Lastik Deposundan Alınan Anlas Lastik Takımı Hakkında Sorular

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Motorla gelen naylon lastikler ömrünü doldurdu, arka lastik sol yanından yarıldı ve başka ufak çatlakları var. Kendi lastikleri beni idare ediyordu, takım almak istediğim için Lastik Deposu denen bir siteden 3 taksit 5200 liraya Tournee Sport Anlas lastik aldım.

Bu Anlas lastikler motoru aldığımda motorun üstünde gelen ve 15.000 kilometre yapmış Hintli naylon lastiklerden iyi performans verir mi?
Ya da farkı benim kadar acemi bir sürücü aradaki farkı anlar mı?
2 kişi motor tepesinde rahat gidebilir miyiz?
Babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Lastik deposu iyi ve güvenilir bir firmadır. Anlas'ın Tournee Sport'unu geçmişte yaz aylarında Sym Wolf'te kullanmıştım. Bence çok başarılı bir lastikti. Radyaldir ve ben haşır huşur virajlara girecek kadar memnun kalmıştım. Mitas Mc 50 M-Racer'dan çok daha iyi bir lastikti.

Ben de Xmax 400 için aynı lastiklerden kullanıyorum. Forumda kuru yol performansı iyi diye konuşulmuştu. Bu okuduklarımdan yola çıkarak motosikleti yazın kullandığım için Anlas tournee tercih ettim. Ben kendi sakin kullanım tarzımda memnunum. Bir kez yağmura yakalanıp 15 km kadar yağmur yağarken kullanmak zorunda kaldım. Korkumdan yavaş gidip ıslanmayı göze alarak tin tin eve kendimi zor atabildim. Lastik iş görür. Nylon marka lastiklerden daha iyi iş görür. Yine de temkini elden bırakmamak gerek.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu arada Anlas Tournee ile Anlas Tournee Sport birbirinden alakasız, iki farklı lastiktir.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Bu arada Anlas Tournee ile Anlas Tournee Sport birbirinden alakasız, iki farklı lastiktir.
Tournee Sport yazıyor hocam ürün adında, yağmurda zaten şehir içinde oluyorum genelde, otobana çıkmam.
Lastik deposu iyi ve güvenilir bir firmadır. Anlas'ın Tournee Sport'unu geçmişte yaz aylarında Sym Wolf'te kullanmıştım. Bence çok başarılı bir lastikti. Radyaldir ve ben haşır huşur virajlara girecek kadar memnun kalmıştım. Mitas Mc 50 M-Racer'dan çok daha iyi bir lastikti.
130 luk modelleri radyal değil galiba hocam, 140 lıklarında radyal diyor sadece.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
😃 Ben de iki muhabbete katılayım demiştim. Onu da beceremedim. 😂
Yok dostum 2 farklı motorda hem Mb 34 Tournee'yi hem de Tournee Sport'u deneyimledim. Çok başkalar. İsim benzerliği diyelim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tournee Sport yazıyor hocam ürün adında, yağmurda zaten şehir içinde oluyorum genelde, otobana çıkmam.

130 luk modelleri radyal değil galiba hocam, 140 lıklarında radyal diyor sadece.
Onu bilemeyeceğim ben arka 140'lık kullanmıştım.

Yok dostum 2 farklı motorda hem Mb 34 Tournee'yi hem de Tournee Sport'u deneyimledim. Çok başkalar. İsim benzerliği diyelim.
Karaman'da çalışıyorum. Hafta sonları memlekete Konya'ya gidiyorum. Motosiklet de Konya'da duruyor. Gidince bahane ile bir bakayım hele. Benim lastik tournee mi yoksa tournee sport mu? Bahane ile öğrenmiş olurum. Motosiklete çok düşkünüm ama sitedeki birçoğu kadar bilgili ve ilgili değilim bu ürünlere falan. İşime yaradığı kadarını alır, gerisine fazla kafa yormam.

Karaman'da çalışıyorum. Hafta sonları memlekete Konya'ya gidiyorum. Motosiklet de Konya'da duruyor. Gidince bahane ile bir bakayım hele. Benim lastik tournee mi yoksa tournee sport mu? Bahane ile öğrenmiş olurum. Motosiklete çok düşkünüm ama sitedeki birçoğu kadar bilgili ve ilgili değilim bu ürünlere falan. İşime yaradığı kadarını alır, gerisine fazla kafa yormam.
Abi en iyisini yapıyorsun tüm arkadaşlarım yok putoline zincir yağı alamadım çok kötü oldu motosikletim tork kaybetti vs. diye şeyler söyleyip kendi kendine garip triplere giriyorlar . Kafaya takmamak lazım

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Onu bilemeyeceğim ben arka 140'lık kullanmıştım.
140 sığdıranlar var aslında ancak orijinal ölçülerle ne kazanıp ne kaybedeceğimi bilmediğimden oynamak istemedim.

Abi en iyisini yapıyorsun tüm arkadaşlarım yok putoline zincir yağı alamadım çok kötü oldu motosikletim tork kaybetti vs. diye şeyler söyleyip kendi kendine garip triplere giriyorlar . Kafaya takmamak lazım
Bu da fakirlikten hep, motor uzun ömürlü ve evladiyelik olsun istiyoruz çünkü elimizdekini satmadan yenisini alacak kadar para yok. Bazıları abartıyor gerçi o ayrı. Ben parçaların masraflarını karşılayabildiğim kadar kaliteli olmasını isterim. Hepten ucuza kaçmak ileride fazladan masraf açıyor.

140 sığdıranlar var aslında ancak orijinal ölçülerle ne kazanıp ne kaybedeceğimi bilmediğimden oynamak istemedim.

Bu da fakirlikten hep, motor uzun ömürlü ve evladiyelik olsun istiyoruz çünkü elimizdekini satmadan yenisini alacak kadar para yok. Bazıları abartıyor gerçi o ayrı. Ben parçaların masraflarını karşılayabildiğim kadar kaliteli olmasını isterim. Hepten ucuza kaçmak ileride fazladan masraf açıyor.
Yok arkadaşlarım çok garip kafadalar motosikletin filtresini 4-5 bakımda bir , yağını 4-5bin KMde bir değiştiriyorlar ama en iyi zincir yağını sıkmaları lazımmış motosikletin torku düşüyormuş :ROFLMAO: .Ben125CC motosiklet sürdüğüm için 3 şeritli yollarda yavaş kalıp sıkıştırılmak vs. istemediğim için 80-100KM/S hızın altına düşmüyorum , uzun yolda 110-120KM/Sle sürekli gitmek lazım ve bu 125CC için performanslı kullanıma giriyor motosiklet sürekli 7-8bin devir arasında gidiyor bu yüzden tüm bakımlarını eksiksiz yapıyorum çünkü 125CC sağa sola gitmek için benim gözümde illaki 300-400KM yol yapanlar vardır benim gibi ama yapanı ben pek görmedim. Arkadaşım gelmiş diyorki 2 ayda 11bin KM nasıl yaptın motosikleti çok zorlamışsındır alınmaz diye düşünüyorlar.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motorla gelen naylon lastikler ömrünü doldurdu, arka lastik sol yanından yarıldı ve başka ufak çatlakları var. Kendi lastikleri beni idare ediyordu, takım almak istediğim için Lastik Deposu denen bir siteden 3 taksit 5200 liraya Tournee Sport Anlas lastik aldım.

Bu Anlas lastikler motoru aldığımda motorun üstünde gelen ve 15.000 kilometre yapmış Hintli naylon lastiklerden iyi performans verir mi?
Ya da farkı benim kadar acemi bir sürücü aradaki farkı anlar mı?
2 kişi motor tepesinde rahat gidebilir miyiz?
Babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Anlası sadece küçük jant gruplarında all train tipi lastikleri var diye tercih ettim. Çapra R gibi. Ayrıca enduro, cross motorlarına da yolda da iyi gitmesi için uygun bir lastik. %60on road %40offroad.
Bu Çapra R 16-18 jant commuter sınıfına da lastik seçenekleri sunuyor. Köylü, taşralı, 4 mevsim motoruyla her yere girenler için tek alternatif. Yoksa hamuru iyi olduğundan değil.
Asfalt üstünde amiral gemisi olarak görülen tournee, tournee2, mb34 falan lastik değil. Kuru yolda bile kayıyor.
Winter grip 2 neden iyi? Çünkü başka seçenek yok. Derin dişli, V sırt desenli ve sık kılcal kanallı başka seçenek yok her lastik tipine.
Anlas hint ya da çin lastiklerinden daha iyi değil. Tek avantajı taze hamurlu, ezilmemiş elde edebilmemiz.
Yani Micheline alternatif tutulması söz konusu değil. Metzeler, Pirelli bile Michelin'in rakibi olamaz. Islak, nemli, parlak asfaltlarda Michelin farkını belli eder. Ancak anlas kuru yolda bile kayıyor. Ben 2023'te 2023 hamurlu tournee aldığımda bildiğin abs plastik gibi hamuru vardı. Parmağımın orta boğumuyla kapı tıklar gibi vurduğumda tak tak ses çıkıyordu. Çapra tek all train seçeneği diye aldığımda evet toprak, çakıl, çamur başarılıydı ama sert lastikti. Anlas için iyi lastik diyenler anlas satıcısı değilse hiç iyi bir lastik kullanmamış insanlar.
Hatta duro, anlastan daha yumuşak hamurlu bir lastik.
Bu arada hiçbir lastik 2 yıldan fazla kullanılmaz. İlk yaz ve kış zaten yıpratıyor hamuru. İkinci ya ve kış sezonu artık lastiğin fabrika değerlerini ortadan kaldırıyor.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Gittiğim otobanda pek viraj yok. Olanlar benim motorun hızını değiştirmeden hafif kontrayla dönülebilecek tipteler, yani motoru pek eğmiyorum. Yaz lastiği olduğu için yağmur beklentim de pek yok, kuru hava için aldım. Lastikleri deneyince bu konuya ilk izlenimlerimi yazarım.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Ben Wolf 250 de
Gittiğim otobanda pek viraj yok. Olanlar benim motorun hızını değiştirmeden hafif kontrayla dönülebilecek tipteler, yani motoru pek eğmiyorum. Yaz lastiği olduğu için yağmur beklentim de pek yok, kuru hava için aldım. Lastikleri deneyince bu konuya ilk izlenimlerimi yazarım.
Ben de Sym Wolf 250 varken bir takım Anlas Tournee Sport Radial eskittim. Gayet memnun kaldım. Her türlü iş yapar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar