Ledow CXM250Ası olan dertli insana önerlileriniz ? Bildikleriniz ?

Selamlar MT ailesi,

3 ay önce bir ledowum oldu. Fakat sorunları da peşinden geldi. KM sinin orjinal olmadığına mı üzülsem, tam alışamadan vites kolunun kırılıp yere çarpıp beni de kaza yapmanın eşiğine getirmesini mi söylesem bilemiyorum.
Öyle ya da böyle biz bu arkadaşla devam ediyoruz fakat motorun üretimi durduğundan 2006 model sonuçta parça bulmak biraz sıkıntı. bulunuyor da bence çinli bir motora göre pahalı.Sorularım;

1. Tumopar dışında yedek parça bulabileceğim bir yer var mı ? Bildiğiniz ( arkadaşım şu modelin parçaları uyumlu fiyatı da daha iyi diyebileceğiniz) başka parça tedarikçileri var mı ?
2. Motorun orjinalliğini korumak gibi bir kaygım yok ama bu motora highway hawk gibi pahalı aksesuarlar da takmak gibi bir niyetim yok. Daha orta yollu şeyler tavsiye edebilecek, yardım edebilecek, ya da ben yapıyorum öyle şeyler diyebilecek var mı ?
3. Ayrıca en büyük sorunum, sürekli bir yağ eksiltiyor. Yağ yarımda görünüyor. 1500 km oldu. Uçmadıysa bu yağ nerede ? :) 3 ayrı usta gördü ( biri tartışılır) hepsi segman sesi geldiğini söyledi. Bildiğiniz bu konuda iyi olan, fiyatla beni düdüklemeyecek tanıdığınız ya da servisiniz var mı ?

Şimdiden teşekkürler,

Tekeriniz düz basssın ;)

Motosikleti
Hero X Pulse 200
yağ yakıyorsa ve segman sesi geldiyse muhtemelen pistonlar aşınmıştır değişmesi gerekir birtek bu konu hakkında yorum yapabilirim..

segman sesi nasıl bişiydir ki???

segman değilde,
ya subaptır yada piston veya krank sesidir,

Hepsininde sorunları farklıdır,
Sen tanındık bilindik bir yere danış bence.

sekman sesi geliyorsa yağı yakması lazım yağın yanması sonucunda mavimsi-gri renkte duman atar atmıyorsa yakmıyordur

her bin kilometrede bir yağ değiştirmen gerekirken 1500 km de yağı eksiltmesi normal.
çin menşeli modellerde marka konusunda sıkıntı yapma. bisanın lifan. mondi keway kanuni falan v ve iki silindir li olan motorların bir çok parçası aynı ve ya bazı kısımları ortak. hemen aklıma gelen bisan rotstar ve keway , Cosmopolitan, monero, zealsun zs, Zongshen LZX250,
aldıgın kişi sürekli üst limitlerde kullanıp motoru yıpratmadıysa çok masraf cıkarmazlar .
ucuz yollu aksusuar istersen deri hoş gider bunlara.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...ri-canta-takimi-sadece-89-tl-103822977/detay/

segman sesi nasıl bişiydir ki???

segman değilde,
ya subaptır yada piston veya krank sesidir,

Hepsininde sorunları farklıdır,
Sen tanındık bilindik bir yere danış bence.

tamamen katılıyorum. Segman sesi nedir? Segmandan ses gelirmi? Bi araştır bakalım.

Cevaplarınız için teşekküler. Mekanik lugata hakim olmadığım için segman yazdım. Söylenen cümle kranktan ses geliyor. segman atılması lazım. Motoru yarmamız lazım. Masraf da 1000 tl yi bulur. Gelen ses metalik bir ses metal sürtünmesi gibi.Fazla zorlama kitlemesin de denildi. Bu tamiri görmesi gerekiyor. Bildiğiniz tavsiye edebileceğiniz güvenilir usta var mı ?

madem sordun var çorluda benim ustam var düşünürsen özel msj. at ben kefilim kesinlikle dalaveresi yoktur hatır için ucuza yapmaz öyle bir alışkanlığı yok ama 40 yıllık motor ustası bilgisi ve tecrübesi tartışılmaz

çinli bir motora 1000 lira masraf yazıktır günahtır. 200 liraya yenilersin o motoru. hadi ustan azbir gattardır 300 bilemedin işcilik fazla kaktırırlar 400 yani sen başka bir ustaya daha sor.
nedense krank görünmediği için butun ustalar karank değişecek diye işe girişir. krank değiştiği halde ses devam ederse de silindir kapagından yada şanzımandan devam ederler. aman dikkat.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar