biraz zorlar bir öğrenci olarak motora 20 30 bin daha koymam zor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

A 101 de satılan 125 cc motosikleti almak daha mantıklı. Hani 50 k ya satılanı, tabi maddi durumunuz müsaitse.

Not: Stok tükendi diyor, neyse kısmet değilmiş.
sfc yi yükseltme kararı aldım hocam 54mm piston vs. takıcam çok daha az masraflı oluyor teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar