Lastik Temizliği hk.

oV1QAQ.jpg

JDvLkE.jpg

Değerli arkadaşlar fotoğraflarda mevcut kalan leke izleri maalesef lastik parlatıcı ve gaz yağı değdiği için bu hale geldi. Benden önceki sahibinden kalmaydı fakat 5 bin kmdir her temizlediğimde bu lekeleri çıkaramadım. Eski konularda incelemeler yaptım arap sabunu ile bol bol yıkayın diyenler var, gazyağı ile temizleyin diyen var, lastiğe işlemiş çıkmaz diyenler var. Birçok yöntem denedim, arap sabunu ile bol bol köpürterek bastırarak tabiri caizse keseleyerek yıkadım ama nafile. Virajlara girdiğimde dans ettiriyor. Her an kayıp düşecekhissi veriyor. Bu lastik temizleme için kesin bir öneriniz var mı? Satılan herhangi bir temizleyici?

kimyasal çıkarır onu en basit yöntem cif yağ çözücü sprey var onunla sıkıp 2 3 dakika sonra tazyikli suyla yıkaman sorunu çözer eğer çok kalıplaşmışsa yağ çözücü ve bolca ovalaman gerekebilir.

kimyasal çıkarır onu en basit yöntem cif yağ çözücü sprey var onunla sıkıp 2 3 dakika sonra tazyikli suyla yıkaman sorunu çözer eğer çok kalıplaşmışsa yağ çözücü ve bolca ovalaman gerekebilir.

Teşekkür ederim olumlu bir sonuç alırsam buradan paylaşacağım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:39 ----------

Ben gaz yağıyla arka jantı neredeyse yıkıyordum kalıcı leke meke olmuyordu.

Jant temizliği sorun olmuyor. Gaz yağını beze biraz döküp silerek temizlediğimde oluyor, arap sabunu ile hem jant hem de lastik yıkayarak temizlik yaptığımda oluyor, förbix gibi bitkisel temizleyici ile jant temizlediğimde oldu. Fakat hiçbirini lastiğe zarar vermemesi için lastiğe sürmedim. Eski sahibinden kalma. Özellikle lastik parlatıcı cok zarar verdi. Virajlarda sıkıntı yaşıyorum.

Lastik parlatıcı da bir sorun olması lazım. Çünkü böyle bir iz bırakması mümkün değil. En klasik lastik temizleme arap sabunu fakat onu denemişsin.

Lastiğin üstündeki bir leke ise zamanla geçer ama burada sanki içine işlemiş gibi. Biraz zaman geçmesini bekle tekrar arap sabunu ile denersin.

Benimde jantlarım boyalı çok çamur tutuyor gaz yağı sıkmaya korkuyorum boyası atar diye...

lastik dediğiniz şey özellikle özellikli lastikler kış lastiği gibi gaz yağı , mazot ,cif bunların hepsi lastiğin yapısına kimyasına bana göre zarar verir.. ben parlatıcı bile kullanmam saçma geliyor iki dakka sonra tekrar pislenicek ne gerek varki..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Lastik parlatıcıların çoğu sorunlu. Kullanmamak lazım. Zaten lastigin yola temas yüzeyi küçücük.

Ivır zıvır çalışmazsa belki ince bir zımpara denenebilir.

Bakkaldan alınacak amonyaklı cif ve bulaşık süngerinin yeşil yüzeyi sorunu çözecektir. Sulandırmadan kullanın, hafifçe bastırın ve iş lem bitince bol suyla süngerin yumuşak yüzeyini de kullanarak durulayın.

Lastik parlatıcı da bir sorun olması lazım. Çünkü böyle bir iz bırakması mümkün değil. En klasik lastik temizleme arap sabunu fakat onu denemişsin.

Lastiğin üstündeki bir leke ise zamanla geçer ama burada sanki içine işlemiş gibi. Biraz zaman geçmesini bekle tekrar arap sabunu ile denersin.

Maalesef içine işlemiş. Yerle temas eden kenar kısımlarına su tuttuğumda direkt suyu üstünden atıyor. Lastiğin orta kısımlarına sürülmediği için sorun olmuyor. Hal çaresine bakacağım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:02 ----------

Benimde jantlarım boyalı çok çamur tutuyor gaz yağı sıkmaya korkuyorum boyası atar diye...

Gaz yagını beze sürün bezle silin. Lastiğe veya başka bir yere sıçramasın. Ben öyle yapıyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:03 ----------

lastik dediğiniz şey özellikle özellikli lastikler kış lastiği gibi gaz yağı , mazot ,cif bunların hepsi lastiğin yapısına kimyasına bana göre zarar verir.. ben parlatıcı bile kullanmam saçma geliyor iki dakka sonra tekrar pislenicek ne gerek varki..

Dediklerinize hak veriyorum. Sık sık zincir temizlerken jant ve lastik temizliğide yapıyorum. Parlatıcı hiç sürülmeseydi bu sıkıntıları yaşamayacaktım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:05 ----------

Lastik parlatıcıların çoğu sorunlu. Kullanmamak lazım. Zaten lastigin yola temas yüzeyi küçücük.

Ivır zıvır çalışmazsa belki ince bir zımpara denenebilir.

Bundan sonra zaten lastik parlatıcıdan uzak duruyorum.
Zımparayı hiç düşünmedim. Lastiğin yere temas eden kısmını patinaj çekerek zımparalayabilirim :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:10 ----------

Bakkaldan alınacak amonyaklı cif ve bulaşık süngerinin yeşil yüzeyi sorunu çözecektir. Sulandırmadan kullanın, hafifçe bastırın ve iş lem bitince bol suyla süngerin yumuşak yüzeyini de kullanarak durulayın.

Deneyeceğim, faydası olursa buradan paylaşırım.

bazı 1000cc suruculeri yeni lastik aldiginda motoru padockstandina alıp arka lastigi az bi zimparalar mumu gitsin diye denemelisiniz en az kumlu zimparayla

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar