irfan kardeş iyi akşamlar.. yalova dönüşü o karanlıkta o mıcırlı yolda dokuz doğurdum,artçımla beraber
ışıklarım iyi olsaydı asfaltın ortasındaki çukura girmeyebilirdim de.allah kurtardı yatsaydık ne olurdu
düşünemiyorum.onun için cbf nin bu ayıbına(titanlarda bile halogen var)daha fazla katlanamıyacağım
xenon esasında çok da iyi bir ışık türü değilmiş,yağmurda siste.ama halen orjinal led oto farlar niye çıkmadı
anlamıyorum.high power ledler var yukarda bisikletede yapmışlar. bende bi deneyeyim diyorum ama elektronik
bilgisi çok az.karaköydede gezmediğim yer kalmamıştır.senin elektroniğin varsa hemen başlayayım selamlar
---------- Post added at 18:04 ---------- Previous post was at 17:18 ----------
merhabaşöyle bir led var h4 led ama türkiyede yok
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
bide şöyle power ledler var
Uploaded with
ImageShack.us
bu ikisi arasındaki fark nedir?ikincisi tek kasada 10 20 30 40w ışık veriyor
ama bu seferde büyük lens soğutucu vs problemleri devreye giriyor
gönlüm ikinciden yana ve türkiyede var 10 w olanı 70 80 tl.ayrıca sanırım içindeki
ledide tek alabiliyoruz daha ucuza gelir.lenside araştırsak buluruz gibime geliyor
bu konularda bilgili olduğun anlaşılıyor ne dersin beraber yapalımmı?
h4 led lambayı daha önce görmedim.
alttaki de, aslen tek yapı içerisine gömülmüş bir çok ledden oluşuyor. lakin kalitelisini kolay bulmak pek mümkün değil. ayrıca onlara uygun lens bulmak oldukça zor.
daha önemlisi, powerledleri sürecek elektronik devre gerekir. bunun gibi 10watt, 40 watt powerledlerin hazır devresini bulmak çok zor. kendiniz yapmanız gerekir. o da gereksiz bir zahmet... heleki iyi elektronik bilmiyorsanız dertten başka birşey değil
yani led işi karışık değildir.
powerled kullanacaksanız en makulu 1watt veya 3 watt gücündekiler.
piyasada bolca bulunuyorlar. 1 watt ile 3 watt gücündekilerin tipi aynı. dolayısı ile onlara uygun lens bulmak da çok kolay.
Şu şekilde standart plakaya monte edilmiş powerled bulabilirsin :
Şu adreste de bu yıldız şekilli montaja hazır powerledlere direk oturan ( hiç bir montaj zorluğu yok ) powerled lensleri hakkında fikir edinebilirsin:
http://www.marketdijital.com/LED-LENS-CESITLERI,LA_163-2.html
ledleri de, lensleri de karaköyde envai çeşit şeklinde temin edebilirsiniz. pasajlarda kiloyla satanını bile bulmak mümkün

...
powerledler hassas elemanlardır. doğruca doğru akıma bağlarsanız ömrü kısa olur.
şu linkteki gibi basit bir sürücü elektroniği alacaksınız.
http://www.marketdijital.com/AT1700-6-12-W-12-v-24-v-girisli-driver,PR-1222.html
linkteki devre 6 tane 1 watt powerled için oldukça yeterli görünüyor mesela.
diyelim ki 12 tane powerled ile 12watt gücünde bir spot yapacaksınız.
bu led sürücü elektronikten 2 tane alacaksınız.
sürücünün kutusu içinden ledleri nasıl bağlayacağınızın şeması çıkar.
mesela,
12 tane yıldız gövdeli powerled alacaksınız. istediğiniz uzaklığa odaklayacak 12 adet lens alacaksınız ( 5,8,10,15,20,30,40,60,90 derecelik lensler piyasada bulunabiliyor ) 5 derecelik lens ile mümkün olduğunca en uzağa odaklayabilirsiniz ışığı.
yıldız gövdeleri istediğiniz bir yüzeye kenarlarındaki yıldız boşluklarından yararlanarak vidalayabilirsiniz. mesela bir alüminyum plakaya bu yıldızları vidalayarak tutturun. her 6 led için yukardaki gibi bi sürücü devre kullanın.
yardımcı olmak isterim ama çok yoğun çalışıyorum bu aralar.
eğer uygulamasında tedirginseniz 1 - 1.5 ay içerisinde son derece detaylı powerled uzun ve kısa far uygulamasını sil baştan gt650 başlığında bulabilirsiniz.