- Konu Yazar
Çok detaylı bir başlık olmayacak ama yinede açayım dedim .
Sanıldığı kadar zor değil .
İlk önce yazınızı hazırlayın .
Ben Corel Draw da yazdım ve içini led lerin çapıyla aynı ölçüde delikler ile doldurduktan sonra Lazer makinada kestirdim.
Tabi kaç delik olduğunu saydıktan sonra gittim malzemeciye fiyat sordum ve kırmızı olarak 1000 adetlik bir paket ve dirençleri aldım. (her renk için farklı hesaplama var kırmızıda dirençleri daha aralıklı koyabileceğimden dolayı kırmızı aldım. O hesaplarlada uzaktan yakından alakam olmadığından adama söyledim oda verdi
kolay oldu )
Geri kalanlar lehim malzemeleri , yan keski , pense de lazım oluyor , sıcak silikon ve son olarakta birbirine bağlamak için tel.
PlexiGlass pahalıydı bende kontraplak dediğimiz bildiğin giysi dolabının arkasında ki ince malzemeden kestirdim.
By ozturkkaan at 2011-08-09
Gördüğünüz gibi harfleride komple ana malzemeden ayırdım.
Tek tek ledleri yerleştirdim,
daha sonra led lerin bacaklarını artı eksi sırası ile genelde 5 li olarak harflerin sonuna doğru sayı tutmazsa 4 lü olarak yatırdım ve her birini lehimledim.
By ozturkkaan at 2011-08-10
Bacakları lehimledikten sonra artı ve eksileri birleştirdim.
Her harfi ayrı ayrı yaptım çünkü daha sonra harflere tek tek animasyon verebileceğimi düşündüm.
Şimdilik kelime kelime animasyon olacak.
Ledleri malzemeye sabitlemek için sıcak silikonu kullandım.
Malzemeyide bir sprey boya alarak harfleri siyah ana gövdeyi metalik mavi boyadım .Çok güzel oldu
Harfleride sabitledikten sonra bütün artı ve eksi gruplarını tek hat üzerinden bağladım verdim coşkuyu.....
Tabelayı ağabeyim için yapıyorum.
SOĞUK SANDVİÇ ve tel no yazacak .
Birde kutu yaptım dandik oldu ama iş görüyor.
Son olarak hiç elektrik bilgim yok ama yaptım.
Ben yaptım ! Ben yaptım ! :queen:
Fiyatlandırma .
1 adet 25 gr. Lehim teli 3.50 tl
Zil teli bir kaç metre o para değil
Dirençlerde 2.00 tl
Mantar led 1000 adetlik paket kırmızı 45 tl (mavi veya beyaz 75 tl)(Paket değilde tek tek alayım derseniz adeti 20 krş )
Ana malzeme , lazer kesim beleş
Sprey boya 12.00 tl
Kutu için eldeki malzemelerden değerlendirdim o da beleş.
Toplamda 62.50
Bu projeyi yapmaya aday olarakta İrfan arkadaşımızı aday olarak gösteriyorum

Sanıldığı kadar zor değil .
İlk önce yazınızı hazırlayın .
Ben Corel Draw da yazdım ve içini led lerin çapıyla aynı ölçüde delikler ile doldurduktan sonra Lazer makinada kestirdim.
Tabi kaç delik olduğunu saydıktan sonra gittim malzemeciye fiyat sordum ve kırmızı olarak 1000 adetlik bir paket ve dirençleri aldım. (her renk için farklı hesaplama var kırmızıda dirençleri daha aralıklı koyabileceğimden dolayı kırmızı aldım. O hesaplarlada uzaktan yakından alakam olmadığından adama söyledim oda verdi
Geri kalanlar lehim malzemeleri , yan keski , pense de lazım oluyor , sıcak silikon ve son olarakta birbirine bağlamak için tel.
PlexiGlass pahalıydı bende kontraplak dediğimiz bildiğin giysi dolabının arkasında ki ince malzemeden kestirdim.
Gördüğünüz gibi harfleride komple ana malzemeden ayırdım.
Tek tek ledleri yerleştirdim,
daha sonra led lerin bacaklarını artı eksi sırası ile genelde 5 li olarak harflerin sonuna doğru sayı tutmazsa 4 lü olarak yatırdım ve her birini lehimledim.
By ozturkkaan at 2011-08-10
Bacakları lehimledikten sonra artı ve eksileri birleştirdim.
Her harfi ayrı ayrı yaptım çünkü daha sonra harflere tek tek animasyon verebileceğimi düşündüm.
Şimdilik kelime kelime animasyon olacak.
Ledleri malzemeye sabitlemek için sıcak silikonu kullandım.
Malzemeyide bir sprey boya alarak harfleri siyah ana gövdeyi metalik mavi boyadım .Çok güzel oldu
Harfleride sabitledikten sonra bütün artı ve eksi gruplarını tek hat üzerinden bağladım verdim coşkuyu.....
Tabelayı ağabeyim için yapıyorum.
SOĞUK SANDVİÇ ve tel no yazacak .
Birde kutu yaptım dandik oldu ama iş görüyor.
Son olarak hiç elektrik bilgim yok ama yaptım.
Ben yaptım ! Ben yaptım ! :queen:
Fiyatlandırma .
1 adet 25 gr. Lehim teli 3.50 tl
Zil teli bir kaç metre o para değil
Dirençlerde 2.00 tl
Mantar led 1000 adetlik paket kırmızı 45 tl (mavi veya beyaz 75 tl)(Paket değilde tek tek alayım derseniz adeti 20 krş )
Ana malzeme , lazer kesim beleş
Sprey boya 12.00 tl
Kutu için eldeki malzemelerden değerlendirdim o da beleş.
Toplamda 62.50
Bu projeyi yapmaya aday olarakta İrfan arkadaşımızı aday olarak gösteriyorum