nihayet tayıma kavuştumeve kadar kullanarak getirdim. ışıkta durduğumda stop etmesi canımı sıktı. hep yapacaksa kötü, ama ayarı vardır mutlaka diye düşünüyorum. bi de 1. vitesi biraz sert. 2den 3e çok yumuşak. inşallah tüm motorcu aleminin tekeri düz basar
![]()
hız derdin olmamalı, bindiğin ve düşündüğün motosiklet için, tork seni daha mutlu etmeli, elindeki sfc50 için silindir piston ve zincir dişliler ile yapacağın setupla ekonomik olarakta tatminkar değerlere ulaşırsın.Merhaba evet yaklaşık 10 sene sonra konuyu hortlatıyorumşu anda mondial sfc 50 mini cup um var 2023 model ve servisinde takılmış 110cc kit var evet tam olarak 110cc olmuyor ve büyük olasılık ile buyüzden bana yetmiyor. 140kg civarıyım ve şuanda bu motorum ile 95kmh gördüm bana torku vs. yetmiyor bir yakınımda tay100 var ve 2 senedir garajda yatıyormuş, eğerki kabul etmesi sonucunda üstüne isterse belli bir miktar para verip tay100ü ondan alıp bakımlarını yaptırıp sürmeyi planlıyorum. Sizce bu mantıklı mı eğerki tay100 almazsam şuanki motorum SFC50 yi 125cc yapacağım dereceli egzantrik, krank, silindir kapağı, silindir piston, karbüratör vb. şeyleri değiştireceğim ve bu bana şuanki işçilik masrafı ile 11000 parçalar 3000 işçilik yaklaşık toplam 13500-14000 gibi bir masrafa sokucak sizce hangisi daha mantıklı?
Yani gerek yok demek istediniz hocam kusura bakmayın hız olarak bahsettiğim aslında bir yandan motorun gücü torku vs. Lifan 3 sübaplı diye çok övüyorlar motor olarak çok tatmin eder diyorlarhız derdin olmamalı, bindiğin ve düşündüğün motosiklet için, tork seni daha mutlu etmeli, elindeki sfc50 için silindir piston ve zincir dişliler ile yapacağın setupla ekonomik olarakta tatminkar değerlere ulaşırsın.
Merhaba evet yaklaşık 10 sene sonra konuyu hortlatıyorumşu anda mondial sfc 50 mini cup um var 2023 model ve servisinde takılmış 110cc kit var evet tam olarak 110cc olmuyor ve büyük olasılık ile buyüzden bana yetmiyor. 140kg civarıyım ve şuanda bu motorum ile 95kmh gördüm bana torku vs. yetmiyor bir yakınımda tay100 var ve 2 senedir garajda yatıyormuş, eğerki kabul etmesi sonucunda üstüne isterse belli bir miktar para verip tay100ü ondan alıp bakımlarını yaptırıp sürmeyi planlıyorum. Sizce bu mantıklı mı eğerki tay100 almazsam şuanki motorum SFC50 yi 125cc yapacağım dereceli egzantrik, krank, silindir kapağı, silindir piston, karbüratör vb. şeyleri değiştireceğim ve bu bana şuanki işçilik masrafı ile 11000 parçalar 3000 işçilik yaklaşık toplam 13500-14000 gibi bir masrafa sokucak sizce hangisi daha mantıklı?
Yani gerek yok demek istediniz hocam kusura bakmayın hız olarak bahsettiğim aslında bir yandan motorun gücü torku vs. Lifan 3 sübaplı diye çok övüyorlar motor olarak çok tatmin eder diyorlar
Orjinal dişlileri değiştirdim zaten hocam arka dişli 38 ön dişli 15 yaptım şuanda sfc çok temiz görünüş olarak vb. Lifandan vaz geçiyorum galibamotoru değiştirmek senin için daha iyi, 110'dan 125'e çevrilmiş sfc50 gene yetmeyecek sana, tay 100'ü almadan önce de deneme sürüşü yap mutlaka.
yerinde olsam sfc nin ön arka dişli ve zincir değişimiyle dönüşümünü test ederdim
Hangisi daha mantıklı geliyor anlamadım hocam lifana geçmek mi?Bir iki gün önce A101 de 50 k ya 125 cc motosiklet satıyorlardı, hala var mı bilmiyorum. Tamirle uğraşıp sonucu ne olacağı belli olmayan işle uğraşmaktansa bana daha mantıklı geliyor.
Orjinal dişlileri değiştirdim zaten hocam arka dişli 38 ön dişli 15 yaptım şuanda sfc çok temiz görünüş olarak vb. Lifandan vaz geçiyorum galiba
Hangisi daha mantıklı geliyor anlamadım hocam lifana geçmek mi?
Hocam yaşım düşük. Yani maddi durumda sıkıntı yok diyemem, satıp yükseltmek yinede biraz zorlar bir öğrenci olarak motora 20 30 bin daha koymam zor.abi ne lifanı ne yükseltmesi ya ben 10 sene önce düşünüyordum bunları bak maddi durumunuzu bilmem ve laf etmek haddime değil ama çin motorundan ne performans bekleyebilrsin ki,satıp üste ekleyip güzel birşeyler almak daha kolay inan ki
sfc yi yükseltme kararı aldım hocam 54mm piston vs. takıcam çok daha az masraflı oluyor teşekkür ederim.A 101 de satılan 125 cc motosikleti almak daha mantıklı. Hani 50 k ya satılanı, tabi maddi durumunuz müsaitse.
Not: Stok tükendi diyor, neyse kısmet değilmiş.