tüm bilgi veren arkadaşlara teşekkür ederim. son hızı nedir bilen varmı??
bide bu motor OHV denilen egzantriksiz valf çubuklu teknolojiylemi çalışıyor. ve titreşim sorunu yaratmıyormu bu..130 kilo olması ağır kalmasına sebep oluyormu??
kymco için tavsiye edebileceğiniz bayi ve servisler hangileri ??
ukalalık olarak algılamazsın umarım,bir yanlışlığı düzeltmek istedim;
ohc :üstten eksantrik milli(eğer dohc olursa double yani üstten çift eksantrik milli)
ohv :bloktan eksantrik milli
yani eksantriğin motor içerisindeki konumunu belirten kısaltmalar bunlar,ikisinde de eksantrik mili var,bloktan eksantrik mili olan motorlarda kamların haraketi subaplara itici çubuklar ve külbütör mekanizmasıyla iletilir,üstten eksantriklilerde ise uzun itici çubuklara ve genelde külbütör mekanizmasına ihtiyaç yoktur,parça sayısı biraz daha az olduğu için ohc motorlar ohv motorlara göre biraz daha sessiz çalışır fakat yağlama konusunda daha hassasdır:cat:
bu arada konuya dönecek olursak ybr mi?ck125 mi? ben yaklaşık 20.000 km ybr kullanmış biri olarak kesinlikle ybr tavsiye ederim,kuryelerde 100.000 km hatta daha fazla yapmış olanları çok gördüm,bildiğim motor olduğu için onu tavsiye ediyorum.ama ck125'in de sağlam ve sorunsuz olduğunu duydum fakat kullanmadığım için kesin yorum yapamayacağım:silent: