lastik tamiri için fitil seti

Arkadaşlar benim motorun lastikleri tubeless. Plastik vida şeklinde bir fitilim var. Anca şu yapıştırıcılı fitil setinden de almak istiyorum.
Bir kaç sorum var. Fitil sonradan sökülüp lastikçide yama yapılabiliyor mu?
Kendimiz fitil yaptıktan sonra bu bizi ne kadar idare eder. Yolda atma veya kaçırma problemleri olabilir mi?
Kendimiz yolda yama yapabilir miyiz? Hangisi en hızlı ve en güvenli olur.

Kalite olan fitil veya yama için marka model önerebilir misininiz? Bunların ölçüsü var mıdır?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Arkadaşlar benim motorun lastikleri tubeless. Plastik vida şeklinde bir fitilim var. Anca şu yapıştırıcılı fitil setinden de almak istiyorum.
Kendimiz fitil yaptıktan sonra bu bizi ne kadar idare eder. Yolda atma veya kaçırma problemleri olabilir mi?

Kalite olan fitil veya yama için marka model önerebilir misininiz? Bunların ölçüsü var mıdır?
Uzun yolda değilsek fitil atmak yerine lastiğe giren cismi çıkarmadan hava basıp direkt lastikçide yama yaptırmak daha sağlıklı bence. (Tabi ki hava basınca idare edecek kadar tutuyorsa...) Fitil atarken lastiğin yapısına ekstra zarar veriliyor diye biliyorum, lastiği işinin uzmanı birisi kurcalasa daha iyi. Hava kaçırıyorsa yapacak bir şey yok zaten; fitil atılacak, lastikçiye gidilecek, o fitil sökülüp yerine mantar yama yapılacak. Ama bu işlem deliği büyütecektir haliyle.

Bir kurye arkadaşımın bir ara arka lastiğinde 7 fitil vardı, hiçbir zaman mantar yama yapmayıp lastik bitene kadar o fitillerle devam ederdi. (NS200 motoru vardı...) Yani o şekilde uzun süre de kullanılabiliyor.

Benim başıma gelen olayların hepsinde (5 olay) lastiğe idareten hava basıp Buz Motor vb. uzman bir lastikçiye gidebilmiş ve fitil olmadan direkt mantar yama yaptırmıştım.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
En çekindiğim şey...bugüne değin beni üzecek bir patlak problemi yaşamadım ama her yola çıkışımda tedirgin olurum.

Özellikle bisiklet sürerken daha bir problemdi. Bisiklet lastikleri (özellikle yol bisikleti) çok daha ince ve savunmasız çünkü. Yanımızda her daim yama seti taşırdık. Ama motosiklette buna yeltenmem bile :) Bisiklet lastiğini sökmek bile dert iken, koca motosiklet lastiğini yolda söküp, yama yapıp, tekrar takmak hiç bana göre değil. Bunu forumda yapabilecek olan var mı, bilemiyorum...

En güzeli, çok acil bir durum değil ise, yukarıda yazılan yöntemi uygulamak. Tabii yanımızda pompa dahil bir sürü tamir malzemesi taşıdığımızı varsayıyoruz. Fitil ile kurtarılamayacak bir durum ise zaten mecbur çekici falan gerek.

Şehir içi ise pek sorun değil ama zaten şehirlerarası süren biri için mutlaka elzem malzemeler ve bilgiler.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Araba lastiğini tamir ettirmek 500 lira...
Motoru zaten çoğu yapmıyor.. Yapsada daha fazla istiyor...
En iyisi fitil takımı alıp motorda bulundurmak...
Yıllardır fitil attırırım hiç sorun yaşamadım..

Motosikleti
Ns200 15"
Fitil her ne kadar sıkıntılı işlemmiş gibi dursada düzgün fitil atıldığında sıkıntı yaşayanı görmedim ve lastiğin ömrünü tamamlayana kadar sıkıntı açmadan kullanıldığını okudum. Bir lastiğin en iyi onarım şekli mantar yamadır fakat açılan delik belli bir ölçüden büyükse o lastiğin kullanılması risklidir.

Uzun yollarda pompamız yoksa lastik tamir spreyi yanımızda bulundurmak faydalı olacaktır, tamir spreyi deliği kapatırken belli bir oranda lastiği şişiriyor.

F54

millet kendine fitil atıyor birşey olmuyor lastiğe fitil atmışlar çok mu:D

Motosikleti
Shadow 600
Benimde bu lastik patlama işleri canımı sıkıyor. Hem sambrelli hemde Telli jant kimse sökmek bile istemiyor. Formulax sıvısı kullanan varmı? Olumlu,olumsuz çok yorum var emin olamadım.

Motosikleti
Mondial Grumble
Fitil her ne kadar sıkıntılı işlemmiş gibi dursada düzgün fitil atıldığında sıkıntı yaşayanı görmedim ve lastiğin ömrünü tamamlayana kadar sıkıntı açmadan kullanıldığını okudum. Bir lastiğin en iyi onarım şekli mantar yamadır fakat açılan delik belli bir ölçüden büyükse o lastiğin kullanılması risklidir.

Uzun yollarda pompamız yoksa lastik tamir spreyi yanımızda bulundurmak faydalı olacaktır, tamir spreyi deliği kapatırken belli bir oranda lastiği şişiriyor.
Bu siboptan giren spreylerin, fitil ve yama ile dayanıklılık farkları ne kadar oluyor ki? Şimdi lastik patlasa spreylesek 150km gidebilir miyiz

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Bu siboptan giren spreylerin, fitil ve yama ile dayanıklılık farkları ne kadar oluyor ki? Şimdi lastik patlasa spreylesek 150km gidebilir miyiz
Muhtemelen 150km den fazla gidersin ama sprey dediğin köpük gibi olansa son çare olarak kullanılması gereken bir şey. Dublex lastiklerde şambriyel olmadığı için köpük direkt jant ve lastiğe yapışıyor. Lastiği yamalamak veya değiştirmek istediğinde fazladan uğraş anlayacağın. O Sprey sıkılıp doğruca tamircinin yolu tutulmalı, fitil kadar uzun ömürlü bir çözüm değil.

konusu açılmışken ben de şunu sormak isterim arkadaşlar.
malum iç lastikli (iç lastikli (tube type) bir motorum var.
şeytan kulağına kurşun da ama ola ki patlarsa sıkıntı yaşamayalım diye önceden şu köpüklerden sıksak herhangi bir sıkıntı yaşar mıyız?

scooter varken fitil seti vs almıştım ama tabi o lastikler tubeless idi. pompa vs her şey var ama iç lastikli motora geçince en çok tedirgin olduğum konu bu lastik mevzusu.

Motosikleti
Ns200 15"
şeytan kulağına kurşun da ama ola ki patlarsa sıkıntı yaşamayalım diye önceden şu köpüklerden sıksak herhangi bir sıkıntı yaşar mıyız?

scooter varken fitil seti vs almıştım ama tabi o lastikler tubeless idi. pompa vs her şey var ama iç lastikli motora geçince en çok tedirgin olduğum konu bu lastik mevzusu.
İç lastikte yama haricinin kurtaracağını düşünmüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Benimde bu lastik patlama işleri canımı sıkıyor. Hem sambrelli hemde Telli jant kimse sökmek bile istemiyor. Formulax sıvısı kullanan varmı? Olumlu,olumsuz çok yorum var emin olamadım.
ben formulax sıvısı kullanıyorum.
xmax gibi 130'u geçmeyen motorlarda iyi. benim xmax'de lastiklere basmıştım ama son 4 yılda şansıma hiç lastiğe çivi falan girmedi, ama kafam rahat.
vstrom'a da geçen yaz başı yeni lastik alınca formulax koydum. 160'ı geçince balans sorunu çıkarıyor, 160 üzeri hızlarda 5dk falan gidince korkutuyor bend e otoyollarda 150'yi geçmemeye dikkat ediyorum, zaten her yer radar, beni cezadan da korumuş oluyor yani, yoksa boş otoban bulunca gazlıyordum. Her zaman sürdüğüm Trakya'daki köyler arası ara yollarda zaten en fazla 80-90'la gidiliyor oralarda hiç sorun yaşamadım.

Henüz lastiğim patlamadı bu yüzden patlama konusunda bir şey diyemeyeceğim.

130-140'ı geçemeyen motorlar için tavsiye ederim.

Sanırı Haluk da formulax kullanıyordu cfr250 motorunda, onun motora ideal.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Köpük değil de önceden patlamadan önce lastiğe sıkılan formulax var. normal plastik şişede geliyor, sibop içini çıkarıp, lastiğin havasını tamamen boşaltıp plastik şişeden lastiğe siboptan basılıyor, sonra sibop içindeki parçayı yerine takıp pompa ile hava basılıyor. Ben alırken sibop içindeki parçayı sökme aparatı da göndermişlerdi yanında.
Bende hem xmax he vstrom'da lastiklerde bu jel'den var. çivi falan girince çiviyi çıkarınca o deliği kapatıyor, havayı tamamlayıp devam ediyorsunuz.
Büyük motorlarda 160'ı geçince balans promlemi olabiliyor, bende vstrom'da oldu, otoyollarda çok gazlamıyorum artık.

İç lastikte yama haricinin kurtaracağını düşünmüyorum.
en azından bir tamirciye kadar götürmek amacıyla da mı?

ben formulax sıvısı kullanıyorum.
xmax gibi 130'u geçmeyen motorlarda iyi. benim xmax'de lastiklere basmıştım ama son 4 yılda şansıma hiç lastiğe çivi falan girmedi, ama kafam rahat.
vstrom'a da geçen yaz başı yeni lastik alınca formulax koydum. 160'ı geçince balans sorunu çıkarıyor, 160 üzeri hızlarda 5dk falan gidince korkutuyor bend e otoyollarda 150'yi geçmemeye dikkat ediyorum, zaten her yer radar, beni cezadan da korumuş oluyor yani, yoksa boş otoban bulunca gazlıyordum. Her zaman sürdüğüm Trakya'daki köyler arası ara yollarda zaten en fazla 80-90'la gidiliyor oralarda hiç sorun yaşamadım.

Henüz lastiğim patlamadı bu yüzden patlama konusunda bir şey diyemeyeceğim.

130-140'ı geçemeyen motorlar için tavsiye ederim.

Sanırı Haluk da formulax kullanıyordu cfr250 motorunda, onun motora ideal.

Köpük değil de önceden patlamadan önce lastiğe sıkılan formulax var. normal plastik şişede geliyor, sibop içini çıkarıp, lastiğin havasını tamamen boşaltıp plastik şişeden lastiğe siboptan basılıyor, sonra sibop içindeki parçayı yerine takıp pompa ile hava basılıyor. Ben alırken sibop içindeki parçayı sökme aparatı da göndermişlerdi yanında.
Bende hem xmax he vstrom'da lastiklerde bu jel'den var. çivi falan girince çiviyi çıkarınca o deliği kapatıyor, havayı tamamlayıp devam ediyorsunuz.
Büyük motorlarda 160'ı geçince balans promlemi olabiliyor, bende vstrom'da oldu, otoyollarda çok gazlamıyorum artık.
köpük derken aslında onu kastetmiştim abi. balans konusunda ise birçok yorumda sıkıntı olabileceğini ve ustaların bu ürünleri kullananların lastikleriyle çok da uğraşmak istemediklerini söyleyenleri görmüştüm. ama bir dağ başında ya da mesela erzurum'dan antalya'ya filan gelip giderken bir dağ başında lastik patlarsa ne yaparımın yaşattığı korkudan başka bir seçenek kalmıyor gibi. gerçi motoru alırken eski sahibi bu lastiklerin öyle kolay kolay patlamadığını söylemişti ama bilemiyorum :D

Son düzenleme:
Motosikleti
en azından bir tamirciye kadar götürmek amacıyla da mı?

köpük derken aslında onu kastetmiştim abi. balans konusunda ise birçok yorumda sıkıntı olabileceğini ve ustaların bu ürünleri kullananların lastikleriyle çok da uğraşmak istemediklerini söyleyenleri görmüştüm. ama bir dağ başında ya da mesela erzurum'dan antalya'ya filan gelip giderken bir dağ başında lastik patlarsa ne yaparımın yaşattığı korkudan başka bir seçenek kalmıyor gibi. gerçi motoru alırken eski sahibi bu lastiklerin öyle kolay kolay patlamadığını söylemişti ama bilemiyorum :D
Ben de hep Trakya'da dağ başlarında yalnız başıma çok gezdiğim için kafam rahat olsun diye aldım. balans sorunu bende 160'ı geçince ortaya çıkıyor, zaten o kadar hızlı gtmek iyi değil, otoyolda 140-150 arası sürekli konforlu hızda sürünce sorun yaşamadım.
Ama şimdiye kadar hiç lastiğim patlamadı, boşuna mı aldım da diyorum bazen ama eminim ki lastikleri yenilediğimde nasıl olsa patlamıyor diye almayacağım ve ilk gezide lastiğim patlayacak günüm rezil olacak.

İç lastikte yırtılma olasılığı yüksek olduğu için köpüğün işe yarama ihtimali az.

Köpük kurtarırsa şanslı sayılırsın.

Scooter icin soyleyebilirim bir scooterin ön lastigine fitil attirip 6-7 ay sorunsuz kullanmisligim vardir. Düzgün atılan fitil pek sorun cikarmaz ama burda dikkat edilmesi gereken motorun nasil kullanildigi ve hangi zeminde daha cok kullanildigidir.Normal kullanimda ve bozuk olan zeminde cok kullanilmazsa pek sorun yasamazsiniz.fitilden sonra mantar yama diye tabir edilen yamalardan kullanabilirsiniz, mantar yama elbette daha saglam ve saglikli bir yamadir.Fakat mantar yamada lastigin sokulmesi gerekir ayrica daha once fitil atilan yere lastigin icinden kalem zimpara denilen ufak el zimpara makinalariyla hafif traslama yapilirki yuzey puruzsuz halde olsun yama zemine sorunsuz otursun ve bir sebebide şudur ; mantar yamalar icin kullanilan yapistirici solusyon daha koyu kivamlidir, yani uhu gibi ince yapistirici degildir , yama yapilacak yer traslanirki solusyon yamayi yukarda tutmasin uygulanan tabanla yama ayni duzeyde olsun diye daha sonra mantar yama traslanan o yere yapistirilir.

Sprey urunlerden bahsediyorsan şambrelli elektrikli bisiklette kullanmistim hicbir ise yaramamisti , belki dusuk seviyeli zarar goren sambrele faydasi olabilir , kucuk delinmelere yani fakat civi vs buyuk cam parcasi gibi kesiklere etki edecegini bende dusunmuyorum.

Son düzenleme:
Motosikleti
İç lastikte yırtılma olasılığı yüksek olduğu için köpüğün işe yarama ihtimali az.

Köpük kurtarırsa şanslı sayılırsın.
Haluk cfr 250'lerine formulax uygulatıyordu, hatta geçen sene yeni aldığına da ilk iş uygulamıştı. iç lastiklide de işe yarıyormuş diye anladım. O bu başlığı görürse yorumlarını yazar.
@haluk23 abi, gördün mü?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar