Lastik Danışma Hattı

Lastikler hakkında araştıma yaparken edindiğimiz bilgileri bu başlıkta paylaşmak amacıyla açtım başlığı.

Caponord için Metzeler Tourance bakıyordum. Aslında en ideal lastiği o gibi görünüyor ancak ne yazık ki distribütör LAPAŞ'ta kalmamış arka lastik.

Tourance_rear_310x245.jpg

Geriye kalan tercihlerim, Metzeler'den daha ucuz olan Bridgestone Trailwing ve Pirelli Scorpion ST idi. Bu iki lastik de hemen hemen aynı fiyat. Aralarındaki farklar benim gibi bir kullanıcının doğrudan farkedemeyeceği kadar ufak.

Trailwing
trailwing_bak.jpg

Scorpion S/T
pirelli_scorpionST.jpg

İkisi de Metzeler'den daha sert hamura sahip ve daha geç ısınıyor. Pirelli Scorpion'ları ilk 50-100 km civarı çok dikkatli kullanmak gerekiyor. Lastik rodajı dediğimiz bu süreç içinde lastik, üzerindeki kaplama yüzünden kaymaya meyilli.

Gün geçtikçe tecrübelerimi aktaracağım yine bu başlıktan. Siz de lastikler hakkında yaptığınız araştırmalarınızı paylaşırsanız sevinirim :)

Aprilia Caponord pek az enduroda olan tel jant - tubeless lastik kombinasyonuna sahiptir. Bu lastikler tubeless'tır. Ancak sanıyorum iç lastikli olanları da var.

Aprilia Caponord pek az enduroda olan tel jant - tubeless lastik kombinasyonuna sahiptir. Bu lastikler tubeless'tır. Ancak sanıyorum iç lastikli olanları da var.

Bu sistemi benim bildiğim kadarıyla BMW bazı modellerinde kullanıyor özellikle.

Jant telleri jantın alın kısmıyla bütünleşiyodu galiba :cat:

Caponord lastikleri tam olarak şu şekilde:

20060614bikepics609830ja3.jpg

Teller jantın dışarı uzayan kısmına monte durumda.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arka Lastik Hakkinda...

Arkadaslar kullandigim chopper motorumun lastik olculeri on:110/90/16 arka:130/90/15. Bugunlerde yeni bir arka lastik almam lazim. Sorum su: 140 yada 150/90/15 bir arka lastik alsam olur mu? yani jant'in toleransi ne kadardir?

jant damak toleransı yanında arka çatal ve merkezden odaklama mesafesine de dikkat edilmesi gerekiyor.unutmayınız ki lastik taban ölçüsü kalınlaştıkça dolayısıyla yanak kalınlığı ve merkezden dış kenar çapı da farklılaşır.

Pro,

Lastik kalmamış ne demek yahu?

Metzeller alacaksın.
Kafan rahat olacak.

Pirelli son zamanlarda sükse yapıyor.
Tek nedeni bazı yarışlarda anlaşmalı firma olması.
İkisi karşılaştırılacak lastik değil.
Tabii ki kötü değil.
Ama iyisi var.
Örneğin Kenan Sofuoğlu Pirelli ile yarışıyor.
Ama sor bakalım kendi motosikletine takar mı?

Diğer bir konu Dual-Sport bir motor almışsın.
Bu yol yapacaksın demek.
Lastik rodajının ya da çabuk ısınmasının ne önemi var ki?
Pistte yarış mı yapacaksın?
Yol yapacaksın bu motorla.
İsterse yarım saat sonra ısınsın.

Şunu unutma!

Geç ısınan lastik,
geç soğur...

Kendi kullanım özelliklerine haiz bir lastik seçmeye bak...

Ayrıca,
ben endurocuyum.
Bakın enduro aldım filan diye havalara girme.
Aldığın motor enduro değil.
Türkiye'de enduro o..:p
Ya da hiç enduro görmemişler için enduro...:mrgreen:

Kenan Sofuoğlu Pirelli lastik kullanıyorsa ve bugünkü gazetede söylediğine göre sponsor desteğine ihtiyaç duyduğunu söylüyorsa, sırf bu nedenle yani pirelli'nin Kenan Sofuoğlu'na sponsor olması nedeniyle bile Pirelli alınır.

Kenan Sofuoğlu Pirelli lastik kullanıyorsa ve bugünkü gazetede söylediğine göre sponsor desteğine ihtiyaç duyduğunu söylüyorsa, sırf bu nedenle yani pirelli'nin Kenan Sofuoğlu'na sponsor olması nedeniyle bile Pirelli alınır.

Pirelli Sofuoğlu'na sponsor değil.
Konu yanlış anlaşılmasın.
SS ve SBK yarışları çok az modifiyeye izin veren, yani pilotaja önem veren yarışlardır.
Bu nedenle tüm motorlarda tek tip lastik kullanılır.
Bu yıl bütün SS lerde Pirelli kullanılıyor.
Gelecek yıl belki de başka bir marka ile anlaşılır ve o marka lastik kullanılır.

Konu budur.

boy

Lastik danışma hattına soru : Hocam bu lastikler caddede kullanılır mı? Ben mecburiyetten kullanıyorum, cadde lastiği alacak param yok da :)

kawasaki er-5 için lastik tavsiyesi arkadaşlar....teşekkürlerrr...

kawasaki er-5 için lastik tavsiyesi arkadaşlar....teşekkürlerrr...

walla arkadaşlar banada lastik lazım üstünde kenda diye bi lastik var yolu iyi tutmuyor bana daha iyi bi lastik önerebilecek var mı 130/60-13 ölçülerinde scooter lastiği ama ben viraj alırken fazla yattıgım için yarış lastiklerinden olursa iyi olur. virajlarda fazla kayma olmaz sanırım öyle. link ile bu lastiği alsan derseniz gidip alıcam yada sipariş vericem.

rup

130/60-13 metzeler ME 7 teen. Fiyatı 41 euro ben bunu kullanıorum gayet ii tavsiye ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar