Bu kafasız distribütör, hazır da vergiler düşmüşken bu güzelim motoru neden getirtmez acaba ? Geçen gün bunlara "Sizden başka vitesli motor getirmeyen firma kalmadı" diye yazdım, cevap olarak "Activ 100" modelimiz vitesli diye yazdılar. Komediden başka birşey değil. Memlekette bu işler kimlere kalmış, yazık...
merabalar@ufukk hocam lastikler bridgestone exedra. tam ölçülerin aklımda değil ama bakar söylerimfakat şöyle bir tüyo verebilirim, her iki lastik de orjinalinden bir tık geniş ve yanak yüksekliği bir tık fazla
motosiklet fuarı döneminde indirimli olarak 550 tl'ye almıştım. lastik konusunu bayaa araştırmıştım almadan önce. aynı ebatları almak istersen hem bulması çok zor, hem de fiyatı fazla yükseliyor. zaten onların hız indeksleri çok yüksek. venox'larımızla hiç bir zaman çıkamayacağımız hızlara uygun olan lastiği takmanın çok gerekli olmayacağını düşündüm doğrusu
yol tutuşuna gelince, motoru alalı bir kaç ay oluyor ve aldıktan çok kısa bir süre sonra lastikleri değiştirdim. haliyle yol tutuşu inanılmaz fark etti ancak her iki lastiği veya başka lastikleri kıyaslayacak tecrübem yok maalesef. fakat şöyle bir ayrıntı da var, uzun senelerdir motosiklet kullanan bir arkadaşım venox'umu hem eski hem yeni lastiklerle kullandı ve yeni lastikleri fazla fazla övdü.
son olarak şahsi yorumumu söyleyeyim. "tombul" lastiklerle bence daha da şık durdu motor![]()
merabalar
geçen sene metzeler maraton almayı düşünüyordum 1000tl civarı bi fiyatı vardı.
selamlar dostum. bende haftaya bir venox almayı düşünüyorum fakat, bir usta ile görüştüm motorun çok sağlam fakat parça sıkıntısı çekeceğimi söyledi. ve içime kurt düştü. bu konuda bi bilgin var mı yardımcı olursan sevinirim.
iki sene önce motosiklet mağazasına metzeler sordum 600 kusur demişlerdi. geçen sene servise sordum pirelli ye 700 tl civarı bi fiyat söylediler dedim geçen sene başka yerden fiyat aldım metzeler için 700 tl dediler dedim, metzeler fiyatına baktılar elimizde yok istanbul dan gelecek deyip 1000tl fiyat çıkardılar, bende lastik üretim tarihine bakmadan ne arabama ne motora lastik almam güvenemedim almadım,fiyat farkına gelince istanbuldan gelecek +nakliye -Ankara'da motosiklet pek yaygın değil istanbul kadar adamlar tuttura bildiğine ister al ister alma paşa gönlün bilir, sırf bu lastik için bu sene fuara gidecektim iş yoğunluğundan gidemedim,geçen sene yazın istanbul'daydım gelmişken aradan çıkarayım dedim doğubank taraflarında geziyordum ara sokaklarda motorcu buldum lastik bulamadım :farao:fenerbahçeyi geziyordum tt customu bile buldum gene lastik bulamadım :cyclopsan yol bilmiyorsun iz bilmiyorsun İstanbul'lu arkadaşlardan motorcu adresi bekliyoruzİyi geceler benim venoxa önceki sahibi metzeller maraton taktırmış 700 tl civarında tuttu demişti şimdi 1000 tl yi duyunca şaşırdım biraz
selamlar dostum. bende haftaya bir venox almayı düşünüyorum fakat, bir usta ile görüştüm motorun çok sağlam fakat parça sıkıntısı çekeceğimi söyledi. ve içime kurt düştü. bu konuda bi bilgin var mı yardımcı olursan sevinirim.
Merhaba benim makinanında arka silindirinden tıkır tıkır ses geliyordu mecburen en yakın tamirciye götürdüm orasını burasını söktü 120 tl masıraf yaptım değiştirdiği parça (10$ orjinali ) uydurma parça taktı parça olmadığı için.motoru akşam 5 'te bıraktım gece 3 te anca bitti ve hiçte istediğim gibi olmadı gittim servisine bıraktım orjinal parçayla değiştirsinler diye, 1 hafta makina serviste yattı,makina hazırlandı (180 tl masrafla)aldım 2 gün sonra yine aynı tekrar götürdüm yine yaptılar 3-4 ay sonra yine aynı bir parçayı değiştirmekten acizler ben tornacıyım kendim söktüm taktım şimdi maşallah sıkıntı yok. Vel hasıl kelam sadede gelecek olursak senin sıkıntın eksantrik zincir gergisi olabilir( tensioner tensör) de deniliyor bunu anlamak için hangi silindirden ses geliyorsa onu tesbit et, o silindirin tensöründe bulunan 3 tane civata var arka silindirde yatay konumda bağlanmıştır ön silindirde dikey konumda , ortadaki civatayı söküyorsun söktüğün yerin içinde bir tane daha ayar civatası var motoru çalıştırıyorsun ince düz tornavidayla saat yönünün tersine doğru yavaş yavaş boşluğunu alıyorsun ses kesilirse tensörün bozulmuş demektir ki bu yazdıklarımı uygulaman için elin anahtar tutması lazım yanlış bir şey yaparsan zincir diş atarsa subapları bile eğe bilirsinherkese iyi akşamlar arkadaşlar geçen gün bende venox aldım motorda şöyle bir sorun var sanırım egzantrik zincirinden ses geliyo bu sorun kronik mi acaba ? birde sisy bar ( sırt dayama) nereden ucuza bulabilirim acaba çıkma olur yan sanayi olur yardımcuı olurmusunuz saygılarımı sunuyorum.
Allah razı olsun üstadım yaşım 54 beden eğitimi öğretmeniyim heveslendim aldım hiç anlamam desem yeridir neyse motoru gösterdim motorun inmesi lazım falan dediler bu masraf 300 tl de olabilir 1500 tl de olabilir dediler tabi baya bir moralim bozuldu ancak motorcu bunu söylemese zaten ben anlamazdım bana gelen öyle çok ses yok bakım için götürmüştüm böyle ses geldiğini söylediler dediklerini yapacağım üstadım çok çok sağol varol... motorcularda anlamıyo aslında izmirdeyim anlayan motorcu bulamadım. ben göstereyim motorcuya senin yazıklarını söyleyeyim anlıyormuşum gibi kazıklamasınlar.Merhaba benim makinanında arka silindirinden tıkır tıkır ses geliyordu mecburen en yakın tamirciye götürdüm orasını burasını söktü 120 tl masıraf yaptım değiştirdiği parça (10$ orjinali ) uydurma parça taktı parça olmadığı için.motoru akşam 5 'te bıraktım gece 3 te anca bitti ve hiçte istediğim gibi olmadı gittim servisine bıraktım orjinal parçayla değiştirsinler diye, 1 hafta makina serviste yattı,makina hazırlandı (180 tl masrafla)aldım 2 gün sonra yine aynı tekrar götürdüm yine yaptılar 3-4 ay sonra yine aynı bir parçayı değiştirmekten acizler ben tornacıyım kendim söktüm taktım şimdi maşallah sıkıntı yok. Vel hasıl kelam sadede gelecek olursak senin sıkıntın eksantrik zincir gergisi olabilir( tensioner tensör) de deniliyor bunu anlamak için hangi silindirden ses geliyorsa onu tesbit et, o silindirin tensöründe bulunan 3 tane civata var arka silindirde yatay konumda bağlanmıştır ön silindirde dikey konumda , ortadaki civatayı söküyorsun söktüğün yerin içinde bir tane daha ayar civatası var motoru çalıştırıyorsun ince düz tornavidayla saat yönünün tersine doğru yavaş yavaş boşluğunu alıyorsun ses kesilirse tensörün bozulmuş demektir ki bu yazdıklarımı uygulaman için elin anahtar tutması lazım yanlış bir şey yaparsan zincir diş atarsa subapları bile eğe bilirsin
---------- Post added at 00:25 ---------- Previous post was at 00:20 ----------
[url]http://hizliresimyukle.com/images/2013/05/16/WVhgv.jpg[/url]
---------- Post added at 00:35 ---------- Previous post was at 00:25 ----------
http://www.youtube.com/watch?v=DBSnckpy6qk
---------- Post added at 00:38 ---------- Previous post was at 00:35 ----------
bu linkteki venox ve tensör bozulmuş oynayan parça var ortada oraya ince tornavida takıp saat yönünün tersine yani sola çevireceksin eğer problem burdaysa bu parçanın yenisi ile değiştireceksin