Kuyruk sokumu ağrısı vs. sele

Motosikletim mondial 150 zat ve boyum 187 cm. kilom ise epey var :p

Sorunum başlıktaki gibi kuyruk sokumumda müthiş ağrı oluyor 1+ saatlik sürüşlerde..
Çünkü uzun boy dezavantajı nedeniyle seleye popomla değil kuyruk sokumumla kaykılarak oturmak zorunda kalıyorum..
Buyrun göz atın seleye..

Şimdi diyorum ki bunun selesini söküp götüreyim oto döşemeciye hallettireyim..
Hallettireyim de ne yaptırayım?

Poponun değdiği yeri mi genişleteyim?
Sünger takviyesiyle seleyi mi yükselteyim?
Yoksa selenin kuyruk sokumuna denk gelen bel takviyesi kısmını geriyemi aldırmaya çalışayım?

Bu işleri yaparken orjinal sele vinil ini kullanabilirmiyim yoksa pert mi olur?

Tecrübe eden arkadaşlar yazarsa memnun olurum yoksa benimde mantığım var bende birşeyler düşünüyorum ama yanlış iş yaparsam geri dönmesi de ayrı bir iş olarak karşıma çıkacak..
Tekrarlamak gerekirse mesele seleye kuyruk sokumumla oturmam bunu gidermeye çalışıyorum..

Benim için motosiklet hayatımı etkileyebilecek bir mesele açıkçası bir kez ameliyat oldum oradan bir daha olamam.:salut:

Benimde de motorumla ilgili böyle sorunum var çekindiğim için kimseye danışamadım tam konunun üzerine bastım sanırım.Benim koltuk biraz sert ve dar tam olarak tam koltuğun tepe bölümünde oturmak zorunda kalıyorum buda dış görünüşü etkiliyor bazıları sanıyorki sanki kasılıyorumda havalar binbeşyüz gibilerinden yorum yapıyorlar ben senin kadarda gidemiyorum yarım saatte bir dinlenme ihtiyacı hissediyorum sadece bel ağrısından 10-15 km gitsem sanki gören 150-200 kM yol yapmısım zannedecek o şekil ağrıtıyor buradaki arkadasların görüşlerinden bende yararlanmak istiyorum inanın ki bende bu zahmeti çekeni iyi anlıyorum.

Aynı sorun bende de var. Motosiklet koltuğunun destek yeri ikimizin de aynı düşünülmüş. Geriye doğru biraz yatık şekilde destek ayarlanmış. BU da sürüş sırasında biraz zaman geçtiğinde sürücünün geriye doğru kendini bırakmasını sağlıyor. İlk başta sanki bir rahatlık olarak hissedilse de aslında bele ergonomik olmayan bir yüklenme meydana getiriyor.
Tek çözümü arkalığın bele biraz daha destek olacak şekilde yüksek olması. Ben sürüşler sırasında dik oturmak için extra bir uğraşla sürekli oturuş pozisyonumu dikleştirerek, bel ağrılarından kurtuldum. Saygılar...

Sele genişlikten dar anladığım kadarıyla aşağıdaki linki incelersen ne demek istediğimi anlarsın..

http://www.sahibinden.com/sahibinden_siyah_tertemiz_2007_lx_150-62WQQaXQQ15062603WQQpXQQdisplayitem

İşte selemi dar, selemi alçak yoksa benim popomu büyük bilemiyorum :mrgreen:

şaka bir yana "benim resimlerini yolladığım motosikletim" için ne yapılabilir onu merak ediyorum?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:17 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:14 PM ----------

Aynı sorun bende de var. Motosiklet koltuğunun destek yeri ikimizin de aynı düşünülmüş. Geriye doğru biraz yatık şekilde destek ayarlanmış. BU da sürüş sırasında biraz zaman geçtiğinde sürücünün geriye doğru kendini bırakmasını sağlıyor. İlk başta sanki bir rahatlık olarak hissedilse de aslında bele ergonomik olmayan bir yüklenme meydana getiriyor.
Tek çözümü arkalığın bele biraz daha destek olacak şekilde yüksek olması. Ben sürüşler sırasında dik oturmak için extra bir uğraşla sürekli oturuş pozisyonumu dikleştirerek, bel ağrılarından kurtuldum. Saygılar...

yok be yav hadi benimki çinli motor ama senin tayvanlıda bunu düşünmüşlerdir hem bakınca seninki daha bir dik..acaba koltuk bel deteğini traşlatıp geriyemi aldırsam..Artçı alma durumum yok nasıl olsa.

bence seleyi yükseltmelisin boyun uzun olduğu için gidonu tuttuğunda belin istemeyerek bükülüyor ve bu bükülmede doğal olarak omuriliği etkiliyor,,3-5 gün altına minder koyarak dene değişen bir şey varmı ona göre hareket et,direk seleyi döşemeciye götürmek mantıklı olmayabilir,yani yükseltir bi işe yaramazsa parana yazık

Dostum kuyruk sokumunda bir şişlik falan varmı ?
Hacım plonidal sinüs ameliyatı geçirdim zaten her şeyini bilirim :) Ameliyat yerinin üstüne oturuyorum zaten mesele bu..

bence seleyi yükseltmelisin boyun uzun olduğu için gidonu tuttuğunda belin istemeyerek bükülüyor ve bu bükülmede doğal olarak omuriliği etkiliyor,,3-5 gün altına minder koyarak dene değişen bir şey varmı ona göre hareket et,direk seleyi döşemeciye götürmek mantıklı olmayabilir,yani yükseltir bi işe yaramazsa parana yazık

hmm minderle bir denemek gerek evet..Viraj alırken fıjj deyi kaçmasın altımdan :mrgreen: neyse bağlar bir şekil yaparım artık..

Önerilere açığım halen..

O sorun bende de var maalesef
Hatta bayağı ilerlemiş durumda ,arkadaşlarım motosiklete yamuk oturduğumu söylediğinde,fotoladan farkettim ...1 saatten sonra koltuk benim üzerime oturuyomuşcasına oluyorum...
Size önerim minder kullanmanız zaten sıkutura uygun da olur ama benim kullandığım motora uymuyor :pale:

aynı ameliyat yerinin üzerine bende oturuyorum motosiklet kullanırken ama korkuyorum ki hastalık nüksedebilir. zaten en kötü huyuymuş bu hastalığın tekrar olması. aman dikkat.

7 Defa olan kız hasta var.Ben ikinciyi oldum 3ncü olmaz inşallah .Bu ameliyatı geçirenler uzun soluklu gitmemeli, daha sık dinlenmeli, mümkünse arada oturuş pozisyonunu değiştirmelidir.

bu adresi kesinlikle araştır,
burada sen aklına ne gelırse tarıf edıyorsun,şikayetçi oldugun kısmı,olmasını ıstedıgın kısmı vs,

her türlü gerekenı yapıyor,
gerek tüm süngeri değiştiriyor,
gerek ortasını çukur yapıyor,
gerek baştan tasarlıyor,

www.motosay.com
selim usta,
Şiddetle Tavsiye Ederim,
Çanta,Koltuk,Kılıf,Elcik vs tüm aksesuarlar için biçilmiş kaftandır...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Alla alla scooter en rahat motordur.Scootercılardan böyle bir şikayet duymak ilginç geldi.

bu adresi kesinlikle araştır,
burada sen aklına ne gelırse tarıf edıyorsun,şikayetçi oldugun kısmı,olmasını ıstedıgın kısmı vs,

her türlü gerekenı yapıyor,
gerek tüm süngeri değiştiriyor,
gerek ortasını çukur yapıyor,
gerek baştan tasarlıyor,

www.motosay.com
selim usta,
Şiddetle Tavsiye Ederim,
Çanta,Koltuk,Kılıf,Elcik vs tüm aksesuarlar için biçilmiş kaftandır...

Sen yaptırdın mı yada yaptıran birini tanıyormusun? taa esenlerdeymiş adamlar da yav..

Bu arada scooter rahat ta benim popo rahatsız..scooter a rağmen böyle diyeyim..

evet ben yaptırdım ama benım motor scooter degıl,
fakat gayet güzel olmuştu,
ve siteyı ıncelersen koltuklar kısmını,
yapılmış olanları ve uygulamaları görebılırsın,
usta işinin ehli bırıdır,
zaten benıde tanır,
yeşil modıfıye edılmış racer kullanan bır arkadaş tavsıye ettı dersen tanıyacaktırda zaten.

racer'ın koltuklarını bılen bilir,
işte oynanmış halı,
kapak tarzı sunger eklendi.

eyvallah gideceğim en kısa zamanda..

hemen aynı gün işi bitiriyorlar değilmi?
birde kaça yaptırmıştın sen?

Hemoroid olmuş olmayasınız :)
Motorcuların çoğunda butür hastalıklardan var diyor biçok kişi..
Bendede bunlara benzer bişey olmuştuda 1 hafta evde yattığımı hatırlıyorum :)

yoğunluk durumuna göre 1 saatte sürebılır aynı günün akşamınada alabılırsın,
hatta belkıde yaptıktan sonra senın isteğıne gore kargoyada verebılırler sanırım.

ben 2 yıl önce yaptırmıştım,
tekrar yapılacak benım artcı koltugu kalıbını cıkarttım,

ben 40 liraya ikisini yaptırmıştım,
şimdi kaça çıkar bilgim yok...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hemoroid olmuş olmayasınız :)
Motorcuların çoğunda butür hastalıklardan var diyor biçok kişi..
Bendede bunlara benzer bişey olmuştuda 1 hafta evde yattığımı hatırlıyorum :)

Basur değil mi o :queen::queen::queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar