Kurye çılgınlığı

ankara sokaklarında gordugum kadarıyla yuksek cc lı bır motorun pısıkopatca veya dengesızce bır surusunu gormedım burdakı tum kurye,pızzacı vs 125 cc kullanır onlarda zaten kendı baslarına bır kral edasıyla motorlarını suruyor halkın bu motorcuları gordukce motorculara olan antıpatısı artıyor ve bugune kadar gordugum tum kazalar bu arkadaslar tarafından yasanmıstı.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
dostum bravo çok eski bir konuydu bu ben bile unutmuştum açtığım bu topiği yeniden hortlatmışın :p

Sizlere katılıyorum fakat kısa bir dönem kurye olarak calıştığımda gördüm ki şartlar çok ağır bazı günler şehir içinde 300 km yakın yol yapan arkadaşlar oluyordu yaz kış kim nekadar severse sevsin şehir trafiğinde belli bir süreden sonra zevk yerine acı vermeye başlıyor bu nedenledir ki bazi bize normal gelmeyen şeyler onlara normal

sonuçta iş yine ağır çalışma şartlarından kaynaklanıyor herhalde. işverenler 2 adamın yapacağı işi 3 kişiye bölseler belki bu kadar acele etmek zorunda olup hayatlarını tehlikeye atmak zorunda kalmayacak adamlar.

Kişileri konuşup toplulugu yargılamanın mantığı yok. Kutye arkadaşlarımda var zevk için motor kullananlarda iki tarafta da var saçmalayanlar. Ama kuryelerin trafiğe ve motorlarına daha hakim daha deneyimli olduklarını unutmayarak. Aynılarını yapmaya çalışmamak lazım.

Gecen Ay Caddenin Bostancı'ya dogru gideyönünde bir Yunus kaldırım da gidiyordu. Peki ona cezayı kim yazacak. :queen: Ben yolda olduğum için arkasından yetişemedim tabi. Motor kullanırken fotoda çekemedim. Bu bütün Yunuslar bunu yapıyor anlamına gelmez.

Bu yunus balık olan değil (ne bileyim aradan biri kime yunus diyorsun falan der ben açıklama yapayım ne olur ne olmaz.) :queen:

Arkadaşlar kusura bakmayın son mesaj da benimmiş istemeden flood olmuş. Sondan başa okuyunca mesajları oluyor böyle şeyler. Özür Dilerim

Son düzenleme:
bomboş ve dümdüz yolda dönüs yaparken görmediğim turumu tamamladıktan sonra arkamda acı fren sesi duyup hissettiğim kuryeci terbiyesizi bide yanımda durup sen delimisn beni yeremi yapıştırcan derse ben kuryeye mi ona motor vereni sövmem lazım bilemiyorum ,bunların motorcu kültürüyle falan alakası yok bir elinde telsiz diğerinde sigara tüttürerek gidenden değil motorcu ne olcağı tartışılır.Lafım anlaşıdığı üzre ekmek parası peşınde meslek etiğine uygun çalışan gerçek kuryeciler için değildir

dua etsin yanımda eşim vardı 3.kez kusura bakma demicektim ,

allah yarattı demiycem....

istanbul trafik sorunsalında motorsiklet

selam
otomobil kullanırken kartal ve şahin marka otomobillere, doblo, kangoo gibi one araçlara (ben bunlara neo kartallar diyorum), minübüslere, halk otobüslerine, ticari taksilere, servislere diye giden bir araç türü listesine bilakis dikkat ediyorum. motorsiklet kullanırken de aynı listenin yanında pizza ya da fastfood servis yapan küçük motorsikletlere ve kuryelere dikkat ediyorum. adamların sürekli yetiştirmeleri gereken birşeyleri olduğundan hep telaş halinde motor kullanıyorlar. emniyet şeridine yayılıyorlar, kaldırıma çıkıyorlar, arabalarla banketler arasındaki ince hatlara dalıyorlar, ters yöne giriyorlar...
yani otomobilde arızalı şoför nasıl oluyorsa motorsiklette de bence aynısı. ama karda kışta işini yapan kurye arkadaşları burdan böyle yargılamak da pek adil değil. allah kolaylık versin. trafikte ölüm riski en çok olan bir araçla bütün bir gün geçiriyorlar.
bence bu trafiği kafalarda çözeriz. saygılı ve kurallara uyan bir istanbul trafiği diliyorum.

herkese selamlar

güncellemek için yazıyorum ama eminim böyle düşünen arkadaşlar hala var aramızda kuryede olsa motorcu motorcudur ama hiçbirşey canımızdan daha kıymetli değil önce emniyet. . . .:cat:

kaLdırımdan gitmek karşıdan karşıya dik geçmek ters yön bunlar kuryelerin genellikle yaptıkları şey bende yapıyorum doğrumu doğru deil bende kuryeyim ecza deposunda çalışıyorum ilacı yerine ulaştırmam gerekiyor bazen hastanelere amelyata acil ilaç yetiştiriyorum ve yapıyorum yalan deil. doğru olduğunuda savunmuyorum ancak milletin üzerine süren bağıran laf atan piskopat deilim sadece işimi yapıyorum...

Moderatör tarafında düzenlendi:
kaLdırımdan gitmek karşıdan karşıya dik geçmek ters yön bunlar kuryelerin genellikle yaptıkları şey bende yapıyorum doğrumu doğru deil bende kuryeyim ecza deposunda çalışıyorum ilacı yerine ulaştırmam gerekiyor bazen hastanelere amelyata acil ilaç yetiştiriyorum ve yapıyorum yalan deil. doğru olduğunuda savunmuyorum ancak milletin üzerine süren bağıran laf atan piskopat deilim sadece işimi yapıyorum...

sana katılıyorum dostum bu konuyu yeni okudum ve bende bir kurye olarak canım biraz sıkıldı ama yapacak bir şey yok ben sadece şunu söyluyorum allah kimseyi kuryey muhtaç bırakmasın çünkü ozaman küryenin deil kaldırımdan ters yönden gitmesini uçmasını isterler .
ben 1996 dan beri kuryelik yapıyorum genelde çok efendi takılırım ama bazen mecburen kendi hayatını başkaları yüzünden tehlikeye atmak zorunda kalırsın ve işte ozaman elinden geleni yapmaya çalışıyon ve işte sadece ne yazıki sadece ozaman görüyolar nasıl kulanıyon çünkü çok hızlı ve tehlikeli gitmet zorundasın.

sana katılıyorum dostum bu konuyu yeni okudum ve bende bir kurye olarak canım biraz sıkıldı ama yapacak bir şey yok ben sadece şunu söyluyorum allah kimseyi kuryey muhtaç bırakmasın çünkü ozaman küryenin deil kaldırımdan ters yönden gitmesini uçmasını isterler .
ben 1996 dan beri kuryelik yapıyorum genelde çok efendi takılırım ama bazen mecburen kendi hayatını başkaları yüzünden tehlikeye atmak zorunda kalırsın ve işte ozaman elinden geleni yapmaya çalışıyon ve işte sadece ne yazıki sadece ozaman görüyolar nasıl kulanıyon çünkü çok hızlı ve tehlikeli gitmet zorundasın.

allah yardım cınız olsun
ama iyi günler yakın da dimi yaaa

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
LBC_34 arkadaşım kuryesin sen de galiba... oldu ozaman belediye otobüsü kullanan insanlarda bütün gün direksiyon sallıyo onlarda sinir stres oldular diye trafik sıkışınca kaldırıma çıksınlar kaldırımdan gitsinler bumudur yani... saçmalamıyalım özrümüzde kabahatimizden büyük olmasın lütfen sinirlerine hakim olamıyan polislerde sokak ortasında adam vursun ozaman her iş zor dur altından kalkamıyacaksan yapmıyacaksın bunun affedilir yada su kaldırır yanı yok insanlara yayalara ve trafikteki diğer sürücülere saygılı olacaksın kuryelerin vede motorcuların adını çıkarmıyacaksın hepsi bu :farao:

Çok güzel yazmışsın arkadaşım. :cat:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bir hort konu daha.... :p:p

Açan adamla alakası varmı merak ediyorum... Çünkü aynı günde 2. hort u... :p

Trafikte sorun yaratacak ve motorcular için kötü imaj yaratacak şekilde tehlikeli motor kullanmanın kuryeler arasında çok daha yaygın olduğu doğru. Ama sorunun kaynağını kuryelerde aramak yanlış.

Bir süre bir kredi kartı dağıtım firmasında ben de kuryelik yapmıştım ve bilinçli motor kullanma isteğim bir yere kadar işliyordu. Tehlike yaratmamaya çalışsak da mümkün olduğunca seri bir şekilde aralardan da sıyrılıyorduk, trafik yoksa kırmızı ışıkta da geçiyorduk.

Sorunu söyle özetleyeyim: İşinizi kaybetmemek istiyorsanız günlük belli sayıda kart dağıtmanız gerekiyor ve bu rakamı tutturmanız için mümkün olduğunca hızlı motor kullanmaya mecbursunuz. Yani sorun firmalardan kaynaklanıyor.
Sorunun çözümüyse aslında hiç de zor değil. Trafik kontrolleri ve caydırıcı cezalar bizde de batıda olduğu gibi çok sıkı biçimde uygulansa her tür trafik magandası ve bilinçsiz araba kullanan sayısı ister istemez çok azalacak. Böyle sistematik bir uygulamanın ülkemizde bir trafik kültürü oluşmasına katkı bile sağlayabileceğine inanıyorum ("Hanım gene 250 Lira ceza yedik,aybaşına da daha çok var be!" Bey sen de biraz yavaş kullansan. Hem öyle daha güvenli diyorlar." :mrgreen:). Bunun devlete ek bir maliyeti de yok. Yazılacak cezaların tutarı bu iş için ayrılacak personelin maliyetlerini fazlasıyla karşılayacaktır. Her yıl trafikteki binlerce ölü ve yaralıya rağmen devletin bu konuda halen duyarsız kalması neyle açıklanabilir bilmiyorum.
Şimdi bir de yollarımız artık daha tehlikesiz diye mevzuatta değişiklik yapılarak hız sınırlarının daha da arttırılması gündemde! Yalnız bu değişiklikten de güç alarak AB'ye uyum vb. çerçevesinde çok daha sıkı bir trafik kontrolü uygulamasının başlayacağı yönünde bir beklentim var. Umarım gerçekleşir.

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Bence bugüne kadar hortlatılmış en güzel konu bu. Yolda görüyorum da bazen, dualar ediyorum arkasından yeri öpmesin diye.. Bir insan kendi hayatını anca bu kadar hiçe sayar. Hepsi değil tabiki, ama birçoğu öyle.

konuyu hortlatmamın sebebi aramızda bir çok kurye olması haklı oldukları yönlerde var tabi ama dediğim gibi önce can güvenliği bu sadece kendi canımız değil karşımızda ki insanların canıda olmalı . .:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar