toplamda kaç tane venox var ki arkadaşlar samanlıkta iğne arıyorsunuz![]()
vlknmarmara hayırlı olsun tekerin düz bassın
ama çok özet olmuş ne aldın ne sorun yaşadın ne eksiğin var ne tavsiyen var biraz anlat bizlere
bu arada belki bilmeyen vardır diyerek söylemek isterim. benim egzozun orjinal sesi hoşuna gitmediğinden eski kullanıcısı araya bir conta koymuş şimdi sesi biraz daha fazla ve tok çıkıyor bilginiz olsun.
bu arada yetkili servislerde normal bir bakım maliyeti ne oluyor bunu sormak isterim.
unutmadan lastiklerim metzeller eski sahibi 700 tl ye taktırdığını söylemişti. 08 çıkışlı 2007 model.
kesinlikle haklısın kaskların ve lastiklerin yıl olarak çok eski olmaması gerekiyor onlarında raf ömrü var yaniHatam varsa, lastik konusunda daha bilgili olan arkadaşlar düzeltsinler ama 2013'ün ortasında olduğumuzu göz önünde tutarsak, o lastikle çok az yol yapılmış olsa bile, 6 yıllık lastik sanırım artık yol tutuşunu belli bir ölçüde kaybetmiş olabilir diye biliyorum.
HİKİZUME yanlış bilmiyorusam egzoz gazının çıktığı yerdeki 4 civatayı söküp araya conta koymuş bana bunun gibi bişey söylemişti sesi çok gelirse çıkar orjinaline dön demişti. ama bu contanın kalınlığı nedir çapı nedir bilemiyorum. lastiklere gelirsek aslında 2 sene önce taktığını söyledi ve 5000-6000 km yaptığını söyledi götürdüğüm serviste bunu onaylayıp o lastiklerin o motosiklete fazla olduğunu söyleyip bizi dalga geçmeye sevketmiştiAraya gireyimBu conta olayını bilmiyordum. İki egzosun arasına herhangi bir yere, oraya uyacak ebatta bir conta mı yerleştiriyoruz? Merakımı cezbetti doğrusu
Yetkili servisteki "bakım" maliyetine ilişkin kısaca kendi 18.000 bakımımı söyleyeyim. Yağ değişti, yağ ücreti artı sanırım biraz işçilik almışlardı. Tam meblağyı hatırlamıyorum ama 50 civarı bir şey tutmuştu.
Lastikleri de yeni değiştirdim, onu da kısaca anlatayım. Bridgestone exedra taktırdım. Standart ölçülerden biraz büyük olanları seçmiştim, indirimle birlikte 550 TL tutmuştu. Ama üzerindeki lastik ölçülerinin tıpatıp aynısını taktırsaydım 750-800 TL gibi bir şey tutacaktı. Hatam varsa, lastik konusunda daha bilgili olan arkadaşlar düzeltsinler ama 2013'ün ortasında olduğumuzu göz önünde tutarsak, o lastikle çok az yol yapılmış olsa bile, 6 yıllık lastik sanırım artık yol tutuşunu belli bir ölçüde kaybetmiş olabilir diye biliyorum.
HİKİZUME yanlış bilmiyorusam egzoz gazının çıktığı yerdeki 4 civatayı söküp araya conta koymuş bana bunun gibi bişey söylemişti sesi çok gelirse çıkar orjinaline dön demişti. ama bu contanın kalınlığı nedir çapı nedir bilemiyorum. lastiklere gelirsek aslında 2 sene önce taktığını söyledi ve 5000-6000 km yaptığını söyledi götürdüğüm serviste bunu onaylayıp o lastiklerin o motosiklete fazla olduğunu söyleyip bizi dalga geçmeye sevketmişti![]()