Lastiğin durumu.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
gidip lastikdeki çamuru pisliği sildim şimdi daha net görünüyor çatlaklar
fotografinin linkini atıyorum
Lastik ömrünü tamamlamış, kauçuk özelliğini kaybetmiş. Zaten motora takıldıktan 2 sene sonra hadi bilemedin 3 sene sonra kullanmasak bile işi bitiyor.

Lastiğin üretim tarihi kadar önemli bir husus daha var, bunu sakın kaçırmayın; yaptığı km.
Geçen ay, arabamla 600 km kadar yol yaptığım bir günün ertesi sabahında sağ ön lastikte 3 tane çatlak gözüme çarptı. Lastikçiye gittim, ön arka yapsak kurtarmaz mı, lastikler henüz 2 buçuk yıllık dedim. Usta sordu, peki kaç km yaptın? 65 bin km den eminim ama fazlasını bilmiyorum dedim, lastiğin ömrü 50 bin km dir abi dedi. Ben, biraz şüphe ile yaklaşsam da güvenlikten ödün vermemek adına tamam yeni lastik takalım dedim.
Eski lastikler söküldükten sonra içlerini görünce, bir gün önce o yala nasıl gittiğim, Korkuteli rampasından nasıl frensiz 110-120 indiğim aklıma geldi, tüylerim diken diken oldu. Lastik içleri pörsümüş dökülüyor, neredeyse teller fışkıracak lastiğin içinden.
Günlük kullanılan arabaların lastiklerinin ömrü yurtdışında 20 25 bin KM ama Türkiye'de maks. 40 45 bin . 65 Bin biraz fazla olmuş gibi değiştirmeniz iyi olmuş lastikçi arkadaşta en fazla normal kullanımda sıkıntı çıkartmıycak KMsini söylemiş sonraki lastik değişimini de aynı yerde yaptırın dürüst esnafmış

Tel hala gözükmüyor, 1 sezon daha devam:))

Şaka tabi, bir kere yan yatırıp sağına soluna para harcamaktansa adam akıllı bir lastik alıp kafa rahat binmek çok daha mantıklı bir hareket olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar