Kuralkan'ın tüm Bajaj modellerini Türkiye'de montajlayacağı duyumu var.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
"Bajaj tüm motorları Türkiye montaja çevirmiş"
"Sorun yaşamayacaklarmış gümrük mevzusundan"

Arkadaşım bugün bir Bajaj servisindeyken, Kuralkan'dan geldiğini düşündüğü bir yetkilinin satış ve servis hizmetlerini yürüten işletmeye brifing verdiğini görmüş. Şahit olduklarından ve duyduklarından edindiği izlenime göre; Bajaj'ın yeni gelen gümrük vergilerinden dolayı tüm ürünlerinin montajını Türkiye'de yapacaklarını söyledi.
Dominar serilerinin montaj aşamasında bazı sıkıntıları mevcutmuş, giderilmiş. Kuralkan'ın halihazırda Kanuni markasıyla montaj ve üretim fabrikası mevcuttu. UG serileriyle bazı Pulsar modellerinin montajları da ülkemizde yapılıyordu.
Umarım diğer markalardaki montaj problemleri Bajaj'da yaşanmaz. Bakalım ne kadar sürede montaj işini oturtacaklar. Eğer duyduklarımız doğruysa 2025 modellerin tamamı Türkiye montajlı geliyor demektir.

Böyle bir şeyi duyanınız veya şahit olanınız oldu mu, ne diyorsunuz?

Motosikleti
D400
Umarım olmaz. yurtiçi montajlı diye fiyatın öyle cok düşeceğini zannetmıyorum ki 10-20 bin için de kalitesi düşerse daha kötü olur.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Umarım olmaz. yurtiçi montajlı diye fiyatın öyle cok düşeceğini zannetmıyorum ki 10-20 bin için de kalitesi düşerse daha kötü olur.
10 20 bin değildir öyle olsa o zamı bize yansıtırlar hiçbir şey değişmeden devam ederiz bütün firmalar türkiyede montaja gidiyorsa vergi harbiden fiyatları 130dan 180e çıkarıyor

Motosikleti
D400
10 20 bin değildir öyle olsa o zamı bize yansıtırlar hiçbir şey değişmeden devam ederiz bütün firmalar türkiyede montaja gidiyorsa vergi harbiden fiyatları 130dan 180e çıkarıyor

ben hükümetin sallıyorum 200 binde 100 bin tl ek aldıgı gümrük vergisinden bu yöntem ile vazgececeğine inanmıyorum :D

hepsini geçtim bu ülkede gıda kdv'si %8 den %1 e indirildiği günün ertesi gün marketler satış fiyatını yükselterek %7 cebe indirme + zam yaptı.

garibanın yüzü gülmez :D

Avrupa birliğiyle gümrük işbirliği anlaşmamız var. Aslında bu ek vergiyi AB yaptı. Avrupalılar asyalılarla bu şekilde baş etmeye çalışıyor. Honda ve yamaha avrupada en çok satanlar. Türkiye de fabrika açarsa avrupayada ek vergiye takılmadan satabilecek. Honda da motor fabrikası kuracak diye duydum. Kaliteleri düşmediği sürece işimize gelir. 100 bin Tl den fazla ek vergilerden dolayı zam geldi orta segment ve üstüne. Bu gidişle bırak motoru bisiklet bile alamicaz galiba.

Yapmasın abi bizimkiler montaj falan, ben fren kaliper saplamasının eksik olduğu sıfır motor gördüm bayide, burada montajı yapılan bir motorda,

Burada montaj olacak diye fiyati dusurmez kuralkan. Bu hamleyi cebimize daha fazla para koyariz diye firsat olarak gormuslerdir. Aksine yerli montaj olmasi bircok montaj hatasinida beraberinde getirecek. 🤗

Motosikleti
D400
kuralkan kendisi daha bilgi vermekten aciz; ne sorsak yetkili servise sorun diyor.

sattığı motorun birşeyini soruyorum bilmiyorlar :D

bi de montaj yapsalar ohooo.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
kuralkan kendisi daha bilgi vermekten aciz; ne sorsak yetkili servise sorun diyor.

sattığı motorun birşeyini soruyorum bilmiyorlar :D

bi de montaj yapsalar ohooo.
Eğer montajı beceremezlerse bizdeki motorlar altın değerinde olur.

Bu arada NS400Z getiriyorlar. Ön sipariş topluyorlar Haziran teslimli.

ben hükümetin sallıyorum 200 binde 100 bin tl ek aldıgı gümrük vergisinden bu yöntem ile vazgececeğine inanmıyorum :D

hepsini geçtim bu ülkede gıda kdv'si %8 den %1 e indirildiği günün ertesi gün marketler satış fiyatını yükselterek %7 cebe indirme + zam yaptı.

garibanın yüzü gülmez :D
O dedikleri vergi indiriminin cebimize yansıması için. Etiketlerde Ürünün vergisiz satış fiyatı yazmalı , Kasada ödeme esnasında vergi ayrıca hesaplanıp yine kasada toplam fiyata eklenmelidir ki vergi indirimleri vatandaşa yansısın.

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Denetimi güzel yapılırsa eğer ve işin içine çakallık girmezse çok güzel olur aslında da, gel gör ki olacak mı?

Motosikleti
D400
AB'nin bizim g.tümüze girecek herşeyini alıyoruz da faydamıza olacak şeylerini almıyoruz. ne biçim iş anasını satayım bu.

Motosikleti
Kanuni Seyhan MZ 301 - 2001
Baymoto dan aldığım bilgiye göre yerli montaja geçilmiş zaten. Hatta bakın bu şase etiketi hindistan üretimi olan,

Bu da yerli üretim,

Motosikleti
Kanuni Seyhan MZ 301 - 2001
Bilmiyorum benimki 23 model eski etiket. Baymoto ya parça almak için gitmiştim. O sırada yeni motorlar geldi. Şasi etiketlerinin farklı olduğunu görünce sordum yerli montaj dediler.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Yoksa reis bizi sevmiyor mu?
Onun bir sevdiği var... Leyli de yâr loylu da yâr... Loy loy loy...
cftgv6p.jpg

Motosikleti
Forza 250
TVS'nin bazı modelleri Türkiye'de montajlanıyor sanırım. Sıfır motoru bayiden çıkarken tekeri kitlenip düşenler var. Haber doğruysa eyvah eyvah.

Motosikleti
cbf 150
İnanın Pakistanın peşaver bölgesinde baldırı çıplak Bir pakinin bajaj motorlarını montajını Bir Türke tercih ederim. Çünkü başıma gelecekleri iyi biliyorum. kalite kontrol olmuyacak ama bunun yanında boşvermişlik hat saffada. Heleki ekonomik krizde var ustalar işçiler eve ekmek nasıl götürürüm derdindeyken ölümcül bir araca iki vidayı sıkmadan vermeleri. Kalsın kardeş Pakistanı tercih ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar