Öncelikle motor alan arkadaşlara hayırlı olsun.. Kazasız, belasız, iyi günlerde kullanın inş..

Ben de aslında bu motordan almak isterdim ama bütçemin bayaaaaa bi dışında..

Neredeyse Honda CBR250R ile aynı fiyatta.. Tabii sınıflar farklı ama insan yine de bi garipsiyor...
Scooter sınıfında olan bi motor'un maxi de olsa daha ucuz olmasını beklerdim ama gel gör ki, tüm markalarda fiyatlar yüksek.
Hatta Xciting 250i diğerlerinden daha hesaplı kalıyor..
Doğrusunu söylemek gerekirse ben de bu işe yeni merak salanlardanım..
Ama 1 haftadır okuduğum yüzlerce sayfanın getirdiği tecrübe ile sizlere yardımcı olmaya çalışayım.. :cherry:
Rodaj dönemi motor'un geri kalan ömründe nasıl bir performans sergileyeceğini belirleyen çok önemli bir devre..
Bu dönem içinde artçı ile dolaşmanız pek mantıklı değildir çünkü ek yük motor'u zorlar,
Rodaj'ın mantığı motor'un parçaları birbirine alışana kadar aşınmayı minumum'a indirmektir..
Bu yüzden motorunuzu yoracağını düşündüğünüz her şeyden mümkün olduğunca kaçınmak lazım.
1- (Çok mecbur kalmadıkça) asla
ani kalkış ve ani fren yapmayın...
2- Asla
gazı köklemeyin, motorunuzu
orta bir hızda ama (BURASI ÖNEMLİ)
farklı viteslerde kullanın.
Diyeceksiniz ki iyi de bunda vites yok! Vites scooter'larda devir hızına göre otomatik olarak seçildiği için
UZUN SÜRE AYNI DEVİRDE KULLANMAYIN!
bu da birşey ifade etmediyse öz Türkçe'si şu;
Sürekli aynı hızda kullanma, belli bi süre sonra hızı alçalt ya da arttır ki vites değişsin ve diğer vites dişlileri de çalışıp alışsın! 
3-
Motor'u çok uzun süre/aralıksız kullanmayalım. Mesela rodaj bitmeden şehirler arası yolculuk mantıklı değildir.
Uzun süreli yolculuklar motor'u yorar, motor ısınır falan filan.. (Uzun süreden kasıt 2 saat fln yüksek hızda, otobanda gitmek..)
4- Efenim artçıdır, ekstra yüktür falan kaçınırsak iyi olur.
5- Yokuş/
Bayır çıkarken motoru boğmayalım efendim, aynı mantık, motoru zorlamak yok...
Kısacası motorunuza rodaj süresinde nazik olun, hor görmeyin, yormayın, (sınırlara gitmeden) hep değişik hızlarda gidin...
Bi nevi balayı gibi düşünün..
Şimdi yeni gelin o, korkutmamak lazım ki evine geri kaçmasın..
Ona nazik ama hep farklı davranın ki sonradan "bak senin böyle huyların yoktu, alışkın değilim ben böyle tavırlara!!" demesin.. Her yüzünüzü görsün..
Tabii HER yüzünüzü de değil!!
Ani tepkilerde bulunan o canavar yüzünüzü balayı döneminde göstermek olmaz.. Onu balayında dönünce gösterirsiniz artık..
Daha da açık betimlenemezdi heralde bu rodaj süresi..
Kendime şaşırdım yeminle! :queen:
Velhasılı, motorunuz hayırlı, yolunuz açık olsun efendim..
Kalın sağlıcakla.. :thumleft: