lastik tamiri için fitil seti

Motosikleti
Forza250-cygnusL
NX250 de ön teker şambrelliydi...
Çıktığımız gezide patlamıştı , köpük sıkmıştık.. Würth ün köpüğünü...
Çok ilginçtir ki yıllarca kullanmıştım hiç dokunmadan.. Hiç te kaçırmamıştı...

Halbuki sıkarken hiç umudum yoktu ama dağ başındasın , mecburen yılana sarılmıştım :)

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Haluk cfr 250'lerine formulax uygulatıyordu, hatta geçen sene yeni aldığına da ilk iş uygulamıştı. iç lastiklide de işe yarıyormuş diye anladım. O bu başlığı görürse yorumlarını yazar.
@haluk23 abi, gördün mü?
Yetiştim gayrı. :)

2016 NC750x, 2017 Crf Rally, 2012 Honda Wave, 2028 Yamaha Crypton S, 2023 Crf Rally ve 2024 Crf L motosikletlerime Formulax lastik patlaması engelleyici jel uygulattım/uyguladım.

Sadece NC iç lastiksiz bunlardan.

Diğerlerinin hepsinde şambrel var(dı).

Daha doğrusu Wave ve Crypton'u da iç lastiksize çevirtip Formulax uygulattım.

Hâlâ bende olan koyu harflerle belirttiğim motosikletlerimde bir sıkıntı yaşamadım.

Yazlıktaki Wave'in lastikleri durduğu yerde biraz iniyor, ama 6 ayda bir falan görüyorum o motorumu da.

Hemen hava basıyorum ve sıkıntı ortadan kalkıyor.

Sonuçta bu jel birkaç kez çok işime yaradı.

Son aldığım 2025 CRF L'ye uygulatamadım daha.

İlk fırsatta onu da aradan çıkartacağım inşallah.

İsmet Abi'nin de belirttiği gibi iç lastiklerde yırtılma olursa jel işe yaramaz.

Bunu da tatmışlığım var şu konuda:

https://www.motosiklet.net/forum/konu/allah-herkese-iyi-insanlarla-karsilasmayi-nasip-etsin.218425/

Crypton S'i hemen sonrasında tubeless yapmıştım zaten.

O gün bugündür maşallah bir sıkıntı yok.

Motosikleti
Shadow 600
İç lastikten tublese nasil geçtiniz ? Benim de düşündüğüm bi yontem ama tereddutteyim. Bir kaç yere sordum,Dyson ile tel jantların başına sıkıp yapıyorlarmis. Yurt dışında dönüşüm kitleride var aslinda ama onlari artık getirtmekte problem

Birkaç yıldır markasız fitil takımı var bende. 1-2 kez kendi motoruma birkaç kez de arkadaşların motorlarında ihtiyaç oldu. Yapışkanı var ve fazlalığı kendi bıçağıyla kesiyorsun. Birbirine yakın yerlerde 2 veya daha fazla delikte kullanılırsa lastik yapısını bozar ama harici durumda bir sorun yaşatmadı hiç. Bir kez taktığın zaman da yapıştığı için kolay kolay çıkmaz. Fitil kurtarıyorsa mantar tıpa ile uğraşmam ben. Aynı işi yapıyorlar.

NX250 de ön teker şambrelliydi...
Çıktığımız gezide patlamıştı , köpük sıkmıştık.. Würth ün köpüğünü...
Çok ilginçtir ki yıllarca kullanmıştım hiç dokunmadan.. Hiç te kaçırmamıştı...

Halbuki sıkarken hiç umudum yoktu ama dağ başındasın , mecburen yılana sarılmıştım :)
abi bu işte benim kafam çok karışıyor ya :D
şimdi bi haluk abinin kullandığı gibi lastik patlamadan kullanılan bir zamazingo var bir de seninki gibi patladıktan sonra kullanılan bir köpük var sanırım. doğru mu? eğer doğruysa, durduk yere lastik patlamadan böyle bir ürün kullanmaktansa, senin kullandığın ürünü kullanmak (ki eğer herhangi bir yırtılma yoksa) daha mantıklı geliyor. bu noktada da şunu sormak isterim, senin kullandığın ürün, basınçlı bir şey mi de lastiği kendi şişiriyor yoksa ürünü kullandıktan sonra biz kendimiz mi hava basmak durumunda kalıyoruz?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Tubeless lastikte patlama öncesi kullanılan köpük gibi ürünler jantınızı mahvediyor. Lastik değişiminde ustadan bol bol küfür yersiniz, adamlar o janta bulaşmış köpüğü temizlemek için epey uğraşıyorlar.

Motosikleti
D400
Tubeless lastikte patlama öncesi kullanılan köpük gibi ürünler jantınızı mahvediyor. Lastik değişiminde ustadan bol bol küfür yersiniz, adamlar o janta bulaşmış köpüğü temizlemek için epey uğraşıyorlar.

yolda kalıp çekiciye 10 20 bin vereceğime ustadan küfür yerim :D

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
yolda kalıp çekiciye 10 20 bin vereceğime ustadan küfür yerim :D
Lastik yarılmadıysa yolda kalma ihtimali pek yok yalnız. Şu taşınabilir pompalardan veya tek kullanımlık sıkıştırılmış hava (ya da CO2 miydi artık emin değilim...) tüplerinden bulundurmak lazım. Onlarla şişirince lastikçiye kadar idare ediyor genelde. Uzun yolda idare etmiyorsa mecbur ya fitil atılacak ya da pamuk eller cebe atılacak. :D

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
İç lastikten tublese nasil geçtiniz ? Benim de düşündüğüm bi yontem ama tereddutteyim. Bir kaç yere sordum,Dyson ile tel jantların başına sıkıp yapıyorlarmis. Yurt dışında dönüşüm kitleride var aslinda ama onlari artık getirtmekte problem
Üstteki mesajımdaki cub motorlarım alaşım jantlı olduğu için büyük bir sıkıntı yaşamadım. Sadece sibobu değiştirmek yeterli oluyor.

Ancak piyasada bulunan sibopların çoğu dandik ötesi.

Crypton için 5 tane falan sibop denedikten sonra nihayet sağlam bir siboba denk geldik.

Yazlıktaki de aynı sebepten kaçırıyordur.

Tel jantlı motorların tubeless dönüşümü çok meşakkatli.

Orijinal tubeless uyumlu jant kullanılmazsa ben bulaşmazdım.

Motosikleti
D400
Lastik yarılmadıysa yolda kalma ihtimali pek yok yalnız. Şu taşınabilir pompalardan veya tek kullanımlık sıkıştırılmış hava (ya da CO2 miydi artık emin değilim...) tüplerinden bulundurmak lazım. Onlarla şişirince lastikçiye kadar idare ediyor genelde. Uzun yolda idare etmiyorsa mecbur ya fitil atılacak ya da pamuk eller cebe atılacak. :D

lastiğim hiç patlamadı; arkadaşın ankaraya giderken patlamıştı, pek anlamıyordu bu plastik fitil gibi şeylerden vardı takayım dedi bulamadı nereden patladıgını,
hiç girmiş çivi vs. de yoktu.

öyle bi durumda nasıl anlayacaz ki nereden patladı

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Ben givinin lastik tamir setini almıştım içerisinde fitil, delikli iğne gibi aparat ve hava tüpü var (sonuncusunun işe yarayacağını düşünmediğim için genelde kompresör taşıyorum). İç lastikli modeller için se motorun birisine formulax uyguladım ama henüz gerekmedi yani patlama durumu olmadı. Bir de merhum aliexpressten de iç lastikli lastikler için tamir seti almıştım. ;çerisinde 3 levye, jantı lastikten çizmeden sıyırmak için ipli plastik bir parça, yama falan var. Hiç kullanmadım ama başıma iş gelirse mecbur yapacağız bir şeyler.

Fitil atılan lastik yarılmaya daha yatkın olur. Fitil atılan yerden yıldız şeklinde yarılabiliyor. Fitil olan lastikle yüksek hızlara çıkmamak lazım.

Şöyle bir olay yaşamıştım zamanında.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
abi bu işte benim kafam çok karışıyor ya :D
şimdi bi haluk abinin kullandığı gibi lastik patlamadan kullanılan bir zamazingo var bir de seninki gibi patladıktan sonra kullanılan bir köpük var sanırım. doğru mu? eğer doğruysa, durduk yere lastik patlamadan böyle bir ürün kullanmaktansa, senin kullandığın ürünü kullanmak (ki eğer herhangi bir yırtılma yoksa) daha mantıklı geliyor. bu noktada da şunu sormak isterim, senin kullandığın ürün, basınçlı bir şey mi de lastiği kendi şişiriyor yoksa ürünü kullandıktan sonra biz kendimiz mi hava basmak durumunda kalıyoruz?
Würth ün sprey şeklinde...
Tamamen inik lastiği bile 20 havalara karar şişiriyor hemde..

Würth ün sprey şeklinde...
Tamamen inik lastiği bile 20 havalara karar şişiriyor hemde..
abi son bir şey daha sormak istiyorum, hakkını helal et :D
şimdi bu ve buna benzer ürünlerin videolarında batan cismin (vida, çivi vs.) çıkartılmaması gerektiğine vurgu yapılmış hep. doğru mudur?
bir de 20 psi'ya kadar şişiriyor demişsin ya. yanımda zaten hep pompa olduğu için bu ürünü kullandıktan sonra pompa ile olması gereken değere kadar hava basıp işimiz gücümüze baksak sıkıntı olur mu?

lastiğim hiç patlamadı; arkadaşın ankaraya giderken patlamıştı, pek anlamıyordu bu plastik fitil gibi şeylerden vardı takayım dedi bulamadı nereden patladıgını,
hiç girmiş çivi vs. de yoktu.

öyle bi durumda nasıl anlayacaz ki nereden patladı
Lastikçiler lastiği söküp su dolu leğene sokup kontrol ediyorlar. Bazıları da köpüklü su sürerek bakıyorlar. Orta sehpa varsa arka lastiği leğene sokup bakabilirsin. Ön lastiği sökemiyorsan köpüklü su ile bakabilirsin.

Motosikleti
D400
Lastikçiler lastiği söküp su dolu leğene sokup kontrol ediyorlar. Bazıları da köpüklü su sürerek bakıyorlar. Orta sehpa varsa arka lastiği leğene sokup bakabilirsin. Ön lastiği sökemiyorsan köpüklü su ile bakabilirsin.

hocam onu bende bılıyorum :) yolda lastik patlamış fitil takacagız diyelim, kovayı köpügü nereden bulacagız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar