LED Sis Farı Montajı

Merhabalar Motosiklet.net üyeleri.

Daha önceki açtığım konulardan da belli olacağı gibi, kullandığım motorun aydınlatması ile ilgili sıkıntılarım var. Bu yüzden internet üzerinden LED sis farı siparişi verdim.
toplamda 6 adet 1wattlık power LED ile 1800lümen extradan ışık kaynağım olacak ve LED olduğu için aküye yük bindirmemiş olacağım.

Benim dışımda bu büyük ailede mutlaka sis farı montajı yaptıran ve bana fikir verebilecek abilerim vardır..Kullandığım motor 2006 model Gilera Nexus 500 (eski kasa).Aldığım LED Sis farları dikdörtgen kasaya sahip.

Merak edenler için Sis farının videosu : http://www.youtube.com/watch?v=EwT_IYgLxm4

Sizlere sormak istediğim konu; Selektör yaptığımda fark edilebilirliğimi yükseltmek ve karanlık yollarda (kilyos, rumeli feneri yolu gibi) yollarda max. aydınlatmayı alabilmek için bu Sis farlarını motorun hangi bölümüne monte etmem gerekli?
Aklıma gelen;
1 Ayna saplarının hemen altına.
2 amortisörlerin lastik hizasında sağa ve sola.

Görüşlerinizi bekliyorum.

bence sis farını lastik hizasına koyarsanız yolu daha iyi aydınlatabilir. Bir de ayna hizasında olursa estetik açısıdan güzel durmayabilir ayrıca diğer araç sürücülerinin gözünü alabilir diye düşünmekteyim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sis farının temel kullanım amacı sisli havada kısa mesafeyi aydınlatmaktır,Bunun icin olabildiğince aşağıya takılır.Otomobillerde sis farının zemine çok yakın olmasının sebesi budur
Ancak,sis farını sis icin değil de görünürlüğü arttırmak icin kullanıyorsanız Far yüksekliğine yakın olması iyidir.İstanbul gibi yoğun trafiğin olduğu yerlerde görünürlüğü arttırmak icin kullanılacak ışıklar ne kadar yüksekte olursa o kadar iyidir.

Eğer monte imkanın varsa ön farların altına monte edebilirsin araba görüntüsü verecektir ,aynalar yanına takarsan yolu aydınlatmaz,yere yakın koyarsan da yol aydınlanır ama görünebilirlik düşer,araya yani far altlarını bir düşün derim...

Merhabalar,

Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim. Sanırım dediğiniz gibi, hemen farların altındaki boş bölüme montajı yapacağım. Ama korkum şu ki tümseklerde vb amortisör çarpar mı acaba? kaş yaparken göz çıkarmayayım.

@ mali_181
üstad farklı LED farlar vb var. Zevkine göre değişiyor fiyatları. Video'yu izlediğinde oradaki linkten detaylı bilgileri öğrenebilirsin. İstersen özel mesaj da atabilirim.

Bu arada önemli bir düzeltme: Toplamda 660 lümen civarında ışık üretiyor ben yanlış anlamışım...

Hemen bir konuyu düzeltmekte fayda var.
Bunlar sis farı değil gündüz farı arkadaşlar. Güvenli sürüş için görünürlüğü arttırmak amacıyla üretilmiştir. Sis için üretilmemiştir. Aşağıya da yukarıya da taksanız siste kullanamazsınız. Bunu nedeni hem Kelvin derecesi hem de lenslerin sis için uygun olmamasıdır.

Bunlar sis farı değil gündüz farı arkadaşlar. Güvenli sürüş için görünürlüğü arttırmak amacıyla üretilmiştir. Sis için üretilmemiştir. Aşağıya da yukarıya da taksanız siste kullanamazsınız. Bunu nedeni hem Kelvin derecesi hem de lenslerin sis için uygun olmamasıdır.
http://www.youtube.com/watch?v=-F2hGG0awDA
Peki bunlar kullanılırmı sis farı olarak ??

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:26 ----------

ya da bu
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...i-colormatic-camli-sis-lambasi-69094163/detay

gündüz farı düzeltmesi çok dogru , alıştıgımızdan sis farı demek daha kolay geliyor
ben motorumun yapısına göre farın yanına ön sinyallerin hemen altına monte edicem , sizin motorunuza sahip olsam farın hemen altına monte ederdim en uygun orası görünüyor

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Bence amortisörlere dik bir şekilde bağlantı yap.Hem daha verimli olur hemde grenajlarla işin olmaz.

Gogıl amca karşıma şöyle bişey çıkardı.

IMG_1957.jpg

Mesut abi seni burada görmek çok güzel... gerçekten bana yolladığın power led gündüz farları mükemmel .. tek kelime.. zaten sana fotolarını atmıştım ben..
izmitten koray :cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Mesut abi seni burada görmek çok güzel... gerçekten bana yolladığın power led gündüz farları mükemmel .. tek kelime.. zaten sana fotolarını atmıştım ben..
izmitten koray :cat:
Lem biz göremedik o fotoları??

İstediğin etkiyi tam anlamadım? Amacın üzüm yemekse; ayrı bir anahtar koymanı tavsiye ederim,farlardan bağımsız yansın. Bağcıyı dövmekse; uzun farlarına bağlayabilirsin.

Ben de 2 farklı sis var( enduronu gözünü seveyim:) ) Üzüm yemek için bağlanan; led sisler devamlı yanıyor. Görüşümü de görünüşümü de arttırıyor. Bağcıyı dövmek için ise Hella sislerim var,ayrı bir anahtar ve röleye bağlı.

Bu durumda LED Farları selektöre bağladığımda ve selektör yaptığımda istediğim etkiyi alabilir miyim dersiniz?
sen bana cevap vermemişsin ama ben senınkıne vereyım. bende şuan hella sis farları var. hem selektörde çalısıyoır hem de normal anahtar ile açıp kapatabılıyorum.

bende 2 tane taktım 3*1w toplam 6 watt park ampülü kadar akım çekiyor ama gündüz karşıdan görünürlüğü süper
7tfbq.jpg

bunlarda ilki sadece ledler ikincisi sadece kısa farım
7tfdw.jpg

7tffy.jpg

Bu durumda LED Farları selektöre bağladığımda ve selektör yaptığımda istediğim etkiyi alabilir miyim dersiniz?

Aşağıdaki arkadaştan bağlantı şemasını isteyerek işe başlayabilirsin :)

sen bana cevap vermemişsin ama ben senınkıne vereyım. bende şuan hella sis farları var. hem selektörde çalısıyoır hem de normal anahtar ile açıp kapatabılıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar