Kurye çılgınlığı

Sakin gittiğim bir günün bilançosu:
Sol şeritte sıkıştırıldım, orta şeritteki arabaya arkadan çarptım.Sağdan sağdan gittim üstüme kırıp yolcu indirecek dolmuşla kaldırım arasında sıkıştım..
Gözümü dört açıp koparabildiğim kadar basarak yoldaki en hızlı araç ben olmazsam birileri beni ezip geçecek...
Bu bir görüş...
gözümü dört açıp yeni bir iş arasam her şey düzelecek, buda bir görüş...
Hangi hatalı hareketleri yapıyorum, çok fazla dar aralardan geçiyorum, yerine göre ters istikametten gidiyorum, öndekini çok yakın takip edip geçmek için fırsat kolluyorum...
Hangi noktalara özen gösteriyorum, asla kırmızıda geçmiyorum, yaya geçitlerinde özellikle yavaşlıyorum, cephesi yola doğru olan yayaları yolaçıkabilme ihtimaline karşı en az 2 saniyegöz takibine alıyorum, kırmızı ışıkta durağan trafikte aradan ilerlerken arkasını göremediğim büyük araçların yanından yavaş geçip önünden çıkacak yaya varmı bakıyorum, daralan yollarda karşıdan gelen araçtan hızlı değilsem sağa çekip duruyor işi garantiye alıyorum...
Bunları saydım ama kerameti honda activa kullanıyorum..
Demekki hiçbir motorla trafiği küçümsemiyorum...
Nacizane bunları yazdım, dertlerimi ve sıkıntılarımı anlatmadım anlatmakla biter bitmez o kısma girmeyeceğim...
Eczaa deposu kuryesi...

bence kuryesi pizzacısı değil genel olarak trafikte işi olan yani şöförlüğü meslek olanlar bunu yapıyor.acil ilaç arabaları,TAKSİCİLER,kamyoncular,moto kuryeler,pizzacılar,sucular,tüpçüler,MİNİBÜSÇÜLER vs vs.. bence şöförlük yapanlar ve bayan sürücüler trafikte tehlike arz ediyor (ehliyetsiz küçük çocukları saymıyorum) inanın bana ne zman bir araba üstüme kırsa,yolun ortasında sebepsiz ani fren yapsa,yan yollara en sol şeritten sinyali verdiği anda ani bi makasla ve fren yapıp girse o aracın sürücüsü %90 bayan çıkıyor..ticarilerde malum zaten

kimse masum değil !!!!!!!

yaklaşık üç aydır pizza kuryesi olarak çalışmaktayım.işimi severek yapıyorum :cat: yapacak çok da rahat işler bulabileceğim halde bu işi seçtim.
yine de adına trafik denen bu cehennemi seviyorum.:queen:

elimden geldiğince kurallara uygun sürmeye çalışıyorum.:bounce:"elimden geldiğince" diyorum çünkü rekabet koşulları ve insanların ikiyüzlülüğü bizi buna zorluyor.ayrıca bulunduğum bölgede kimse kurallara uymuyor.(taksim- cihangir-kasımpaşa-karaköy-kurtuluş-beyoğlu-galata gümüşsüyu civarında çalışıyorum)

çalıştığım firmanın 30 dk gibi bir garantisi olmadığı halde bazı fırsatçı müşteriler sürekli pizza gecikti geç kaldı türü şeyler söylüyorlar.5 dakikalık bir gecikme için bile şikayet maili atan insanlar var.aynı müşterinin arabasını yolda makaslasan da küfrediyor.:farao:

ayrıca yola aniden fırlayan yayalar, şeridinde gitmekten aciz sürücüler ,
yolları tıkayan otobüsçüler,vb. yüzünden kaybettiğimiz zamanı bir şekilde geri kazanmamız gerekiyor.bunlar kaldırıma çıkmayı,ara sokakta gazlamayı, ters yola girmeyi haklı çıkarmaz biliyorum.

en azından kuryeleri en iyi anlamasını beklediğim hususi motosiklet sürücüleri yukarıda yazdığım hataları yapmazsa bizim ve dolayısı ile trafikte bulunan diğer insanların hayatı kolaylaşacak ve bizler bu kural ihlallerini yapmamış ya da daha az yapıyor olacağız.

evet motosikletten ekmek yiyen ve çok tehlikeli araç kullanan gereksiz risk alan birçok arkadaş var aramızda en kısa sürede onların da kendilerini geliştirmelerini diliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar