ASM , Bahsettiğim agırlıkları bodrumda herhangi bir motorsikletçide kolay buldum siz büyük şehirde daha rahat bulursunuz. Gidonun sarhoşluğu derken motorun sağa yada sola dalmasını engelledi yani gidon balansı gibi bişey.ben lastik hava değerlerini kullanma kıalvuzuna bakarak ayarladım ve hakkaten iyi oldu(ön amort. biraz rahatlama var ama tam anlamıyla bir rahatlama değil)
bendede 100 km hızı geçince bir titreme oluyor,acaba bahsettiğiniz ağırlıklar bu sorunu çözüyor mu ViaBodrum?(yani gidonun sarhoşluğu dediğiniz olay bir nevi titrememi)
bu titreme elime acayip rahatsızlık veriyor
bu metal ağırlıkları motosiklet aksesuarı veya yedekparçası satan yerlerden temin edebilirmiyiz?
Çin malı bir motor 110'da bile titemiyor(bozuk bir balans ile),benim motorum 100'ü geçince titreme sinyalleri veriyor ve biraz daha basınca felaket titriyor
servise bunun nedenini sorduğum zaman,bu scooterdır olabilir gibi garip bir cevap alıyorum.(balans yaptırın diyorlar ama tekerde ve jantta sıkıntı yok)
Tamircinin yaptıgı yorum banada inandırıcı gelmedi. benim hiç bir scootarda görmediğim bir titreme bu , balansla alakalı degil ön süspansiyonun sertliğinin verdigi zıplama , titrme ötesi cidden zıplama . Mesela diğer scooter larda 85-105 kh /h ile giderken tek eli bırakmak mümkün ama bunda tek eli bırakmayı boşverdim . 2 parmagım ile elimi fren kolunda dahi tutamıyorum 5 parmak ile elciği kavrama durumundayım . Yarın şu yağ ve helezon işini hallederisem bilgi vericeğim
Hoşçakal