Motorla gelen naylon lastikler ömrünü doldurdu, arka lastik sol yanından yarıldı ve başka ufak çatlakları var. Kendi lastikleri beni idare ediyordu, takım almak istediğim için Lastik Deposu denen bir siteden 3 taksit 5200 liraya Tournee Sport Anlas lastik aldım.
Bu Anlas lastikler motoru aldığımda motorun üstünde gelen ve 15.000 kilometre yapmış Hintli naylon lastiklerden iyi performans verir mi?
Ya da farkı benim kadar acemi bir sürücü aradaki farkı anlar mı?
2 kişi motor tepesinde rahat gidebilir miyiz?
Babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Anlası sadece küçük jant gruplarında all train tipi lastikleri var diye tercih ettim. Çapra R gibi. Ayrıca enduro, cross motorlarına da yolda da iyi gitmesi için uygun bir lastik. %60on road %40offroad.
Bu Çapra R 16-18 jant commuter sınıfına da lastik seçenekleri sunuyor. Köylü, taşralı, 4 mevsim motoruyla her yere girenler için tek alternatif. Yoksa hamuru iyi olduğundan değil.
Asfalt üstünde amiral gemisi olarak görülen tournee, tournee2, mb34 falan lastik değil. Kuru yolda bile kayıyor.
Winter grip 2 neden iyi? Çünkü başka seçenek yok. Derin dişli, V sırt desenli ve sık kılcal kanallı başka seçenek yok her lastik tipine.
Anlas hint ya da çin lastiklerinden daha iyi değil. Tek avantajı taze hamurlu, ezilmemiş elde edebilmemiz.
Yani Micheline alternatif tutulması söz konusu değil. Metzeler, Pirelli bile Michelin'in rakibi olamaz. Islak, nemli, parlak asfaltlarda Michelin farkını belli eder. Ancak anlas kuru yolda bile kayıyor. Ben 2023'te 2023 hamurlu tournee aldığımda bildiğin abs plastik gibi hamuru vardı. Parmağımın orta boğumuyla kapı tıklar gibi vurduğumda tak tak ses çıkıyordu. Çapra tek all train seçeneği diye aldığımda evet toprak, çakıl, çamur başarılıydı ama sert lastikti. Anlas için iyi lastik diyenler anlas satıcısı değilse hiç iyi bir lastik kullanmamış insanlar.
Hatta duro, anlastan daha yumuşak hamurlu bir lastik.
Bu arada hiçbir lastik 2 yıldan fazla kullanılmaz. İlk yaz ve kış zaten yıpratıyor hamuru. İkinci ya ve kış sezonu artık lastiğin fabrika değerlerini ortadan kaldırıyor.