Yaş ortalaması 60+ olan, emekli yoğunluklu apartmanlarda bu dediğiniz geçerli değil

"1 ekmek, 1 paket sigara" siparişi de olmuyor telefonda.
şu an asgari ücretli birisinin işverene maliyeti 16k; kapıcıların primi vs. daha yukardan yatıyor. neyse biz 16 diyelim.
elektrik, su , ısınma bedelleri ortalama 2 bin tl.
binadaki kaldıgı evin kirası da kücük oldugu için 5 bin tl.
totalda bu adamın en ölü 23-25 bin tl gideri oluyor apartmana.
25 daire olsan aidatın 1k olacak. 50 daire olsan zaten onlara 1 değil 2 kişi bakıyor hep. yani sadece ufak tefek alışverişler için 1k sipariş vermek sacma.
2023 yılı itibar ile sistem değişmemişse 1998-2008 arası bu işi ailemle yaptım. sabahları pakete çıkardım, çöpleri alırdım. Standart maaş verilen bir kapıcı günde 1 kez çöpleri toplar, aksamdan siparişleri alıp sabah 6:30 - 7 gibi dağıtımlara başlar.
60+ birey zaten bu nedenle deterjan, et, yumurta isteyemez. standart gazete, ekmek ya da bakkal ihtiyaclarını alır kapıcı, süpermarket değil.
ikinci versiyonda günde 2 kere siparişe cıkan öglen marketleri alan vardır, bu da detarjan gibi agır şeyleri almaz, en fazla et, peynir sucuk aldırırsın. ama gün içinde ek iş yapma bize alışveriş yap dediğin kapıcıya da en az %50 fazla maaş verirsin.
yani işin neresinden tutarsan tut istisna binalar ve durumlar hariç kapıcı işi bir halta yaramaz günümüzde.
yarayan vardır doğru; ama o aidatı ödeyecek emekli arkadaş zaten getir app de kullanıyordur bence.
Gittiğiniz apartmanda olunca kabul ediyorsunuz ama bir gönderen bir daha yenişini almıyor ...:thumleft:
genelde birisinin torpillisidir ayrıca