lastik rodajı?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
1 lastik rodajı diye bir şey var mı?
2 lastikte mum denen şey gerçekten var mı?
3 lastik değiştirdikten sonra neye dikkat edilmesi gerekli

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Bunlar konuşuldu ya sampsonte...

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Biz mumsu bir doku var diye biliyoruz ama bazı arkadaşlarımız da artık öyle bir şey olmadığını söylüyor. Yine de lastikleri taktıktan sonra ilk 100-200 km dikkatli sürmekte, ani gaz ve frenlemeden kaçınmakta, virajda da çok yatırmamakta fayda var.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
rodajdan kasıt sıfır lastik üzerindeki mumsu tabakanın giderilmesi işlemi ve bu gerçekten vardır.

yeni takılmış bir lastikle fren yapın, özellikle ıslak zeminde çok fazla kayacaktır, 200 kilometre sonra aynı şartlarda fren yaptığınızda arada dağlar kadar bir fark olduğunu göreceksiniz.

Sanki lastiği takıp piste girecekler :)
Hepi topu 50-60 km dikkatli sürün ne var , hem sadece lastik değişiminde değil lastik patladı sök tak yapıldı gibi durumlarda da biraz tedbirli sürmek evladır , usta balatayı tam oturtmamıştır , kaliperi gevşek unutmuştur vs , yani mesele sadece ürün kalıptan ayrılsın diye kullanilan malzeme değil , çok eskiden elinizi yeni lastiğe sürünce grafit gibi bir tabaka hissediliyordu ama son yıllarda lastikler tertemiz , sanırım üretim metotları geliştirildi tam emin değilim siz yinede 50 km falan tedbirli sürün ;)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Hepi topu 50-60 km dikkatli sürün ne var , hem sadece lastik değişiminde değil lastik patladı sök tak yapıldı gibi durumlarda da biraz tedbirli sürmek evladır , usta balatayı tam oturtmamıştır , kaliperi gevşek unutmuştur vs , yani mesele sadece ürün kalıptan ayrılsın diye kullanilan malzeme değil , çok eskiden elinizi yeni lastiğe sürünce grafit gibi bir tabaka hissediliyordu ama son yıllarda lastikler tertemiz , sanırım üretim metotları geliştirildi tam emin değilim siz yinede 50 km falan tedbirli sürün ;)
vallahi ben bu motoru gezmek için kullanmıyorum kendimi geliştirmek için kullanıyorum günlük hayatta scooterım var onu kullanıyorum piste olmasa da çıkıp kendimi zorluyorum sapancaya gidip geleyim madem köfte de yemiş olurum

Motosikleti
Regal Raptor Daytona 250v
Fabrikasyon lastiklerde de oluyo mu bu bahsedilen durum ?

vallahi ben bu motoru gezmek için kullanmıyorum kendimi geliştirmek için kullanıyorum günlük hayatta scooterım var onu kullanıyorum piste olmasa da çıkıp kendimi zorluyorum sapancaya gidip geleyim madem köfte de yemiş olurum
Tamam hocam Sapancaya da git köftenide ye ama yeni lastik takar takmaz gitme yada Gebze'ye kadar efendi git baktın sıkıntı yok sonra yardır ;) yalnız Maşukiye virajlarında bana denk gelme incinirsin 🤣

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Biraz mum birazda lastik montajı sırasında sürülen arap sabunu dolayısıyla ani gaz ve frende jantın lastik içinde dönme ihtimali dolayısıyla balansın bozulması gibi durumlardan ilk 100km dikkat etmek gerekir deniyor. Lastiğin üstündeki kırmızı nokta sibob'a denk gelecek şekilde takılır kurşunlar sonra takılır. O nokta ile sibop kayarsa balans bozulabilir. O nokta jantın değil lastiğin balans noktasını gösterir vs vs.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Tamam hocam Sapancaya da git köftenide ye ama yeni lastik takar takmaz gitme yada Gebze'ye kadar efendi git baktın sıkıntı yok sonra yardır ;) yalnız Maşukiye virajlarında bana denk gelme incinirsin 🤣
vallahi kartepe taraflarında sürekli deniyorum kendimi denk düşmeyelim 🫠
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Biraz mum birazda lastik montajı sırasında sürülen arap sabunu dolayısıyla ani gaz ve frende jantın lastik içinde dönme ihtimali dolayısıyla balansın bozulması gibi durumlardan ilk 100km dikkat etmek gerekir deniyor. Lastiğin üstündeki kırmızı nokta sibob'a denk gelecek şekilde takılır kurşunlar sonra takılır. O nokta ile sibop kayarsa balans bozulabilir. O nokta jantın değil lastiğin balans noktasını gösterir vs vs.
alligator sibob da aldım her hava basıncını kontrol edeyim dediğimde düz olduğu için üşenip bakmıyordum lastiği c&r lastik izmitte değiştiricem insanlar gayet memnun işlerini biliyorlardır heralde

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
O söylediğimi tüm lastikçiler bilir zaten. Rodaj dediğimiz hadisenin ne olduğunu anlatmak için detaylıca yazdım.

E gittik nolcak? :D

*

1. Evet
2. Hayır
3. Nasıl davrandığına

Yeni lastik alındığında lastik rodajından daha önemli olan şey lastiğe alışmak. Aynı lastikten bile taksak profili, hamurun tutunma kabiliyeti vs her şey değiştiği için farklı davranacaktır. Bunun kaç km süreceği senin nasıl sürdüğüne bağlı, lastikçiden piste 40km desek, 40km gidip lastiğe tecavüz edebiliyorsun - orada da kritik olan pistteki ilk tur zaten.
Ama düz km verilerek böyle şeyleri belirlemek mümkün değli. Taktın lastiği dümdüz otobanda 500km gittin. Ne oldu?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
her halükarda yeni lastikten sonra bi kaç km dikkatli kullanmakta yarar var ister mum olsun ister olmasın ben sapancaya köfte yemeye gs sürer gibi gidecem dönüne kadar bu konu kapanır heralde :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar