En sonunda Roadtec02 alıp geçeceğim gibi.Benim izmirdeki arkadaşlar vstrom ve bmw gs ile Tourance next 2 denemişler, bana da ısrarla onu tavsiye etmişlerdi ama ben olabildiğince asfalt dışında sürmeye niyetliyim, düzgün asfalt/otoban sürüşleri mecburen sürüşümün yarısı olacak diye karoo street aldım on/off diye geçiyor. Tourance next 2 için ıslakta yağmurda yol tutuşu çok iyi diyorlardı, sen şehir içinde kışın da yolculuk yapıyorsun, çok fazla toprak yollara, mıcırlı yollara girmiyorsun, sana uyar tourance next 2.
Metzeler de Pirelli firmasının markası, neden hem pirelli hem metzeler diye ayrı iki marka şeklinde lastikler çıkarmışlar onu anlamadım. fazla karmaşık geldi, kaç ay düşündüm taşındım ama capra R'lerle mıcırlı yolda arkayı kaydıra kaydıra (bende TC yok) sürünce hoşuma gitti, karoo street alırsam en kötü anlas'dan iyidir yine dedim, aklımda kalırdı başka lastik seçseydim deyip aldım.
Vstrom lastik basıncı 33-36 idilastik basınç göstergesinde de motorla yola çıkmadan yani daha lastikler soğukken ön 36, arka 42psi ayarlıyorum..
Pistte startta dizilip kalkmayacaksan böyle şeylere gerek yok , mevsime göre 10-15 dk sakin olmak yeterli..Merhaba basit ve etkili yöntem,
Hızlan ve fren yap. Bunu tekerlerin ısındığını düşündüğün ana kadar 1 kaç kere devam ettir.
Dostum ben Michelin Road serisinden Road 6 ile Scorpion 2 ile arasında kararsız kalmıştım belirtmeyi unutmuşum. Trail 2'lerin uzunca bir süredir piyasada olması, çeşitli testlerde birinci olması, kullananların memnuniyeti ve Motolastik.com'un merkezinin İzmirde olması beni Pirelliye yöneltti. Ben sessiz ve pürüzsüz sürüşü seviyorum. Arazi odaklı olanlara göre daha çok yol odaklı lastikleri beğeniyorum. Sen de Trail 3 ya da Roadtec 02 alırsın gibime geliyorScorpion Trail'den sonra hallice yavan kalır PR4. Scorpion Trail SS lastiklerinden hareketle adventure motorlara özel tasarlanmış bir lastik. Roadtec02 denenebilir ondan sonra. Bu yaz başı veya en geç yaz sonu ben de lastik değiştireceğim gibi ama bir türlü karar veremedim; Anakee Adventure / Scorpion Rally STR tarzı bir şey mi yoksa Tourance Next 2 / Road 6 / Roadtec02 tarzı bir şey mi? (Scorpion Trail 3 de radarda...)
Doğru valla, ben nasıl atladım bu detayı?Vstrom lastik basıncı 33-36 idi
...
BuEn sonunda Roadtec02 alıp geçeceğim gibi.
İlginçmiş, yanlış bilmiyorsam benim Tiger da V_strom ile aynı ebat lastikleri kullanıyor. Benim kullanıcı kitabında ön arka için 36 ve 42 psi yazıyor. Yabancı forumlarda da araştırdım hep 36-42 deniliyor. Belki daha ağırdır diyeceğim ama motorun ıslak ağırlığı 216 kg, V-strom 650XT'nin boş ağırlığı 216 kg diyorDoğru valla, ben nasıl atladım bu detayı?
@espresso 33/36 olması lazım gerçekten de. Sadece arkaya yolcu alırken ekstra basılıyordu...
2017 ve sonrası dolu 213kg. Ben de ilginç bulmuştum bu olayı...İlginçmiş, yanlış bilmiyorsam benim Tiger da V_strom ile aynı ebat lastikleri kullanıyor. Benim kullanıcı kitabında ön arka için 36 ve 42 psi yazıyor. Yabancı forumlarda da araştırdım hep 36-42 deniliyor. Belki daha ağırdır diyeceğim ama motorun ıslak ağırlığı 216 kg, V-strom 650XT'nin boş ağırlığı 216 kg diyor![]()
15dk'da sektör bitiyor mübarekPistte startta dizilip kalkmayacaksan böyle şeylere gerek yok , mevsime göre 10-15 dk sakin olmak yeterli..
Evet Trail asfalt lastiği bence de. Sadece desendeki çizgilerin derinliği az daha fazla. STR de dediğin gibi tipinden beklenmeyecek kadar iyi asfaltta.Trail II'yi 80-20 lastik diye mi satıyorlar? Düpedüz asfalt lastiği yahu o.
Rally STR 80-20. Asfaltta şaşırtıcı şekilde iyi lastik, kuru toprakta da bayağı iyi. Ama stabilize yolda öyle ezilmiş toprak yolda gitmek için çok da şart değil. Her lastikle öyle temiz toprakta fıtıfıtı gidilebiliyor zaten. Biraz daha arazide bir şeyler deneyeceğim veya 3-5 km patika değil uzun uzadıya araziden gideceğim deniyorsa iş görür.
p.s
33-36 iyidir![]()
Amortisörlerin tepkisi yumuşaksa lastik basıncını bir miktar fazla tavsiye edebilir üretici , esasen lastik yanağı süspansiyonun en etkili yeridir , yakıt tüketimini düşürmek içinde konfordan biraz taviz verip basınç artışına gidebiliyorlar..Bu
İlginçmiş, yanlış bilmiyorsam benim Tiger da V_strom ile aynı ebat lastikleri kullanıyor. Benim kullanıcı kitabında ön arka için 36 ve 42 psi yazıyor. Yabancı forumlarda da araştırdım hep 36-42 deniliyor. Belki daha ağırdır diyeceğim ama motorun ıslak ağırlığı 216 kg, V-strom 650XT'nin boş ağırlığı 216 kg diyor![]()
Haklısın, yanlış hatırlamışım, metzeler lastiklerinin sitesinde 36-42 yazıyordu oradan yanlış aklımda kalmış, kullanma klavuzundaki gibi 33-36 ayarlıyorum ama lastikler ısınınca basınç göstergesinde 36-42 görünmeye başlıyor biraz yol gidince.Vstrom lastik basıncı 33-36 idi![]()
Bütün lastikleri deneyin sonra Metzeler Next satın alın farkı görün..
Arka maşa üzerinde bir etiket olması lazım, orada da yazıyor basınç değerleri.Haklısın, yanlış hatırlamışım, metzeler lastiklerinin sitesinde 36-42 yazıyordu oradan yanlış aklımda kalmış, kullanma klavuzundaki gibi 33-36 ayarlıyorum ama lastikler ısınınca basınç göstergesinde 36-42 görünmeye başlıyor biraz yol gidince.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Neden lastik üreticisi o ebat lastiklerde 36-42 yazmış da suzuki kitapçığında 33-36 yazıyor o benim de kafamı karıştırıyor. Her seferinde unuttuğumu bildiğim için evden çıkmadan bilgisayarda motorun kitapçığının pdf'ini açıp bakıyorum aşağı inerken kendi kendime tekrar ediyorum unutmayayım diye, merdivenlerden 33-36, 33-36 diye diye iniyorum.xioami şarjlı pompaya bir etiket yapıştırıp üzerine yazsam iyi olacak aslında.
Unutmadan hemen yapayım bunu.
Artçı olduğu zaman arka lastik 41 yazmışlar kitapçıkta, şarjlı pompam hep yanımda zaten ama birini taşıyacağım zaman biraz basıncı arttırıp sonra düşürmekle mi uğraşacağım? 50 kiloluk hafifi birini taşırsam da geçerli mi bu? Bu kadar uğraşır mıyım yoksa 33-28 gibi orta bir değer basınça ayarlarım geçer miyim bilemedim. Henüz hiç artçı taşımadım ama bu yaz artçılı sürüşlere de başlayacağım, şimdiden stress yaptım. öncesinde hafif bir arkadaşlar full ekipman giyinip düşünce pek bir şey olmayacak yollarda yavaş yavaş artçılı sürüş denemeleri yapmam gerekecek gibi.
Benim arka maşa hep pis olduğu için etiketi okuyamıyorumReklam videosu sayılır ama şunu bir seyret bence:
Roadtec 01 SE'lerin üzerine ciddi anlamda ekstra koymuşlar... Fiyatlar da konuşuyor; Tourance Next 2'lerin takımı 17,3k, bunların takımı 20,9k. %21 daha pahalı...
Kararımı verdim gibi: Eski kalas A40'ları bu yaz 1-2 uzun yola kullanayım, kış başı yapıştırırım Roadtec 02'lerden.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Arka maşa üzerinde bir etiket olması lazım, orada da yazıyor basınç değerleri.
İki kişi kullanırken sadece lastik havası değil amortisör preload'ı da düzenlemen gerekecektir. Al sana bir kaygı unsuru daha, geçmiş olsun.![]()
![]()
Arka amortisörün üst tarafında alüminyum yuvarlak bir şapka var , sol yandaki el volantını çevirdikçe üzerindeki kertiklerden ayar çekebilirsin..Amortisör preload için bir araya geldiğimizde ayarlayalım. arka çantaya şerit metre attım, bir kişi üzerine oturmuşken ayaklar yerden kesikken metre ile ölçmeli bir video vardı, oradaki yöntemle ayayarlarız.
işte o ayar yerini bulduk, ne kadar çevireceğimiz için de üzerine oturmuşken tam dik konumdayken ayaklar pege basıyorken birinin motoru dik tutup diğerinin sele ile arka tekerin ortasını ölçüp üzerinde yük varken ve yokkenki ölçüsüne göre ayar yapmayı gösteren bir video vardı oradaki gibi ayar çekeceğiz. Ben video izleyince tam anlayamıyorum, yazılı ve arada çizimli dokuman olsa kafam daha basardı ama Cyan anlamıştır, ikimizde de aynı motordan var, birlikte ayar yaparız diyorduk. Ben zaten o farkları anlayacak seviyede değilim henüz.Arka amortisörün üst tarafında alüminyum yuvarlak bir şapka var , sol yandaki el volantını çevirdikçe üzerindeki kertiklerden ayar çekebilirsin..
65 olur, daha 10 yılım var, 10 yıl daha konuları köfte mevzusuna getirip sulandırmaya devam ederim.bak ne güzel bilgiler verilmeye başlandı konuda
forumu 65 yaş üstüne yasaklasak mı
Eyvallah Üstadım. Çoğu zaman tek kişi ve çantasız sürüyorum. Ekipmanlarımla beraber 96 kiloyum. Ön amortisörlerde ayar yok arkada ise önyükleme ayarını ortada tutuyorum. Konfor odaklı sürüş için lastik basınçlarını kitapta yazan değerler 36-42 yerine biraz düşürüp deneme sürüşü yapmak istiyorum. Kafamda önü 34psi arkayı 38psi yapmak var. Ne dersiniz?Bütün lastikleri deneyin sonra Metzeler Next satın alın farkı görün..
Amortisörlerin tepkisi yumuşaksa lastik basıncını bir miktar fazla tavsiye edebilir üretici , esasen lastik yanağı süspansiyonun en etkili yeridir , yakıt tüketimini düşürmek içinde konfordan biraz taviz verip basınç artışına gidebiliyorlar..
42 den 38 e düşünce akselerasyon fark edilir derecede canlanacaktır , 42 ile bizim bol çukurlu , yamalı yollarımızda taş düşürebilir insanEyvallah Üstadım. Çoğu zaman tek kişi ve çantasız sürüyorum. Ekipmanlarımla beraber 96 kiloyum. Ön amortisörlerde ayar yok arkada ise önyükleme ayarını ortada tutuyorum. Konfor odaklı sürüş için lastik basınçlarını kitapta yazan değerler 36-42 yerine biraz düşürüp deneme sürüşü yapmak istiyorum. Kafamda önü 34psi arkayı 38psi yapmak var. Ne dersiniz?