Kymco Skytown 125Abs...

Selam dostlar,

Dostlar; neredeyse ekim ayının başından beri yeni almış olduğum skytown motosikleti kullanıyorum.. Motosiklete diyecek yok gidişi, malzeme kalitesi iyi gayette yakışıklı ilgi çekici ve merak uyandırıcı. PCX ve FORZA ile harmanlanıp güzel bir şeyler çıkarmışlar. He! bir de acayip konforlu.

Ancak ! benim derdim bunlar değil, benim derdim YAKTIĞI YAKIT. bilgilerine baktığımız da 7 litrelik bir deposu olduğunu görüyoruz ve sitesine girip motoru incelemek istediğimiz de karşımıza çıkan bir kaç dikkat çekici kısımdan biri de " YAKIT PERFORMANI "..

aldığım günden beri allah var hakkını veriyorum kullanıyorum motosikleti bir oraya bir oraya yaldır yaldır gezip dolanıyorum 2.000km'yi devirdik beraber... yakıt alıyorum bazen ertesi gün bazen 2 gün sonra tekrar yakıt alıyorum. kabaca hesaplıyorum max 225km gidebiliyorum ( 100km'de 3litre) fazlası olmuyor ve inanım hız ortalamam 55 max 60 falandır öyle gaz açmam hız yapmayı severim ama yakmasından korktuğım için gazlayamıyorum çünkü 125cc bir motorun üstelik yakıt cimrisiyim diyen bir motorun 2 günde bir benzin istasyonuna uğraması sinirlerimi bozmaya başladı. bulunduğum yerde ki yetkili servise gidip derdimi anlattım orada ki ustanın 100km'de 3litre yakması normal dediği durumu ben bir türlü normalleştiremiyorum. dayanağı da (bodrumda yaşıyorum. bilen bilir buranın yokuşları efsanedir) çok fazla yokuş var yokuş yüzünden bu kadar yakıyor demesi. EE kardeşim her yokuşun bir inişi var...

Ne diyorsunuz sevgili dostlar derdim normal mi yoksa ben mi büyütüyorum ???

çok yakıyorsa, Nedeni nedir ? neleri kontrol ettirmeliyim ne yapmalıyım bir fikir bir yol gösterin kahroluyorum haftalardır sürekli nasıl bu kadar çok yakar diye düşünmekten.

Son düzenleme:
Dostum o kadar yazmışsında 100 kilometrede ortalama tüketimini neden yazmadın , 2 günde 225 km diye bir hesap olmaz..

Dostum o kadar yazmışsında 100 kilometrede ortalama tüketimini neden yazmadın , 2 günde 225 km diye bir hesap olmaz..
'bulunduğum yerde ki yetkili servise gidip derdimi anlattım orada ki ustanın 100km'de 3litre yakması normal dediği durumu ben bir türlü normalleştiremiyorum.'

'bulunduğum yerde ki yetkili servise gidip derdimi anlattım orada ki ustanın 100km'de 3litre yakması normal dediği durumu ben bir türlü normalleştiremiyorum.'
ben bunu Bodrum gibi yokuşu bol yerde 3 litre bile yakabilir dedi servisteki usta diye anladım 😒

rodaj denilen şey ilk bakımda bitiyor zannediyoruz ama motorun tam performanslı çalışması 10.000 km yi bile bulabilir , tüketim bu sebeple bir miktar yükselebilir , havalar tüm yurtta ciddi soğudu buda sebeptir , Bodrum da düz yol sadece deniz kenarında var kalan heryer yokuş..

yokuş çıkmak ortalamayı yükseltir , inerken sıfır tüketiyor ama çıkarken 5 misli yakıyorsun , düz yolda 2,5 yakarsın inişli çıkışlı yolda ortalaman 3-3,5 olur..

3 litre yakıyorsada mevsim nedeniyle normal bence , en az yakan cb125 F için bile 2 litre deniyor..

Son düzenleme:
100 km' de 3 litre yakıyor şuan için
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ben bunu Bodrum gibi yokuşu bol yerde 3 litre bile yakabilir dedi servisteki usta diye anladım 😒

rodaj denilen şey ilk bakımda bitiyor zannediyoruz ama motorun tam performanslı çalışması 10.000 km yi bile bulabilir , tüketim bu sebeple bir miktar yükselebilir , havalar tüm yurtta ciddi soğudu buda sebeptir , Bodrum da düz yol sadece deniz kenarında var kalan heryer yokuş..

yokuş çıkmak ortalamayı yükseltir , inerken sıfır tüketiyor ama çıkarken 5 misli yakıyorsun , düz yolda 2,5 yakarsın inişli çıkışlı yolda ortalaman 3-3,5 olur..

3 litre yakıyorsada mevsim nedeniyle normal bence , en az yakan cb125 F için bile 2 litre deniyor..
yaptığım hız ortalamamı lütfen dikkate alın.. inanın 65km hızlara geldi mi " eyvah yandık " deyip gaz kapayıp 50 yada 55 km'lere kadar düşüyorum. pcx kullanan arkadaşlara soruyorum 2.5 çok gazlarlar ise 3'ü gördüklerini söylüyorlar.

100 km' de 3 litre yakıyor şuan için
4-4,5 yazsan yüksek derdim , bencede Bodrum da 3 normal Nisan da havalar ısınıp motorun kilometresi biraz daha yükseldikçe 2,5 ve altına iner..

en basit tavsiyem arka lastik hava basıncını bir tık düşür , yokuşlarda motor daha az zorlanır , becerebiliyorsan subap ayarlarını ve buji tırnak aralığını kontrol et , motor yağıda fazla olmasın..

Motosikleti
Cf Cl-x 250 / Tvs Jupiter125
Kymco ve sym motorları muadillerine göre bir miktar fazla yakar performans anlamında eksiklik yoksa bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Kıyaslama olarak jupiter125 i eşşek niyetine kullanıyordum anlas kış lastiği, arka çanta otobanda tapa gaz kullanım, istanbul trafiği, kağıthane yokuşları ve yeri geldi iki kişide bindik (95kgyım) rodajı da öyle doğru düzgün yapmadım tüm bunlara rağmen 1.8-2.2 arası geziyordu yakıtı

Kymco ve sym motorları muadillerine göre bir miktar fazla yakar..
Kymco satın alıp kullanmadım ama muadillerinden fazla tükettiğini sanmam , bir çok motoru ile test sürüşü yaptım , inceledigimde teknolojisinin Japonlardan farklı olmadığını gördüm hatta sukuter sınıfında Kymco kadar süspansiyonu konforlu motor görmedim..

Sym nin ise ikisi vitesli 6 ayrı motorunu kullandım , kesinlikle çok tüketmiyorlar , tüketseler bu kadar Sym almazdım 😊
Şu an Joyride 300 e sahibim ve 5000 km dir bende , performansına göre tüketimi şaşkınlık verecek derecede düşük , daha önce kullandığım 250 cc Xmax dan kesinlikle çok daha az tüketiyor , diğer Sym motorum ise vitesli Nht200 ü kışın hiç kullanmadım , yazın ortalamam sakin bir sürüşle 2 litrelerde idi..

125 cc skuter lar genelde 100 kmde 2-3 litre aralığında yakıyor. az yaksın diyorsanız honda pcx sh125 bakıcaktınız

4-4,5 yazsan yüksek derdim , bencede Bodrum da 3 normal Nisan da havalar ısınıp motorun kilometresi biraz daha yükseldikçe 2,5 ve altına iner..

en basit tavsiyem arka lastik hava basıncını bir tık düşür , yokuşlarda motor daha az zorlanır , becerebiliyorsan subap ayarlarını ve buji tırnak aralığını kontrol et , motor yağıda fazla olmasın..
gündüz gözü ile ilk işim lastik basıncımı dediğin gibi bir tık düşürücem
Kymco satın alıp kullanmadım ama muadillerinden fazla tükettiğini sanmam , bir çok motoru ile test sürüşü yaptım , inceledigimde teknolojisinin Japonlardan farklı olmadığını gördüm hatta sukuter sınıfında Kymco kadar süspansiyonu konforlu motor görmedim..

Sym nin ise ikisi vitesli 6 ayrı motorunu kullandım , kesinlikle çok tüketmiyorlar , tüketseler bu kadar Sym almazdım 😊
Şu an Joyride 300 e sahibim ve 5000 km dir bende , performansına göre tüketimi şaşkınlık verecek derecede düşük , daha önce kullandığım 250 cc Xmax dan kesinlikle çok daha az tüketiyor , diğer Sym motorum ise vitesli Nht200 ü kışın hiç kullanmadım , yazın ortalamam sakin bir sürüşle 2 litrelerde idi..
abi 200cc motoruna 2 yaktiriyorsun benim 125cc motorum icin 3 litreye normal diyorsun yani sende :))

Rampa her aracın yakıt verisini çok artırır. 3 litre bence Bodrum için normal. Yıllarca her yazı Bodrumda ve de Honda Kinetic diye bir scooter üzerinde geçirdim. o rampaları iyi biliyorum. Bodrumun o rampalarında özellikle gücü zayıf motosikleti zorlayarak kullanmak yakıt verisini hayli yükseltir. 3 litre abartı değil gerçekten.

gündüz gözü ile ilk işim lastik basıncımı dediğin gibi bir tık düşürücem

abi 200cc motoruna 2 yaktiriyorsun benim 125cc motorum icin 3 litreye normal diyorsun yani sende :))
vitesli motorlar varyatörlü sukuterlerden daha az tüketir , verdiğim değerde yazın çoğunlukla sakin uzun yol kullanımıdır..

vitesli motorlar varyatörlü sukuterlerden daha az tüketir , verdiğim değerde yazın çoğunlukla sakin uzun yol kullanımıdır..
siz bilgili bir abiye beziyorsunuz, konudan bagimsiz olarak; önümüzde ki hafta yag degisimi yapicam. kendim castrol
siz bilgili bir abiye beziyorsunuz, konudan bagimsiz olarak; önümüzde ki hafta yag degisimi yapicam. kendim castrol power1 10w40 tercih ettim....siz hayir o degil de su marka ve modeli kullanirsan motorun icin daha iyi diyebilecegin bir sey var mi

Motosikleti
Ns200 15"
siz bilgili bir abiye beziyorsunuz, konudan bagimsiz olarak; önümüzde ki hafta yag degisimi yapicam. kendim castrol

siz bilgili bir abiye beziyorsunuz, konudan bagimsiz olarak; önümüzde ki hafta yag degisimi yapicam. kendim castrol power1 10w40 tercih ettim....siz hayir o degil de su marka ve modeli kullanirsan motorun icin daha iyi diyebilecegin bir sey var mi
Defalarca kullandım gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

yag degisimi yapicam. kendim castrol power1 10w40 tercih ettim....siz hayir o degil de su marka ve modeli kullanirsan motorun icin daha iyi diyebilecegin bir sey var mi
kitapçıkta tavsiye edilen viskozite 10W40 ise kullanabilirsin , markadan çok sahte yağ mı değil mi sorgula , piyasada , internetde popüler markaların sahtesi çok var ve motora ciddi zarar verebiliyor bu yağlar..

Özellikle Castrol ve Motul ün sahtesini duyuyoruz , Castrol markasını kendim yıllardır tercih ederim , Motul gibi markalarda kalitelidir ama iki misli fiyatı hakedecek bir farkı yok , Petrol Ofisi motosiklet yağları da hem uygun fiyatlı hemde gerekli şartnameleri karşılıyor , Opet de satılan yağda Alman Fuchs tarafından geliştirilen kaliteli bir yağdır..

PO ve Opet yağlarında kesinlikle sahte yoktur..

Motosikleti
Ns200 15"
kitapçıkta tavsiye edilen viskozite 10W40 ise kullanabilirsin , markadan çok sahte yağ mı değil mi sorgula , piyasada , internetde popüler markaların sahtesi çok var ve motora ciddi zarar verebiliyor bu yağlar..

Özellikle Castrol ve Motul ün sahtesini duyuyoruz , Castrol markasını kendim yıllardır tercih ederim , Motul gibi markalarda kalitelidir ama iki misli fiyatı hakedecek bir farkı yok , Petrol Ofisi motosiklet yağları da hem uygun fiyatlı hemde gerekli şartnameleri karşılıyor , Opet de satılan yağda Alman Fuchs tarafından geliştirilen kaliteli bir yağdır..

Abi Power 1 Scooter pahalı gelmeye başlayınca artık arabadan kalan Magnatec'i kullanıyorum, bir an düşündüm ve "bu kadar yağa para veriyorum, zaten motoru sıfır toplasam 5k tutacak" dedim ve önemsememeye başladım .:D

internetten

internetten almayacagim, burada bir esnaf var ondan alicam

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
abi valla ta geçen sene NS200 motorumun yağ değişimini yapıcam diye castrol yağ almıştım Şirinevlerden (Motor tamiri için asla uğramamanız gereken bir bölge) Sonra baktım balata değişimi vs. de gerekiyor. Bu sefer Çetin Motorda bakıma sokmuştum. Yani aldığım yağlar bende kaldı. Acaba sahte midir?
Tespit etmemin bi yöntemi var mı bildiğin abi ?

Youtube da sahte kutuların gerçeği ile karşılaştırıldığı videolar var izle , sahte yağın rengide farklı oluyor..

Çetin Motor dediğin HPS Çetin mi ? onda sahte , çakma bulunmaz..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar